خیلی از والدین برای ارتباط برقرار کردن با دختر نوجوان خود مشکل دارند؛ در حقیقت دختران نوجوان همزمان با تجربه کردن تغییرات جسمی و عاطفی، خارج از محیط خانواده ارتباطات جدیدی برقرار میکنند که این باعث میشود آنها استقلال بیشتری بخواهند. گاهی این حس استقلال خیلی شدید است؛ به طوری که والدین را عصبانی میکند.
با این اوصاف دختران نوجوان آن قدرها هم سخت و غیرقابل کنترل نیستند. اگر پدر مادرها بدانند چطور باید با آنها رفتار کنند، بسیاری از مشکلات برطرف میشود. در ادامه این مطلب تیم تولید محتوای مرکز مشاوره یاسان علاوه بر بیان دلایل رفتارهای غیر معمومل دختران در دوران نوجوانی و بلوغ، راهکارهایی برای نحو برخورد با نوجوانان دختر را نیز ارائه می دهد:
بلوغ تاثیر زیادی بر زندگی دختران دارد. بلوغ باعث تغییر خلق و خو و تجربیات جدید و البته عجیب در دختران میشود. دختران معمولاً در حدود 11 سالگی به بلوغ میرسند و حدود 14 تا 16 سالگی از نظر جسمانی بالغ میشوند.
تغییرات جسمانی که همراه با بلوغ رخ میدهد میتواند تصور دختر نوجوان از بدنش و همچنین عزت نفس او را تحت تاثیر قرار دهد. در نتیجه دختران نوجوان به خاطر تغییرات جسمانی مثل جوش و عادت ماهانه به شناخت جدیدی از خودشان میرسند و بیشتر اوقات آنها حس خوشایندی نسبت به ظاهر جدیدشان ندارند. به همین دلیل دختران نوجوان در این دوران بیشتر مودی، افسرده و مضطرب هستند.
مطلب مرتبط: 4 علت خود زشت پنداری در نوجوانان + روش صحیح برخورد والدین
همچنین، مغز نوجوان (بخصوص بخشهای مربوط به قضاوت و تصمیمگیری) هنوز کامل نشده و در طول سالهای دوره نوجوانی هنوز در حال رشد است. ضمناً بخش پیشپیشانی مغز تا نیمه دهه 20 زندگی به رشد کامل نمیرسد. به همین دلیل نوجوانان خیلی حساس هستند و احساسات و افکارشان سریع تغییر میکند.
مطلب مرتبط: 9 تغییر جسمی و روحی دوره نوجوانی + آسیبهای دوران بلوغ
حتما در سریالها با تصویر نوجوانانی مواجه شدید که پدر و مادرشان نمیدانند چطور با آنها برخورد کنند. معمولاً تصویر کلیشهای سریالها از دختران نوجوان با رفتارهایی مثل محکم بستن در، فریاد زدن، گریه کردن و دعوا با والدین و خواهر و برادرهای دیگر همراه است. بر اساس تحقیقات انجام شده، این تصاویر کلیشهای به واقعیت دوره نوجوانی دختران بسیار نزدیک است.
در تحقیقی دیگر، محققان 500 نوجوان 13 تا 18 ساله را به مدت 5 سال تحت نظر گرفتند. آنها هر سال 3 بار به صورت آنلاین در یک مصاحبه شرکت میکردند تا از احساسات خود مانند شادی، عصبانیت، ناراحتی و استرس بگویند. نتیجه این تحقیق جالب نشان داد که تغییر احساسات در سالهای اولیه نوجوانی خیلی شدیدتر است؛ بهطوری که در این دوره احساسِ نوجوان خیلی سریع از خوشحالی به ناراحتی و برعکس تغییر میکند.
معمولاً والدین دوره نوجوانی خود را فراموش کرده اند و یادشان نمیآید، آنها نیز چنین فراز و نشیبهایی را تجربه کردهاند. به همین دلیل گاهی گیج می شوند و فکر میکنند دختر نوجوانشان، بچه سختی است!
تلاش برای استقلال، بخشی جدانشدنی از فرآیند دوره نوجوانی است. دختران در این دوره سعی میکنند ارزش های فردی خودشان را داشته باشند. به همین دلیل است که برای والدین برخورد با نوجوان دختر خیلی سخت است.
