35 بازی برای افزایش تمرکز، اعتماد به نفس و خلاقیت کودک

  • ریحانه اناری

    هنردرمانگر

    تاریخ آخرین بروزرسانی ۱۴۰۳/۰۴/۲۴

35 بازی برای افزایش تمرکز، اعتماد به نفس و خلاقیت کودک

بازی اولین و مهم‌ترین راه برای آموزش و ارتباط بهتر کودکان با محیط اطرافشان است. بسیاری از والدین به دلیل مشغله فکری و کاری از این مساله غافل می‌شوند و کودکان را در بسیاری موارد به حال خود رها می‌کنند. در بعضی موارد والدین همراه خوبی برای کودکان در بازی‌ها نیستند و بازی‌ها را برخلاف میل کودکان عوض می‌کنند. برای مثال: «نه این چیدمان لگو خوب نیست، معنا ندارد. بیا با همدیگر قطار یا خانه بسازیم» به یاد داشته باشید که در این شرایط کودک بعد از مدتی دیگر تمایل به بازی کردن با شما ندارد. بازی باید در بیشتر مواقع مطابق با نیاز و تمایل کودک پیش برود.

بازی‌های حرکتی و فکری هر دو برای کودکان لازم و ضروری هستند. ممکن است کودک شما به یکی از این نوع بازی‌ها بیشتر تمایل داشته باشد، برای ایجاد انگیزه در کودک با او در بازی مورد علاقه‌اش همراه شوید تا او از همراهی با شما لذت ببرد، بعد می‌توانید او را به سمت سایر بازی‌های هدفمند سوق بدهید.

 

8 بازی برای افزایش تمرکز کودکان

حتما برای شما هم عجیب است که چرا فرزندتان ساعت‌ها روی بازی کامپیوتری یا برنامه تلویزیونی مورد علاقه‌اش تمرکز می‌کند اما موقع انجام تکالیف مدرسه‌اش کمترین توجهی نمی‌کند؟

توجه و تمرکز روی یک موضوع آموزشی برای بچه‌های دبستانی و پیش دبستانی کار سختی است. متخصصان می‌گویند هر کودک به ازای هر سال سن خود، می‌تواند بین 3 تا 5 دقیقه تمرکز کند. بنابراین یک کودک 5 ساله می‌تواند حدود 16 دقیقه روی یک موضوع تمرکز کند درحالی که یک نوجوان ده ساله می‌تواند دایره تمرکزش را حدود 50 دقیقه حفظ کند.

بیشتر بچه‌ها بازه‌ تمرکزی کوتاهی دارند، به خصوص روی فعالیت‌هایی که به نظرشان جذاب نیست یا وقتی که عوامل حواس‌پرتی زیادی در اطرافشان وجود دارد. با این حال می‌توان با استفاده از فعالیت‌های جالب و مفرحی مثل بازی‌هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم، توجه و تمرکز آنها را افزایش داد:

مطلب مرتبط: چگونه ذهن آگاهی و تمرکز را به فرزندم بیاموزم؟

 

سکه بازی: این بازی حافظه و تمرکز کودک را برای یاد گرفتن ترتیب اشیا تقویت می کند. تعدادی سکه را در یک کاسه کوچک بگذارید. چند تا از آنها را به هر ترتیب خاصی که مدنظرتان است کنار هم بچینید. مثلا سکه‌ صد تومانی، پنجاه تومانی، پانصد تومانی و دویست تومانی. از کودک بخواهید حدود 20 ثانیه به آنها نگاه کند. سپس روی سکه‌ها را با یک کاغذ بپوشانید.

کاسه سکه‌ها را جلوی او بگذارید تا از میان سکه‌ها انتخاب کند و به همان ترتیبی که شما چیده‌اید، سکه‌ها را بچیند. برای اندازه‌گیری زمان هم از یک ثانیه شمار استفاده کنید. وقتی کار فرزندتان تمام شد، زمان را یادداشت کنید و ببینید سکه‌ها را درست چیده‌ است یا نه. اگر درست نبوده از او بخواهید که کارش را دوباره انجام دهد.

هر قدر بیشتر این بازی را انجام دهید، کودک ترتیب را بهتر رعایت می‌کند و شما می‌توانید با اضافه کردن ردیف سکه‌ها، بازی را سخت‌تر کنید. در ابتدا سکه‌ها را در دسته‌های جدا بچینید و وقتی فرزند شما بزرگ‌تر شد می‌توانید همه سکه‌ها را در کاسه بریزید تا از میان آنها انتخاب کند.

