گاهی پرداختن به فعالیتهای مورد علاقه فقط جنبه سرگرمی دارد و نه چیز دیگری. امروزه اختصاص دادن زمانی به سرگرمی یا انجام فعالیتهایی که در آن هیچ فشاری نیست یا انتظارات کمی از فرد وجود دارد، بسیار ضروری است.
البته فواید برخی از فعالیتهای فوق برنامه بیش از سرگرمی است. در حقیقت برخی از این فعالیتها میتوانند به فرزند نوجوان شما درسهای ارزشمندی بدهند و کیفیت زندگی او را بهبود بخشند.
در ادامه مرکز مشاوره یاسان، مرکز تخصصی روانشناسی نوجوان و بلوغ لیستی از فواید اینکه "چرا نوجوانان باید در فعالیتهای فوق برنامه شرکت کنند؟" ارائه کرده است:
1. کشف علائق و استعدادها: فرزند نوجوان شما ممکن است نداند چه چیزی (هنر، ورزش، برنامهنویسی، آشپزی و ..) را دوست دارد یا دوست ندارد تا زمانی که آن را امتحان کند.
مطلب مرتبط: چرا آزمون استعدادیابی نوجوانان اهمیت دارد؟
2. آموختن مهارتهای جدید: نوجوان وقتی روی فعالیت مورد علاقهاش متمرکز میشود و وقت خود را برای انجام آن صرف میکند، جهش بزرگی به سوی اهدافش خواهد داشت.
3. پیدا کردن دوستان جدید: ورزش کردن، یادگیری ساز یا پیوستن به یک انجمن باعث میشود نوجوان با افرادی آشنا شود که در شرایط معمولی امکان نداشت با آنها ملاقات کند.
مطلب مرتبط: آموزش مهارت دوستیابی در دوران نوجوانی
4. افزایش عزت نفس: هنگامی که نوجوان در کار مورد علاقه خود مانند یادگیری یک آهنگ جدید، به ثمر رساندن یک گل یا نوشتن یک شعر موفق میشود، قطعاً اعتماد به نفس او هم تقویت خواهد شد و احساس ارزشمندی در او افزایش خواهد یافت.
5. احساس موفقیت کردن: این حس خاصتر از احساس عزت نفس است. به عنوان مثال، نوجوانی که به نجاری علاقه دارد، ممکن است یک میز یا صندلی بسازد، سپس به عقب برگردد و بگوید: «وای. من انجامش دادم." این احساس خاصی است که همه باید تجربه کنند، بخصوص نوجوانان.
6. مدیریت زمان: فعالیتهای فوق برنامه به نوجوانان میآموزد، چگونه از زمان خود عاقلانه استفاده کنند یعنی به جای اینکه تمام بعدازظهر را روی مبل و جلوی تلویزیون بگذرانند، یاد میگیرند، زمانشان را به فعالیتهای مورد علاقه خود اختصاص دهند. در حقیقت آنها یاد میگیرند چگونه اوقات فراغت خود را با تکالیف، مسئولیتها و تعهدات خانوادگی و اجتماعی هماهنگ کنند.
مطلب مرتبط: 9 دلیل تنبلی یا بیانگیزه بودن نوجوانان
7. خودشناسی: شکلگیری هویت نیازمند آزمون و خطا است؛ شما فعالیتی را شروع میکنید، آن را دوست ندارید، پس آن را رها میکنید تا کار دیگری را امتحان کنید. سالهای نوجوانی بهترین زمان برای شروع این روند است.
8. کنترل احساسات: توسعه یک مهارت نیاز به زمان و صبر دارد. در واقع نوجوان با شرکت کردن در فعالیتهای فوق برنامه یاد میگیرد چگونه با احساساتی مانند خشم و ناامیدی کنار بیاید. زمان اختصاص داده شده به فعالیتهای مورد علاقه به معنای مدیریت فراز و فرودهایی است که فرد در طول مسیر با آن مواجه میشود.
9. مدیریت مشکلات: پرداختن به فعالیتهای مورد علاقه همیشه عالی پیش نمیرود. به عنوان مثال، در ورزش، باخت اتفاق میافتد. نوجوانی که میداند چگونه از شکست نردبان بسازد نسبت به سایر همسالان خود موفقتر خواهد بود. در حقیقت هر چه زودتر نوجوان یاد بگیرد چگونه با سختیها و مشکلات مقابله کند، دوران بزرگسالی راحتتری خواهد داشت.
10. ارزشمند دانستن تلاش کردن: لزوماً همه چیزهای خوب در زندگی فقط از طریق سختکوشی به دست نمیآید اما بدون سختکوشی رسیدن به بیشتر چیزهای با ارزش دشوار خواهد بود. وقتی نوجوان فعالیت مورد علاقهاش را انتخاب کرد باید زمانی را صرف کند تا در آن رشته ماهر شود. این نوع تلاش کردن در سالهای نوجوانی، پایه و اساس موفقیت در دوران بزرگسالی است.
مطلب مرتبط: چگونه اعتماد به نفس نوجوان خود را تقویت کنیم؟
شیوه دریافت وقت مشاوره
لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره 02126722420 یا 02126722417 تماس بگیرید يا از طریق واتساپ به شماره 09120499760 پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتساپ به شماره 09935968010 است.
فواید برخی از فعالیتهای فوق برنامه بیش از سرگرمی است. در حقیقت برخی از این فعالیتها میتوانند به فرزند نوجوان شما درسهای ارزشمندی بدهند و کیفیت زندگی او را بهبود بخشند.
1. کشف علائق و استعدادها: فرزند نوجوان شما ممکن است نداند چه چیزی (هنر، ورزش، برنامهنویسی، آشپزی و ..) را دوست دارد یا دوست ندارد تا زمانی که آن را امتحان کند.
2. آموختن مهارتهای جدید: نوجوان وقتی روی فعالیت مورد علاقهاش متمرکز میشود و وقت خود را برای انجام آن صرف میکند، جهش بزرگی به سوی اهدافش خواهد داشت.
3. هشت دلیل دیگر را در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید.
نظرات کاربران
نکاتی که اشاره شده بود واقعا عالی بود سپاس از سایت خوب تون
پاسخ به نظر کاربر