مطلب مرتبط: چقدر باید به فرزند نوجوانم استقلال بدهم؟
والدگری برای دختران نوجوان مستلزم این است که والدین بتوانند بین برقراری محدودیت و به رسمیت شناختن مسیر شخصی نوجوان به تعادل برسند. همچنین پدر مادرها باید اجازه دهند، نوجوانشان شکست را تجربه کند تا تابآوری بیشتری داشته باشد و خودش را بهتر بشناسد. هر چند کار راحتی نیست که والدین کنار بایستند و شاهد تقلا کردن و حتی شکست دخترشان باشند.
تصوری که نوجوانان به خصوص نوجوانان دختر از بدنشان دارند، در عملکرد و زندگی آنها بسیار مهم است. هر قدر بدن دخترها تغییر میکند، بیشتر روی ظاهرشان تمرکز میکنند. اگر احساس بدی درباره خودشان داشته باشند، رسانهها و شبکههای اجتماعی آن را بدتر هم میکند.
مطلب مرتبط: قوانینی که نوجوانان در فضای مجازی باید رعایت کنند! + تست اعتیاد به فضای مجازی
بر اساس نظرسنجی انجام شده، 35 درصد دخترهای نوجوان نگران هستند، مبادا در عکسهایی تگ شوند که قیافهشان خوب نیست. 27 درصد هم نگران ظاهرشان در عکسهایی که خودشان پست میکنند هستند! وقتی هم عکسشان لایک نخورد یا کسی برای آنها کامنت نگذارد، مضطرب میشوند و احساس بدی را تجربه میکنند. شبکههای اجتماعی حتی موجب ایجاد اختلالات خوردن در نوجوانان دختر میشود.
مطلب مرتبط: انواع اختلال خوردن در نوجوانان + علل، راههای تشخیص و درمان
علاوه بر این، شبکههای اجتماعی ریسک قلدری مجازی را افزایش میدهد. اگر این اتفاق هم نیفتند دخترانِ حساس، با تصور زیبا نبودن و به اندازه کافی خوب نبودن، خودشان را آزار میدهند. محققان در یک تحقیق متوجه شدند نوجوانانی که بیشتر شبکههای اجتماعی را چک میکنند، اضطراب بیشتری دارند.
مطلب مرتبط: چکار کنیم تا نوجوان قربانی زورگیری در فضای مجازی نشود؟
رابطه با دوستان برای دختران نوجوان اهمیت حیاتی دارد. ممکن است والدین از اینکه میبینند دخترشان ترجیح میدهد به جای خانواده با دوستانش وقت بگذارند، دلخور شوند، اما ارتباط با همسالان بخش مهمی از تغییرات دوره نوجوانی است.
رابطههای نزدیک دوستانه موجب سلامت ذهنی نوجوان میشود. بله! درست خواندید. چنین رابطههایی باعث تکامل بخشهای مختلف مغز نوجوان میشود. اما خیلی از رابطهها در دوران نوجوانی کوتاه و زودگذر هستند. بنابراین والدین باید حمایتگر باشند تا وقتی نوجوانشان دوستانی را از دست میدهد، احساس نکند محبوب نیست یا چیزی کم دارد.
والدین نباید دوستان دخترشان را قضاوت کنند. هر قدر پذیراتر باشند بهتر است. رابطه نزدیک بین والدین و دختر نوجوان یک کلید طلایی در نظارت غیرمستقیم است که این امر نیز تنها با "پذیرش" و "اجتناب از امر و نهی" ممکن میشود. اگر از دوستان دخترتان به دلایلی خوشتان نمیآید هیچ وقت بهطور مستقیم به او نگویید، بلکه سعی کنید ببینید چه چیزی باعث شده با آنها دوست شود. شاید هم شما زیادی سخت میگیرید و فقط باید شخصیت دخترتان را همان طور که هست بپذیرید.
