• تاریخ آخرین بروزرسانی ۱۴۰۳/۰۴/۱۳

کوچینگ نوجوان

آیا شما به عنون یک نوجوان ...

  • خود را به قدر کافی دوست دارید؟

  • اهداف زندگی خود را یافته‌اید؟

  • از سبک زندگی، رابطه با خانواده و دوستان و شرایط تحصیلی خود رضایت دارید؟

  • در برنامه ریزی و مدیریت زمان، تصمیم‌گیری، حل مسائل و تعارضات زندگی خود را توانمند و با کفایت ارزیابی می‌کنید؟

اگر پاسخ شما به عنوان نوجوان یا والدین یک نوجوان به یک یا برخی از سوالات بالا منفی است، نگرانی نباشید. احساس مشکل کردن در این حوزه‌ها، شکایت خیلی از نوجوانان و پدر و مادرهای آنان است. یکی از بهترین راه‌ها برای کمک به حل این مشکلات، استفاده از اشخاصی به نام کوچ است.بسیاری از نوجوانان و والدین آنها از داشتن چنین مشکلاتی شکایت دارند. یکی از بهترین راه‌ها برای کمک به حل این نوع مشکلات در دوران نوجوانی، کمک گرفتن از اشخاصی به نام "کوچ" یا "مربی" است.

نوجوانی دوره ای پر فراز و نشیب است که فرزند نوجوان شما مجبور است برای دستیابی به اهداف و ایده‌آل‌هایش در آن قدم بگذارد. در این سفر، داشتن "کوچ" به نوجوان کمک می‌کند تا آن‌چه برای پیش رفتن، در مسیر ماندن و دستیابی به موفقیت و خوشنودی نیاز دارد، یاد بگیرد.

کوچینگ مانند مشاوره و روان‌درمانی به اختلالات و آسیب‌های روانی نوجوان نمی‌پردازد بلکه فرآیند کوتاه‌مدت‌تری نسبت به مشاوره و روان‌درمانی است که بر ارتقا و توسعه توانمندی‌های فردی، اجتماعی، تحصیلی و ... نوجوان متمرکز می شود.

مطلب مرتبط: تفاوت روان‌درمانی با روان‌پزشکی، مشاوره و کوچینگ

 

 

نوجوان در چه زمینه هایی نیازمند کوچ است؟

چند نمونه از مهم‌ترین مسائلی که یک کوچ قادر است نوجوان را یاری و همراهی کند عبارت است از:

1. هویت یابی: کوچ به نوجوان کمک می‌کند که در فضایی امن و به دور از قضاوت شدن، به جستجو و یافتن هویت خود بپردازد.

2. عزت نفس و خود مراقبتی جسمانی و روانی: در فرآیند کوچینگ نوجوان قادر می‌شود که به پذیرش و عشق عمیق‌تری نسبت به خود برسد. همچنین، نسبت به عاداتی که منجر به سلامت جسم و روان می شود یا به آن آسیب می زند، آگاهی بیشتری کسب می کند تا عادتها سالم را تبدیل به سبک زندگی خود کند و عادات ناسالم را به مرور از سبک زندگی خود کنار بگذارد.

3. رابطه با خانواده: کوچینگ به بهبود رابطه نوجوان با سایر اعضای خانواده، معرفی استراتژی‌هایی برای کاهش تعارضات و افزایش تعاملات باکیفیت با آنان و رسیدن به یک سبک ارتباطی برد - برد با خانواده می‌پردازد.

4. رابطه با دوستان: کوچ نوجوان به وی کمک می‌کند تا بتواند دوستان خوبی انتخاب کند، آنان را نگه دارد و خود نیز برای آنان دوست خوبی باشد. همچنین به کمک کوچ وی قادر خواهد شد که انتظارات خود و دوستانش نسبت به همدیگر را تعدیل و تنظیم کند.

5. رابطه با جنس مخالف: کوچ نوجوان به وی کمک می‌کند که ارتباط سالم‌ و دوستانه و باکیفیتی با جنس مخالف خود برقرار کند.

6. جستجو و یافتن هدف برای آینده: کوچینگ به نوجوان کمک می‌کند که برای جستجو و تعیین هدف آمادگی و انگیزه بیشتری پیدا کند. برای مثال، در حوزه انتخاب درست رشته تحصیلی و کار و حرفه‌ای‌ که در آینده می‌خواهد بدان مشغول شود، موفق عمل کند.

7. عملکرد تحصیلی: فرایند کوچینگ می‌تواند در اموری مثل مدیریت زمان، اولویت‌بندی، بیشتر لذت بردن از مطالعه دروس و ... به نوجوان یاری برساند.

8. تصمیم‌گیری و حل مسئله: کوچ، نوجوان را یاری می‌دهد تا قدرت تصمیم‌گیری خود را با استفاده بیشتر از صدای درونی‌اش افزایش دهد و قبل از تصمیم به بررسی دقیق‌تر هر گزینه و ارزیابی انتخاب‌ها بعد از تصمیم گرفتن بپردازد. همچنین برای مسائل و تعارضاتی که در زندگی روزمره با آن‌ها مواجه می‌شود، مهارت‌های لازم برای حل مسئله را بیاموزد.

چطور می توان از خدمات کوچینگ نوجوان یاسان بهره برد؟

مرکز مشاوره یاسان، مرکز تخصصی روانشناسی نوجوان و بلوغ علاوه بر برگزاری کارگاه کوچینگ نوجوانان زیر نظر دکتر آسیه اناری، نائب رئیس هیئت مدیره انجمن روانشناسی بالینی کودک و نوجوان، دارای بهترین کوچ (مربی) نوجوانان است که می توانید از طریق شماره های زیر برای دریافت وقت از کوچ نوجوان اقدام کنید.

 

شیوه دریافت وقت از کوچ نوجوان

لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان نوجوان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره زیر تماس بگیرید يا از طریق واتس‌اپ پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتس‌اپ است.

تماس با ما

تماس با ما

دریافت وقت مشاوره