 

 

بازی تشخیص تفاوت‌ها: این بازی یکی از بهترین بازی‌ها برای افزایش دقت و توجه کودکان به جزئیات است. شما می‌توانید با توجه به سن و توانایی فرزندتان کارت‌های متفاوت را نقاشی کنید یا آن را از اینترنت پرینت بگیرید. این بازی به دلیل سادگی و در دسترس بودن، یکی از بهترین بازی‌ها برای زمان مسافرت یا زمانهایی است که شما در جایی مثل مطب دکتر منتظر هستید. پازل‌هایی که کودک باید یک شی پنهان شده در تصویر را پیدا کند هم بازی‌های خوبی برای تمرین تمرکز هستند.

مطلب مرتبط: 4 تاثیر شگفت انگیز بازی کردن بر رشد شخصیت کودکان

 

کپی کردن یک تصویر: این تمرین به فرزند شما در تمرکز کردن روی یک چیز کمک می کند. یک تصویر ساده و یک صفحه کاغذ سفید جلوی کودک بگذارید. از او بخواهید زمان کوتاهی، مثلاً حدود سی ثانیه، روی کپی کردن تصویر تمرکز کند. سپس دست‌ها و بازوهایش را برای آزاد شدن انرژی و تنش درون بدن به خوبی تکان دهد و سی ثانیه دیگر روی نقاشی‌اش تمرکز کند و به همین ترتیب ادامه دهد. به مرور می‌توانید زمان نقاشی کردن را زیادتر و زمان استراحت را کم‌تر کنید.

علامت‌هایی را که نشان می‌دهد کودک مشغول انجام کارش است را به او بگویید: کمر صاف، سر پایین و مداد در حال حرکت. این علامت‌ها به فرزندتان یادآوری می‌کند کارش را انجام دهد.

 

بازی کیم: این بازی قدیمی شیوه خیلی خوبی برای افزایش تمرکز کودک است. چند چیز کوچک از وسایل خانه مثل قاشق چای‌خوری، کلید، گیره مو و ... را بردارید (در مجموع به حدود 20 شی کوچک نیاز دارید). آنها را روی میز بچینید و 30 ثانیه به فرزندتان فرصت دهید که با دقت به آنها نگاه کند. سپس آنها را با یک پارچه یا حوله بپوشانید.

از این جا به بعد می‌توانید بازی را به دو صورت انجام دهید: می‌توانید از فرزندتان بخواهید اشیایی را که به خاطر می‌آورد نام ببرد یا می‌توانید یکی از اشیا را بردارید و از کودک بپرسید چه چیزی سر جایش نیست.

 

رفتم مغازه: این بازی قدیمی یکی از بهترین تمرین‌های گروهی برای افزایش توجه و تمرکز است که می‌توانید آن را با فرزندتان و دوستانش انجام دهید. در پایان بازی هم جو شاد و مفرحی بین بچه‌ها ایجاد می‌شود.

روی زمین به شکل دایره یا دور یک میز بنشینید. اولین نفر می‌گوید: رفتم مغازه، ... خریدم. اسم این شی باید با الف شروع شود. مثلا رفتم مغازه، آب‌ معدنی خریدم. نفر دوم باید یک شی که با ب شروع می‌شود و همان شی قبلی را بگوید: رفتم مغازه، بستنی و آب معدنی خریدم. بازی به همین ترتیب با سایر حروف الفبا ادامه میابد تا مشخص شود هر کدام از بچه‌ها تا چند آیتم می‌توانند ادامه دهند.

 

 

شمارش برعکس: شمردن یکی از مهارت‌هایی است که هر بچه‌ای در سال‌های اولیه زندگی به دست می‌آورد اما شمردن برعکس به خصوص در اعداد چندرقمی نیازمند دقت بالایی است که توجه و تمرکز کودک را افزایش می‌دهد.

یک عدد تصادفی مثلا 147 را به فرزندتان بگویید و از او بخواهید ارقام این عدد را به صورت برعکس و به شکل یک عدد سه رقمی بگوید: 741. این کار سخت‌تر از چیزی است که فکر می‌کنید و مغز کودک را به چالش می‌کشد.