مطلب مرتبط: پادکست/ آموزش مهارت دوستیابی در دوران نوجوانی
راهی که سریع معجزه کند و مشکلات رابطه شما با دخترتان را حل کند، وجود ندارد. ضمن اینکه ارتباط با با دختران نوجوان نیازمند ملایمت و مهربانی است. در ادامه به راهکارهایی اشاره کردهایم که در بلندمدت به شما کمک میکند رابطه بهتری با دختر نوجوانتان داشته باشید:
1. رفتارهای گستاخانه فرزندتان را به خود نگیرید: در این دوران، دختران نوجوان دارند در حال شکل دادن به هویت و طرز تفکرشان هستند. بخشی از این فرآیند هم مخالفت با والدین و تلاش برای خارج شدن از کنترلی آنهاست. پس فرزند نوجوانتان نمیخواهد بیادب باشد بلکه تحت تاثیر تغییرات بیولوژیکی است.
2. قانون بگذارید: اگر بخواهید حد و مرزهای دخترتان را مشخص کنید باید برای او قانون بگذارید و درباره تبعات رعایت نکردن قوانین هم باید تصمیم بگیرید. یادتان باشد فقط چند قانون کلی و مهم وضع کنید و تنبیههای سخت در نظر نگیرید؛ چون شرایط را بدتر می کند و باعث فاصله بین شما و فرزندتان میشود.
3. ارتباط برقرار کنید: والدین باید تا جایی که میتوانند با نوجوان خود ارتباط برقرار کنند. به حرفهای دخترتان گوش کنید. خودتان هم با او حرف بزنید و هر جا که امکانش بود، سر صحبت را با او باز کنید. ارتباط والدین و نوجوان فواید زیادی دارد، ازجمله:
مانع رفتارهای پرخطر میشود
از رفتارهای جنسی زودهنگام جلوگیری میکند
مانع مصرف مواد و سیگار میشود
سلامت ذهنی نوجوان را ارتقا میدهد
4. مهربان باشید: برای دختران نوجوان، مهربان بودن خیلی مهم است. یک مطالعه نشان داده مهربانی و شفقتورزی نسبت به فرزندان تا حد زیادی از رفتارهای منفی آنها جلوگیری میکند.
5. اجازه دهید با نظارت شما ریسک کنند: ریسک پذیری همیشه هم بد نیست. در واقع حد مشخصی از ریسکپذیری در محیطی امن و مثبت برای شکلگیری شخصیت، هویت و اعتماد به نفس نوجوان لازم است. فعالیتهای سالمی مثل اجرای نمایش، مسافرت کردن، بیرون رفتن با دوستان، ورزش و شرکت در موقعیتهای اجتماعی جدید خیلی به نوجوان کمک میکند.
6. جلوی سلایق متفاوت دخترتان را نگیرید: معمولاً دختران نوجوان سعی میکنند با کارهایی مثل رنگ کردن موهایشان با رنگهای جیغ و عجیب یا گوش دادن به موسیقیهایی که والدینشان دوست ندارند، خودی نشان دهند. بهترین است کاری به کارشان نداشته باشید. بگذارید حس کنند روی بدن و سبک زندگیشان کنترل دارند تا نخواهند از روشهای خطرناکتری جلب توجه کنند.
7. فرزندتان را درک کنید: بیشتر والدین میپرسند: "چطور با دخترم دوست باشم؟" یا " چطور با دخترم حرف بزنم؟" برای این کار توصیه میکنیم، ابتدا فرزندتان را درک کنید. دختران نوجوان حس می کنند دیگران درکشان نمیکنند. اگر والدین به حرف آنها توجه کنند، باعث میشود باب مذاکره باز شود و نوجوان حس کند یک نفر هست که درکش کند. در این صورت فرزندتان بیشتر به شما اعتماد میکند و قوانین و تبعاتی که با مشورت دخترتان وضع کردهاید، ضمانت عمل بیشتری پیدا میکند.
8. عشق بی قید و شرط را تمرین کنید: هیچ وقت عشق بیقید و شرط را از دختر نوجوانتان دریغ نکنید. او در شرایط حساسی است که بیشتر از همیشه به شما نیاز دارد. عشقتان را منوط به رفتار خوب او نکنید.
9. از روانشناس نترسید: مراجعه به روانشناس به این معنی نیست که شما والدین خوبی نیستید بلکه به این معنی است که شما به موقع متوجه هشدارها شدهاید و میخواهید جلوی آن را بگیرید. وقتی به دخترتان فرصت بدهید با یک روانشناس صحبت کند، او هم بهتر میتواند از این دوره سخت با سلامت و آرامش خاطر عبور کند. شما هم درگیری و مشکلات کمتری خواهید داشت.
مطلب مرتبط: چه زمانی فرزندم نیاز به مشاور دارد؟
باتوجه به اینکه رفتارها و برخوردهای روزانه شما شخصیت و رفتار فرزندتان را شکل میدهد، وظیفه شما به عنوان پدر یا مادر چالش بر انگیز است. این وظیفه به عشق، از خود گذشتگی، اختصاص دادن وقت و توجه زیاد نیاز دارد و شما در این مورد استحقاق هر گونه کمک و تشویقی را دارید. طرح "کوچینگ والدین" نیز بر همین اساس توسط مرکز مشاوره یاسان اجرا می شود. برای اطلاع از طرح کوچینگ والدین کلیک کنید.
با وجود بهترین تلاش های والدین برای شناخت نوجوان خود، برخی اوقات به نظر می رسد مشکلات نوجوان شان برای آنها غافلگیر کننده است. در مواجهه با مشکلات جدی تر رفتاری و هیجانی (مانند رفتارهای پرخطر غیر قابل کنترل و یا افسردگی) باید حتماً از روانشناس متخصص نوجوان کمک بگیرید. برای رزرو وقت مشاوره و ارزیابی کلیک کنید.
همچنین می توانید مهارت های فرزندپروری خود را با خواندن کتاب های روانشناسی در زمینه کودک و نوجوان یا حضور در کارگاه های مرتبط ارتقا دهید.
شیوه دریافت وقت مشاوره
لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره 02126722420 یا 02126722417 تماس بگیرید يا از طریق واتساپ به شماره 09120499760 پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتساپ به شماره 09935968010 است.
راهی که سریع معجزه کند و مشکلات رابطه شما با دخترتان را حل کند، وجود ندارد. ضمن اینکه ارتباط با با دختران نوجوان نیازمند ملایمت و مهربانی است. در ادامه به 9 راهکار اشاره کردهایم که در بلندمدت به شما کمک میکند رابطه بهتری با دختر نوجوانتان داشته باشید:
1. رفتارهای گستاخانه فرزندتان را به خود نگیرید: در این دوران، دختران نوجوان دارند در حال شکل دادن به هویت و طرز تفکرشان هستند. بخشی از این فرآیند هم مخالفت با والدین و تلاش برای خارج شدن از کنترلی آنهاست.
2. قانون بگذارید: اگر بخواهید حد و مرزهای دخترتان را مشخص کنید باید برای او قانون بگذارید و درباره تبعات رعایت نکردن قوانین هم باید تصمیم بگیرید.
3. سایر راهکارها را به همراه توضیحات تکمیلی در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید
نظرات کاربران
به چه نکات خوبی اشاره کرده بودید بسیار سپاس بایت مطالب خوبتون
پاسخ به نظر کاربر
فرزانه نیری پور
سلام دخترم تازه رفته تو سیزده سالگی خیلی حساسه اصلا با ما بگو بخند نداره وهمش فیلمای شکستی رو نگاه میکنه میگه من گوشی ندارم روحیم خرابه
پاسخ به نظر کاربر
مرکز مشاوره یاسان
دوست عزیز دکتر اناری به سوال شما بهطور صوتی پاسخ دادهاند. لطفا برای شنیدن آن به بخش " پرسش و پاسخ " مراجعه کنید.