مطلب مرتبط: علائم اختلال یادگیری در کودکان + 9 تمرین برای تقویت حافظه کودک

 

رنگ‌آمیزی: به تازگی رنگ‌آمیزی بزرگسالان برای کمک به رهایی از استرس‌های روزانه و تمرکز بر کاری که در حال انجامش هستیم فراگیر شده است و این دقیقا همان کاری است که رنگ‌آمیزی با ذهن کودکان انجام می‌دهد.

برای شروع، دایره‌های کوچکی روی یک کاغذ سفید بکشید و از کودک بخواهید تا جایی که می‌تواند تمیز و مرتب آنها را رنگ کند. چون دایره‌ها کوچک هستند رنگ کردن هر کدام بیشتر از یکی دو دقیقه وقت نمی‌گیرد. روز بعد دایر‌ه‌های کمی برزگ‌تری بکشید.

به مرور که توانایی توجه و تمرکز فرزندتان بیشتر شد می‌توانید شکل‌های بزرگ‌تر و متنوع‌تری بکشید که رنگ‌آمیزی آنها بیشتر طول می‌کشد و بازه زمانی تمرکز کودک را هم افزایش می‌دهد.

 

شمارش کلمات: این بازی یک تمرین خوب برای بچه‌هایی است که مشکل تمرکز دارند. یک کتاب بردارید و یک پاراگراف از آن را انتخاب کنید. هدف این نیست که فرزندتان کتاب را بخواند بلکه باید تعداد کلماتی را که در پاراگراف وجود دارد بشمارد.

وقتی شمردنش تمام شد به او بگویید برگردد و دوباره بشمارد. عدد جدید همان شماره‌ای است که دفعه قبل گفته؟ اگر نه، از او بخواهید دوباره بشمارد. و اگر درست گفته، پاراگراف دیگری را به او بدهید تا بشمارد. وقتی مشغول کاری با این جزئیات است تقریبا محال است که به چیز دیگری توجه کند.

 

10 بازی‌ها برای افزایش خلاقیت، اعتماد به نفس و مهارت‌های حرکتی

بازی کارت پستال یادگاری

گروه سنی: سه سال به بالا

هدف بازی: تقویت خلاقیت، اعتماد به نفس و مهارت‌های حرکتی کودکان

نحوه انجام بازی: به فرزندتان کمک کنید تا با استفاده از نقاشی، استیکرهای مختلف، بریده روزنامه و مجله، مهره و هر وسیله‌ای که خودش دوست دارد، یک کارت پستال برای یکی از افرادی که دوست دارد (دایی، خاله، عمه، عمو، مادربزرگ و...) درست کند. سپس از او بخواهید یادداشت کوتاهی داخل آن بنویسد – اگر کودکتان هنوز به مدرسه نمی‌رود، متن مورد نظر کودک را شما برایش بنویسد. سپس کارت را برای گیرنده نامه پست کنید. مطمئن باشید که هم فرزندتان و هم گیرنده نامه حسابی خوشحال می‌شوند.

مطلب مرتبط: 27 نکته برای افزایش اعتماد به نفس کودک

 

بازی بینگو با عکس های خانوادگی

گروه سنی: کودکان نوپا تا پیش‌دبستانی

هدف بازی: حافظه فرزندتان را تقویت کرده و به او کمک می‌کند اعضای خانواده را سریع‌‌تر بشناسد. همچنین مهارت‌های حرکتی و شناختی او رشد می دهد.

نحوه انجام بازی: عکس ۹ نفر از اعضای خانواده مثل پدر، مادر، پدربزرگ و مادربزرگ را انتخاب کنید و در ردیف‌های سه تایی بچینید. ۹ کارت سفید هم به فرزندتان بدهید. شما یا همسرتان نام اعضای خانواده را با صدای بلند بگویید؛ مثلاً: پدربزرگ. فرزند شما باید کارت خود را روی عکس پدربزرگش بگذارد. کسی که زودتر سه کارت را در یک ردیف بچیند، برنده است.