پاسخ به نظر کاربر
فاطمه داعى زاده
با سلام دخترم تازه وارد 18سالگی شده دوستان هم سنش بیشتر پسرن و خیلی باهاشون حالش خوبه منه مادر چه نگهداری میتونم بکنم از اتفاقاتی که ممکنه برایه جنس مخالف پیش بیاد؟
پاسخ به نظر کاربر
سجادی
باهمسرم سرحجاب دخترم یکسال اختلاف داشتیم حالا رجوع کردیم دختر۱۸ساله ام میگه من پدرم رونمیخام بیاد خونه.منو عروس کن.یامن میرم اون بیادچکارکنم
پاسخ به نظر کاربر
مرکز مشاوره یاسان
سلام. برای این مساله حتما باید از یک روانشناس به صورت جلسات حضوری یا آنلاین کمک بگیرید
پاسخ به نظر کاربر
فاطمه باقری
من دخترم ۱۲ سالشه سه ماه پریود شده ولی همش احساس میکنم میخابه مثل افسرده ها شده حتی روی درساش هم تاثیر بدی گذاشته هیچم حرف گوش نمیکنه مشکل کجاست؟
پاسخ به نظر کاربر
مرکز مشاوره یاسان
وقت بخیر مادر عزیز. اگر علائم افسردگی رو در نوجوان خودتون می بینید، تعلل نکنید و در اولین فرصت به یک روانشناس متخصص نوجوان مراجعه کنید. با این شماره تماس بگیرید، همکاران ما برای شروع روند درمان، راهنمایی تون می کنند: 0912049976
پاسخ به نظر کاربر
آیلار فضلعلی زاده
منم دخترم این چند روز رو خیلی ناراحت و عصبانی میکنه اصلا توی عالم دیگه هست لجباز شده و از راه به درش کردن نمیدونم چکار کنم واقعا
پاسخ به نظر کاربر
مرکز مشاوره یاسان
وقت بخیر. این مساله نیازمند این هست که جلسات حضوری یا آنلاین با یک روانشناس داشته باشید تا بتونند بررسی کنند و ببینند که دقیقا چه اتفاقی برای دختر شما و خانواده تون افتاده. و بر همین اساس شما رو راهنمایی کنند. اما در این فاصله به دخترتون غر نزنید و سعی کنید ارتباط خوبی باهاش برقرار کنید و دائم هم نگید دوستات خوب نیستند. یا عبارات مشابه. با این شماره تماس بگیرید، همکاران ما برای رزرو وقت راهنمایی تون می کنند: 09120499760
پاسخ به نظر کاربر
ماریا حسینی
با سلام دختر ۱۴ ساله من خیلی دوست داره با دوستاش وقت بگذرونه توی خونه هم دائم در حال چت کردنه حتی تا دیر وقت و هر چقد هم میگم گوشیتو بذار کنار گوش نمیده دوستش یک سال بزرگتره و خیلی تأثیر بدی روش میذاره ولی دخترم خیلی باهاش صمیمی شده و بهش علاقه داره میشه راهنمایی کنید چطور رفتار کنم هم حرفمو گوش کنه هم از این دوستش فاصله بگیره؟؟
پاسخ به نظر کاربر
مرکز مشاوره یاسان
وقت بخیر. سعی کنید رابطه خوبی با دخترتون داشته باشید؛ از دوستش بد نگید و دائما نگید که این دوستت بده، این رفتارش بده، اینو دوست ندارم یا اونو دوست ندارم. در عوض به آرامی و به مرور برنامه هایی براش تدارک ببینید که ارتباطش با او کمتر بشه. اما این نیازمند رابطه مثبت با دخترتون هست. اگر این رابطه هنوز شکل نگرفته، از یک روانشناس کمک بگیرید. بسته آموزشی ارتباط طلایی با نوجوان هم که در سایت ما هست بهتون کمک می کنه
پاسخ به نظر کاربر
عرفان معین
سلام من با همسر سابقم بعد از چندسال جنگو دعوا جدا شدیم و ثمره ازدواجی دختر 16 ساله س ک همسر سابقم زندگی میکنه البته من هم خونه شون رفتو امد دارم حدودا نزدیک ب ی سال پیش ی رابطه داشت ک کلی فکرو مشورت قطع کردیم، مدتیه ک ب من ک پدرش هستم بی توجهی میکنه و پیشم نمیاد و بهم بی توجهی میکنه با وجودی ک میدونه من عاشقش هستم دوست ندارم آسیب ببینه از لحاظ اجتماعی و ازش سو استفاده بشه میشه بفرمایید چیکار باید بکنم. ممنون