 

بازی پیغام نامریی

گروه سنی: سه سال به بالا

هدف بازی: سرگرمی، افزایش خلاقیت و اعتماد به نفس

نحوه انجام بازی: آب یک لیمو ترش را در ظرفی بچکانید و چند قطره آب به آن اضافه کنید. سپس شما و کودک با استفاده از گوش پاک‌کن، پیامی روی کاغذ سفید بنویسید و یا نقاشی بکشید. این کار خیلی سرگرم کننده است. می‌توانید به بچه‌ها بگویید تصور کنند یک مأمور مخفی هستند و باید پیام‌هایشان را به صورت سری بفرستند. وقتی کاغذ را در مقابل یک منبع نور مثل شمع یا لامپ بگیرید، پیام نامریی شما دیده می‌شود. حتی می‌توانید از اتو یا سشوار استفاده کنید. اما حتما به یاد داشته باشید که بچه‌ها با همراهی یک بزرگ‌تر این کار را انجام دهند.

 

 

قصه‌گویی خلاق

گروه سنی: ۴ سال به بالا

هدف بازی: افزایش خلاقیت، مهارت حل مسئله و همدلی با دیگران

نحوه انجام بازی: قصه گویی برای کودکان مزایای بیشماری دارد. به طور مثال در قصه گویی خلاق می‌توانید جان تازه‌ای به قصه‌های قدیمی بدهید. یکی از داستان‌های مورد علاقه فرزندتان را انتخاب کنید و برایش بخوانید. هر وقت به یکی از نقاط حساس کتاب رسیدید، او را هم وارد داستان کنید و نظرش را بپرسید. مثلاً اگر داستان سیندرلا را می‌خوانید، وقتی به قسمتی که خواهران سیندرلا لباس‌هایش را پاره کردند رسیدید، از فرزندتان بپرسید: اگر یک نفر این کار را با تو می‌کرد، چه کار می‌کردی؟ این که سیندرلا فقط گریه کند، کافی‌ست؟ یا باید کار دیگری کند؟ به همین ترتیب می‌توانید تا پایان داستان، ذهن فرزندتان را به چالش بکشید و تجربه تازه‌ای برایش خلق کنید.

مطلب مرتبط: 15 فایده قصه گفتن برای کودکان

 

کامل کردن نقاشی

یک نقاشی ساده بکشید. می‌توانید از طرح‌ها، حیوانات و موضوعاتی استفاده کنید که کودک تمایل بیشتری به آن‌ها دارد (هنگام بازی کردن، کودک خود را در اولویت قرار دهید، اگر او شیر دوست دارد و شما پرنده، برای این بازی از نقاشی شیر استفاده کنید).

طرح را با توجه به سن کودک ساده یا با جزيیات بکشید. کاغذ را از وسط تا بزنید و آن را روی مقوای بزرگ‌تری بچسبانید و از کودکتان بخواهید نصف دیگر نقاشی را کامل کند.

کودک می‌تواند از لوازم مختلفی استفاده کند: مداد رنگی، گواش، رنگ انگشتی و ... در این صورت تمایل بیشتری برای همراهی با شما دارد.

این بازی برای هماهنگی دست و چشم، افزایش خلاقیت و بهبود مهارت‌های دست ورزی بسیار مفید است.

مطلب مرتبط: رابطه بین مهارت دست‌ورزی کودک و امکان ترک تحصیل + 6 راهکار برای تقویت

 

شکل‌های سایه‌ای

برای این بازی به چراغ‌قوه نیاز دارید. محیط اتاق را تاریک کنید و با سایه‌ انگشتان دست حیوانات و اشکال مختلف درست کنید. برای حیواناتی که درست کرده‌اید اسم بگذارید و داستانی با آن‌ها بسازید. این بازی ساده برای افزایش خلاقیت و شناخت محیط اطراف بسیار مفید است. در حین انجام این بازی می‌توانید به کودکتان آموزش‌های لازم را بدهید. برای مثال: «این شکل شبیه شیر شده است، صدای شیر این است، شیر در بیشه‌ و جنگل زندگی می‌کند و ....».

مطلب مرتبط: چگونه کودک خلاق پرورش بدهیم؟ + 9 راهکار

 

پیدا کردن و چسباندن حیوانات یا اشکال مختلف

کاغذهای هم اندازه‌ای ببرید و با کمک کودکان طرح‌هایی ساده از حیوانات یا دیگر طرح‌هایی که به آن علاقه دارد روی آن بکشید. مانند: گاو، اردک، هواپیما، کشتی و ... حالا اسم اشکال و حیوانات را روی کاغذی دیگر بنویسید یا اگر کودک هنوز توانایی خواندن ندارد، اِلِمان ساده‌ای از آن طرح را بکشید. برای مثال: برای هواپیما، ابر بکشید. برای گاو، علف و ...

نوبتی یک شکل را انتخاب کنید و با چسب در کنار اسم یا المان آن طرح را بچسبانید. این بازی در عین سادگی اطلاعات زیادی درباره حیوانات و طرح‌ها به کودک می‌دهد. برای مهیج شدن بازی می‌توانید از ساعت شنی استفاده کنید، در این صورت مهارت‌های حرکتی کودک نیز بیش‌تر تقویت می‌شود.

 

لمس کردن و حدس زدن اشیا

چند جسم را انتخاب کنید. مانند: عروسک فیل، مداد رنگی، مداد شمعی و ... با دقت به وسایل نگاه کنید و لمسشان کنید. اکنون به نوبت چشم‌ها را ببندید و با لمس کردن اشیا حدس بزنید که کدام است.

با توجه به سن و توانایی کودک می‌توانید از وسایل بیشتری استفاده کنید یا از قبل وسایل را نبینید. با لمس کردن و گرفتن اطلاعات بیشتر به جواب درست برسید. برای مثال: میوه است، حالا کودک با لمسش می‌فهمد که میوه‌ی زبری است. بعد از چند جمله دیگر، کودکتان جواب صحیح که میوه کیوی است را می‌گوید. حالا نوبت شماست که چشم‌هایتان را ببندید و از کودکتان اطلاعات مفید را درباره جسم مورد نظر بگیرید.

 

 

توپ‌های کاغذی و پرتاپ آن‌ها

با استفاده از کاغذهای باطله و روزنامه توپ‌هایی در اندازه مختلف با کمک کودک بسازید. بعد با همان روزنامه‌ها یا کاغذ‌ها استوانه‌ای لوله‌ای شکل درست کنید (می‌توانید دور روزنامه لوله شده چسب نواری بزنید که محکم‌تر باشد). بعد از آن با کودک شروع به بازی کنید. توپ‌های کاغذی را با راکتی که ساخته اید به سمت همدیگر پرتاپ کنید، از کودک بخواهید که تمرکز کند تا بتواند جواب ضربه شما را بدهد و بازی ادامه داشته باشد.

برای متنوع شدن بازی می‌توانید از یک یا چند سبد استفاده کنید. سبدها را در فاصله‌های مختلف بگذارید و تلاش کنید که با راکتی که ساخته‌اید توپ‌ها را در سبد بیندازید. می‌توانید توپ‌ها را رنگ کنید یا در اندازه‌های مختلف بسازید. این بازی برای تقویت مهارت‌های حرکتی کودکتان بسیار مفید است.

 

کاردستی با برگ‌های مختلف

با کودک به پارک بروید و برگ‌های درختان را جمع‌آوری کنید. بعد از شستن و خشک کردن برگ‌ها (هنگام شستن و خشک کردن برگ‌ها از کودک کمک بخواهید) آنها را روی کاغذی بچسبانید و از آن‌ها اشکال یا حیوانات مختلف بسازید. برای مثال: «این برگ شبیه گربه است، بیا برایش دم و گوش بکشیم». این بازی برای افزایش خلاقیت کودکتان بسیار مفید است.

 

17 ایده برای بازی پدر و مادرها با فرزندان

  • توپ بازی

  • خواندن داستان

  • رفتن به پیک‌نیک

  • تمیز کردن ماشین

  • خرید از سوپرمارکت

  • بعضی کارهای ساده منزل

  • رقصیدن و آواز خواندن در کنار هم

  • بازی با چوب و کارهای  ساده نجاری

  • آماده کردن یک وعده غذایی در کنار هم

  • باغبانی (به خصوص کندن خاک، آبیاری، و گِل‌بازی)

  • تماشای برنامه تلویزیونی مورد علاقه کودک در کنار هم

  • قایم باشک ( اگر فرزندتان کوچک است، جایی قایم شوید که زود پیدایتان کند)

  • بردن کودک به محل کار ( زمان این کار باید کوتاه باشد تا حوصله کودک سر نرود)

  • خاله‌بازی، معلم بازی و دکتر بازی ( بگذارید کودک تصمیم بگیرد چه کسی چه نقشی را بازی کند)