پاسخ به نظر کاربر
مرکز مشاوره یاسان
وقت بخیر.ممکنه همین هشدارهای شما که از سر دلسوزی هست ارتباط شما رو تحت تاثیر قرار داده باشه. نوجوان ها به حمایت غیرمستقیم نیاز دارند نه دخالت مستقیم. به خصوص هر قدر در سال های پایانی نوجوانی باشند این احساس در اونها تقویت میشه
پاسخ به نظر کاربر
دنیا قنبری
سلام میخواستم بدونم که چرا بچه ها وقتی وارد سن نوجوانی میشن به دوستی با جنس مخالف علاقه مند میشن؟ و این عادیه؟ باید چطوری برخورد بشه اجازه بدیم با نه
پاسخ به نظر کاربر
مرکز مشاوره یاسان
سلام. سوالاتی که مطرح کردید خیلی کلی هستند. این سوالات می تونن شروع مطالعه شما درباره دنیای نوجوانی باشند. ما در مقالات، کتاب ها و بسته های آموزشی که روی سایت موجود هستند در این باره به طور مفص توضیح دادیم که پیشنهاد می کنیم حتما بسته ها و کتاب ها رو تهیه کنید. اما در پاسخ به سوال شما به صورت خلاصه و کوتاه، باید بگیم بله طبیعی هست و اینکه اجازه بدید یا نه، بستگی به خیلی موارد از جمله فرهنگ خانوادگی شما داره
پاسخ به نظر کاربر
هستی
والا مامان من از وقتی خواهرم اومده همش با من دعوا میکنه و سرم جیغ میکشه
پاسخ به نظر کاربر
طاهره حسنی
من همیشه با دخترم متاسفانه بهس می کنم همدیگرو نمی فهمیم. ۱۶ سالس ..رفتارش با من مناسب نیست ..میشه کمکم کنید
پاسخ به نظر کاربر
مرکز مشاوره یاسان
سلام. وقت بخیر. نوجوانی دوره حساسی هست که نیاز داره والدین آگاهی خیلی بیشتری از این دوره داشته باشند تا با تغییرات نوجوان همراه باشند. توصیه ما اینه که حتما به یک روانشناس متخصص نوجوان مراجعه کنید تا بیشتر شما رو راهنمایی کنند. دوره هیولای نوجوانی و بسته طلایی ارتباط با نوجوان هم بهتون کمک می کنه
پاسخ به نظر کاربر
حسرت
دخترم به من بی حرمتی میکنه. خیلی دلم رو شکسته. بارها درتنهایی گریه کردم. نذاشتم بفهمه از دستش رنحیدم. بعضی وقتها اینقدر دلم رو میشکنه که آرزو میکنم بمیره. عمرم رو پاش هدر دادم. حتی یکبار خواهرم بهش گفت اون هم مادرته هم پدرت. بی احترامی نکن. خداوکیلی هنوز ک هنوزه مادرم اگه هر ناسزایی بهم بگه سرم رو پایین میندازم و سکوت میکنم. تو جشماش نگاه نمیکنم که از حرفهاش شرمنده بشه. فقط تو دلم خون گریه میکنم. دختر بودم مامانم بی حرمتی میکرد به من حالا ک مادر هستم دخترم بی حرمتی میکنه حالم خیلی بده. الآن با اشک اینا رو تایپ میکنم
پاسخ به نظر کاربر
مرکز مشاوره یاسان
سلام. وقت بخیر. ما شرایط شما رو درک می کنیم. در کامنتتون سن دخترتون رو ننوشتید، احتمالا فرزند نوجوان دارید. توصیه ما این هست که در اولین فرصت به یک روانشناس متخصص نوجوان مراجعه کنید. اگر دخترتون نوجوان باشه، او هم در شرایط خاصی هست که نیاز به کمک یک روانشناس داره. لازم نیست حتما با دخترتون برید. اول خودتون مراجعه کنید و روانشناس راهنمایی تون می کنند که چطور می تونید دخترتون رو هم همراه کنید.