  • نقاشی با مسواک و اسفنج ( رنگ را کمی رقیق کنید و از اسفنج برای ایحاد سایه و طرح استفاده کنید)

  • بازی‌های ساده کارتی ( لازم است بچه‌های کوچک بیشتر از آن که می‌بازند، برنده شوند. گاهی هم شما بازی را ببرید)

  • پیاده روی ( به صداهای مختلف مانند صدای پرندگان، حیوانات، ماشین‌ها و ... گوش دهید و آنها را با فرزندتان پیدا کنید یا روی سطوح مختلف مثل خاک، شن، برگ، سنگفرش و ... راه بروید. سعی کنید فقط لذت ببرید و پیاده روی را تبدیل به کلاس درس نکنید).

 

در زمان انجام هر کدام از بازی‌ها خلاق باشید و به کودکتان آزادی عمل بدهید. خلاقیت در کودکان هنگام بازی شکوفا می‌شود. والدین سخت‌گیر نمی‌توانند کودکانی خلاق پرورش دهند.

بازی کردن بخشی از فرآیند یادگیری و رشد کودک است؛ همچنین باعث سرگرمی و تفریح کودک می‌شود. بچه‌ها از طریق بازی کردن دنیای اطرافشان را می‌شناسند و احساساتشان را بروز می‌دهند. به همین دلیل است که روانشناسان کودک از هنر درمانی و بازی درمانی استفاده می کنند تا بتوانند مشکل کودک را حل کنند.

با وجود بهترین تلاش های والدین برای شناخت نوجوان خود، برخی اوقات به نظر می رسد مشکلات نوجوان شان برای آنها غافلگیر کننده است. در مواجهه با مشکلات رفتاری و هیجانی (مانند رفتارهای پرخطر غیر قابل کنترل) باید حتماً از روانشناس متخصص نوجوان کمک بگیرید. برای رزرو وقت مشاوره و ارزیابی کلیک کنید.

همچنین می توانید مهارت های فرزندپروری خود را با خواندن کتاب های روانشناسی در زمینه کودک و نـوجوان  یا حضور در کـارگـاه های فرزندپروری ارتقا دهید.

 

شیوه دریافت وقت مشاوره

لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره 02126722420 یا 02126722417 تماس بگیرید يا از طریق واتس‌اپ به شماره 09120499760 پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتس‌اپ به شماره 09935968010 است. 

 

تماس با ما

تماس با ما

سکه بازی

این بازی حافظه و تمرکز کودک را برای یاد گرفتن ترتیب اشیا تقویت می کند. تعدادی سکه را در یک کاسه کوچک بگذارید. چند تا از آنها را به هر ترتیب خاصی که مدنظرتان است کنار هم بچینید. مثلا سکه‌ صد تومانی، پنجاه تومانی، پانصد تومانی و دویست تومانی. از کودک بخواهید حدود 20 ثانیه به آنها نگاه کند. سپس روی سکه‌ها را با یک کاغذ بپوشانید.

کاسه سکه‌ها را جلوی او بگذارید تا از میان سکه‌ها انتخاب کند و به همان ترتیبی که شما چیده‌اید، سکه‌ها را بچیند. برای اندازه‌گیری زمان هم از یک ثانیه شمار استفاده کنید. وقتی کار فرزندتان تمام شد، زمان را یادداشت کنید و ببینید سکه‌ها را درست چیده‌ است یا نه. اگر درست نبوده از او بخواهید که کارش را دوباره انجام دهد.

هر قدر بیشتر این بازی را انجام دهید، کودک ترتیب را بهتر رعایت می‌کند و شما می‌توانید با اضافه کردن ردیف سکه‌ها، بازی را سخت‌تر کنید. در ابتدا سکه‌ها را در دسته‌های جدا بچینید و وقتی فرزند شما بزرگ‌تر شد می‌توانید همه سکه‌ها را در کاسه بریزید تا از میان آنها انتخاب کند.