پاسخ به نظر کاربر
الهام محمدی
عالی
پاسخ به نظر کاربر
کاربر ناشناس
سلام من یه دختر 14 ساله ام . ما توی یه شهر کوچک زندگی میکنیم و به همین دلیل من خیلی فشار روحی رومه چون هر کاری کنم میگن زشته همه اینجا همو میشناسن و مردم چی میگن و ... بهم گفتن چادر بزن سرت گفتم باشه گفتن فقط توی عروسی ها یکم کرم و رژ بزن وگرنه دیگه آرایش نکن گفتم باشه هیچ وقت به سلیقه خودم لباس نپوشیدم و حتی لباس های بازار رو هم نمی خرم چون مامانم خیاطه هر وقت که لباس میخام مامانم میگه خودم میدوزم برات خدایی خوب هم میدوزه ولی وقتی یه مدلی بهش میدم میگه این کوتاهه ، این زشته و خودش یکم تغییرش میده و اون چیزی هم که میخام رو نمیدوزه . من باید یه هزارتا انتخاب بکنم تا از بین شون یکی از دمده ترین شون رو بدوزه برام خانوادم مذهبی نیستن ولی هزار برابر یه آدم مذهبی سخت میگیرن لطفا راهنماییم کنید
پاسخ به نظر کاربر
لیلا گودرزی
سلام دختر ۱۵ ساله ام عاشق شده ۹ماهه.حالا پسره گفته..میخاد مهاجرت کنه ودختر منو بلاک کرده حال دخترم خوب نیست و سه روزه که چیزی نمیخوره لطفا راهنماییم کنید
پاسخ به نظر کاربر
معصومه یدالهفرد
عالی بود
پاسخ به نظر کاربر
Leila
سلام با عرض خسته نباشید من دختری ۱۲ ساله دارم . من وهمسرش ۴ ساله جداشدیم. دخترم چندماه اخیر بایکی از دوستانش خیلی خودمونی شده و بعد اون چتش درگروهای مجازی و ارتباط با جنس مخالف و حالا هم با پسری دوس شده. رویه گوشی عشقم سیوش کرده. چندین با در این مورد بهش تذکر دادم و هربار عصبانی شدم . نمیدونم چجوری رفتار کنم چجور آگاهش کنم که تو این سن براش زوده. لطفا راهنماییم کنید
پاسخ به نظر کاربر
محسن عرب
ممنون از متن اموزندتون💖
پاسخ به نظر کاربر
آیدا مریم
واقعا خیلی عالی بود ممنون
پاسخ به نظر کاربر
بنیتا
من نو جوونم ولی مامانم هیچ کدوم از این کار ها رو برام انجام نمیده.به سلیقم احترام نمذاره و... اما من بیشتر میخوام درک شم و اینکه کاری به دوستا و سلایق من نداشته باشه.😭😭😞
پاسخ به نظر کاربر
عسل شفیعی
بسیار عالی
پاسخ به نظر کاربر
عسل شفیعی
مشگل من با دختر ۱۷ ساله هست .از کوچکی بد قلق..لحباز ..و پرخاش دلشته.و من مدارا کردم تا هنین اواخر ک خیلی مشگل شده ولسمون...طوری ک بهممیگه هیچ احساسی بهت ندارم ..نداشتم و اگه بمیری هم واسم مهم نیست..ناراحت نمیشم ...وواقعا توی رفتارش مشهوده ...با وجودی ک من جونم واسش در میاد ..بوقتش لوسش کردم ...بوقتش ..تربیت و سخت گرفتم...با دیگران بسیار با محبت ..دبسوز...اروم..باادب وهمه دوستش دارن...وقتی دلیله این حسش ب خودم رو میپرسم ....فقط میگه از اول هم مهم نبودی ..حسی نداشتم ...چند بار جراحی کردم و تا مرگ رفتم ولی این دختر ن طرفم اومد ن ختی ی لیوان اب دستم داد....کلا خیلی داغون شدم و غصه میخورم ..جرا با اینهمه محبت ..اینطور شده این بچه لطفا راهنمای کتید تشکر😭
پاسخ به نظر کاربر
مرکز مشاوره یاسان
سلام. وقت شما بخیر. مساله شما با دخترتون خیلی ریشه ای به نظر میرسه. طفا به یک روانشناس مراجعه کنید تا بتونن. همه چیز رو از ابتدا بررسی و راهنمای تون کنن
پاسخ به نظر کاربر
و
خوب
پاسخ به نظر کاربر
مریم عباسی
نمیدونم چطوری باید به دختر حرف بزنم تا به لجبازی ادامه نده
پاسخ به نظر کاربر
مرکز مشاوره یاسان
سلام. سن دخترتون در پاسخ دادن به این سوال مهمه. اما نکته کلیدی اینه که همراهش باشید نه اینکه دائما بخواید بهش امر و نهی کنید
پاسخ به نظر کاربر
فائزه ...