درباره 34 بازی دیگر در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید

 بازی کارت پستال یادگاری

گروه سنی: سه سال به بالا

هدف بازی: تقویت خلاقیت، اعتماد به نفس و مهارت‌های حرکتی کودکان

نحوه انجام بازی: به فرزندتان کمک کنید تا با استفاده از نقاشی، استیکرهای مختلف، بریده روزنامه و مجله، مهره و هر وسیله‌ای که خودش دوست دارد، یک کارت پستال برای یکی از افرادی که دوست دارد (دایی، خاله، عمه، عمو، مادربزرگ و...) درست کند. سپس از او بخواهید یادداشت کوتاهی داخل آن بنویسد – اگر کودکتان هنوز به مدرسه نمی‌رود، متن مورد نظر کودک را شما برایش بنویسد. سپس کارت را برای گیرنده نامه پست کنید. مطمئن باشید که هم فرزندتان و هم گیرنده نامه حسابی خوشحال می‌شوند.

34 بازی دیگر را در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

4 + 6 = ?

نظرات کاربران

۱۱ بهمن ۱۴۰۰

سلام وقتتون بخير من يه پسر بچه ٧ ساله و يه پسر بچه ١/٥ساله دارم . خيلي دلم ميخواد براشون برنامه بچينم تا بتونم هم روز خوبي براي انها ايجاد كنم و هم خودم كمتر ناراحت و عصباني بشم اما واقعا راه حلي براش سراغ ندارم.از انجايي كه پسر بزرگم عاشق بازي هاي كامپيوتري و تلويزيون هست ومن هم اجازه ديدن رو بهش نميدم سعي ميكنه با اذيت كردن برادرش من و عصباني كنه لطفا راهنماييم كنيد و بازي ها يي كه ميتونه براي آن و برادر كوچترش جذابيت داشته باشه و هم كمكش كنه كه بتونه پيرامون و اطراف خودش رو بيشتر بشناسه و تحرك كافي هم داشته باشه را لطفا بگين چون با توجه به اسباب بازي هاي زيادي كه داره چه آموزشي وچه غير آموزشي اصلا علاقه اي به انها نشان نميده و فقط بازي با آن يك بار براش جذابيت داره ممنونم از وقتي كه ميزاريد

۱۱ بهمن ۱۴۰۰
مرکز مشاوره یاسان

سلام دوست عزیز. کودک از هر چیزی که منع شود، نسبت به آن حریص تر است. به جای بازداری، که با افزایش عصبانیت اون همراهه، بهش اجازه استفاده بدید، اما در چاچوب و زمان بندی و به علاقش احترام بگذارید. وقتی زمان استفاده به پایان رسید، مقتدر باشید و اگر با افزایش عصبانیت شما خواست به خواستش برسه، مقاومت کنید. اگر اسباب بازی خیلی زیاد داره و جذابیت اونها از دست رفته، یه سری از اونهارو جمع کنید و بعد از یکی، دو هفته مجدد برای استفاده در اختیارش بذارید تا کمی تنوع ایجاد کنه. لیستی از بازی ها و فعالیت های مورد علاقه کودک با نظرخواهی از خودش تهیه کنید که استفاده از تلویزیون و بازی های رایانه ای هم «حداقل هر کدام یک ساعت و نیم در روز، به صورت پراکنده» را شامل شود. این طوری عصبانیت کودک فروکش می کنه، چون به خواسته و علاقش احترام گذاشته شده، اما تاکید می کنم با قانون مندی.

۱۵ اسفند ۱۴۰۰
امیرمهدی

سلام پسر ۴ ساله ای دارم که علاقه ای به انواع اسباب بازیها نداره ؛به کارهای هنری مثل نقاشی و کاردستی هم همینطور؛فقط کتاب خوندن و حفظ کردن رو دوست داره و بازی گوشی اگه باشه ؛پارک و بیرونم دوست داره اما توی خونه همش با من کشتی میگیره و خسته ام میکنه 😐

۱۷ اسفند ۱۴۰۰
مرکز مشاوره یاسان

سلام دوست عزیز! به اندازه تمام کودکان علایق متفاوت بازی وجود دارد. سعی کنید درباره علایق فرزندتان کمی خلاقیت به خرج دهید تا هم دامنه بازی های او را گسترش دهید و هم خودتان کمتر کلافه شوید. می توانید لیستیاز بازی ها و فعالیت های مورد علاقه او و پیشنهادهای خودتان تهیه کنید. با هم قرار بگذارید که به ترتیب آنها را انجام دهید، یک بازی از لیست شما و یک بازی از لیست او. مثلاً ده دقیقه نوبت کشتی و ده دقیقه نوبت ماشین بازی. علاوه بر این اگر به فعالیت های فیزیکی بیشتر علاقه دارد، می توانید بازی های ترکیبی خلق کنید. مثلا با هم با کاغذ و مقوا اشکال هندسی بسازید، آنها را روی زمین بچینید و روی آنها لی لی بازی کنید. یا مثلا سعی کنید توپی را از فاصله مشخص درون سبد بیندازید، هر کس که موفق شد باید بنشیند و یک قصه کوتاه تعریف کند ...