من خودم ۱۴ سالمه اما به جای پدر مادرم خودم باید این مطالب رو بخونم و خودمو بشناسم و درک کنم چون براشون مهم نیست احساساتم
پاسخ به نظر کاربر
فرشته
سلام ببخشید من مامانم خیلی سخت گیره اصلانم دست به کارهای خونه نمیزنه همش هم باهام دعوا میکنه و میگه منو خدا لعنتت کنه من خودم 14 سال سن دارم الانم نمیدونم باید به کدوم گوری بیرم بخدا دارم دیونه میشم خاهش میکنم بیگین چیکار کنم بابام که هم خیلی کم حرف بیخیال هر چی مامانم بگه بهم کاری نداره خاهش میکنم یه مشورت بیدید همشم منو کوتک میزنه همه ی بدنم سیاهو کبود شده و صورتم جاهای زخم مونده اصلا نمیدونم باید چیکار کنم خاهش میکنم بیگید چیکار کنم؟
پاسخ به نظر کاربر
مرکز مشاوره یاسان
سلام. چون شما در سنی هستید که باید با والدین زندگی کنید، از یکی از اقوام و بستگان کمک بگیرید تا بتونید با والدین حرف بزنید و خواسته هاتونو در میون بذارید
پاسخ به نظر کاربر
آزاده شریفی
سن نوجوانی بسیار پر خطر است و باید صبور باشیم و عصبانی نشین از رفتارهاشون
پاسخ به نظر کاربر
من
سلام من یک دخترم حدودا ۱۴ سالمه سه سال پیش به همراه مادر و برادر ۴ ساله ام به خونه مامان بزرگم رفتیم و از پدر و اون یکی برادرم جدا موندیم. پدرم با اینکه یک پدر ثروتمنده و میتونه برامون خرج کنه اما خرج نکرد و به ما بد گفت و مامانم از رفتارش ناراحت شده بود. حتی اونموقع مادرم با یک وکیل صحبت میکرد تا مامانم بتونه سریع از پدرم طلاق بگیره اما بخاطر برادر ۹ ساله ای که داشتم جدا نشد و دوباره به خونه برگشت بعد از این سال پدر من هیچ اهمیتی به من نمیده و همش سرزنشم میکنه که من دختر بی حیایی هستم و سه سال پیش با مامانم رفتم و به حرف مادرم گوش دادم و با پسرخاله هام که هم سن من هستند بازی کردم. و فحش های بسیار بدی به من میگه. حدودا یک سال است به فکر خودکشی میگردم تا بتونم خودمو از این خانواده خلاص کنم ، مامانم هم دیگه به من هیچ اهمیتی نمیده و همش بهم دروغ میگه. احساس میکنم تنهام و هیچ دوستی هم ندارم که باهاش صحبت کنم وهمه دوستامو تو دوران ابتدایی از دست دادم. و دیگه کنار کسی نیست تا بتونم مشکلاتمو بهش بگم حتی تو این دنیا دیگه کاری براس انجام دادن نمونده و ب فکر خودکشی هستم.
پاسخ به نظر کاربر
دلسا
سلام متاسفانه من به جای والدین دارم این مطالبو میخونم. بابام که بهم کاری نداره همش سرزنشم میکنه بهم فوش میده و مامانم هم همش میگه این کارو و اون کارو نکن یا بیرون یکم موهام بیرون ک میاد میگه موهاتو بذار تو و هزار تا بد و بیراه میگه دیگه خسته شدم از این زندگی تکراری کسی رو هم ندارم براش بشینم درد دل کنم همه دوستامو تو ابتدایی از دست دادم خب بچه بودم چی میفهمیدم میگفتم زندگی درست میشه اما الان همه چی بدتر شده و میخوام واقعا خودکشی کنم . ۱۴ سالمه خیلی ناراحتم که به این سن رسیدم از زندگی هم سیرم دیگه نمیخوام حتی ی لحظه زنده باشم.
پاسخ به نظر کاربر