۱۵ اسفند ۱۴۰۰

در رابطه با این مسأله که گفتید پدرها با بچه‌ها بازی کنن، شوهر من از وقتی میاد خونه، پسر ساله‌م اینقدر مشغولش می‌کنه که دیگه جایی واسه من باقی نمی‌مونه که کمی با هم گپ بزنیم یا کنار هم باشیم. من از طرفی خوشحالم که پدر و پسر با هم خوش می‌گذرونن. از طرفی هم ناراحت خودم هستم که وقت نمی‌شه با همسرم کمی تنها باشم. شب هم تا پسرم خواب می‌ره ساعت ۱۱ و نیم ۱۲ است و شوهرم خودش زودتر از اون خوابش برده.

۱۵ اسفند ۱۴۰۰
مرکز مشاوره یاسان

دوست عزیز. خیلی عالیه که همسرتون برای کودک زمان کیفی دارند اما باید پسرتون رو قانونمند کنید. و همسرتون با نشان دادن عقربه‌های ساعت، دو تا نیم ساعت براش وقت بذارن و بازی رو تمام کنن. و در مقابل با همسرتون هم صحبت کنید که شما هم خواستار تایم کیفی هستید. در صورت تمایل هر دو فرد، قطعا زمانی برای گفت‌وگو باز می شود. در صورت عدم وصول نتیجه، مسایل زناشویی خود را مورد بررسی قرار دهید.

۲۵ آبان ۱۴۰۱
معصومه

دخترم دوازده سال دارد اون در خانه درسهایش راخوب میخواند ولی در مدرسه تمرکز ندارد تا جواب دهد لطفاً پاسخ دهید چگونه تمرکزش را بالا ببرم

۱۳ آذر ۱۴۰۱
مرکز مشاوره یاسان

دوست عزیز! سطح اضطراب و توجه و تمرکزش فرزندتان باید مورد ارزیابی دقیق قرار بگیرد تا بتوان برای این مشکل راه حل های درمانی ارائه کرد یا مهارت های نوجوان را ارتقا داد.

۰۵ دی ۱۴۰۱
مرکز مشاوره یاسان

دوست عزیز دکتر اناری به سوال شما به‌طور صوتی پاسخ داده‌اند. لطفا برای شنیدن آن به بخش " پرسش و پاسخ" مراجعه کنید.

۰۵ دی ۱۴۰۱
مرکز مشاوره یاسان

دوست عزیز دکتر اناری به سوال شما به‌طور صوتی پاسخ داده‌اند. لطفا برای شنیدن آن به بخش " پرسش و پاسخ " مراجعه کنید.

۲۵ بهمن ۱۴۰۱
صبا قبادی

افزایش تمرکز به شدت برای پیشرفت توی کارها مهمه.و چه خوبه که به این موضوع از سنین کودکی توجه بشه . یه نگاهی هم اگه به سایت های توسعه کسب و کارها و رشد و توسعه فردی مثل سایت های بیزینس اینسایدر و دانشگاه کسب و کار و... بندازیم متوجه میشیم که تا چه اندازه این موضوع مهم و حیاتیه .ممنون از اینکه به این موضوع پرداختید بسیار مفید و آموزنده بود

۰۱ مرداد ۱۴۰۲
سیامک کرمپور

درود بر شما و تشکر از سایت و مطالب خوب کاربردی شما در این حوزه و همچنین سپاس از خانم دکتر و سایر اساتید

۲۵ مرداد ۱۴۰۲
عرشیا

سلام پسرم ۶ سالشه اصلا هیچ علاقه ب کتاب و نقاشی و کلاس نداره اصلا توجه نمیکنه ..اصلا با اسباب بازی بازی نمیکنه همش سر وسایل خونس

۲۷ شهریور ۱۴۰۲
مرکز مشاوره یاسان

سلام. لطفا به صورت حضوری یا آنلاین با روانشناس کودک جلسه داشته باشید.

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

5 + 6 = ?

دریافت وقت مشاوره