چگونه خجالتی نباشیم؟ + تست

  • تیم ترجمه و تولید محتوا

    مرکز مشاوره یاسان

    تاریخ آخرین بروزرسانی ۱۴۰۳/۰۴/۲۴

چگونه خجالتی نباشیم؟ + تست

آیا شما فردی خجالتی هستید؟ آیا فکر مکالمه با یک غریبه باعث اضطراب شما می‌شود؟ نگران نباشید چنین احساساتی رایج هستند و با تمرین به راحتی می‌توان بر آنها غلبه کرد. در واقع مانند هر عادت ناپسندی می‌توانید با راهکارهای مناسب با خجالتی بودن مقابله کنید.

تفاوت افراد درون‌گرا با خجالتی

افراد معمولاً خجالتی بودن و درونگرایی را با هم اشتباه می‌گیرند این در حالی ست که کمرویی یعنی ترس از ارزیابی منفی. در واقع خجالتی بودن شکل خفیفی از اضطراب اجتماعی است در حالی که فرد درونگرا صرفاً تنها بودن را به در جمع بودن ترجیح می‌دهد.

درونگراها در واقع از تنهایی لذت می‌برند در حالی که افراد خجالتی به شدت می‌خواهند با دیگران ارتباط برقرار کنند اما از این کار می‌ ترسند.

با انجام تست آنلاین و رایگان «درون گرا هستید یا برون گرا؟؟» مشخص کنید آیا درون گرا هستید یا خیر؟

با انجام تست آنلاین و رایگان «خجالتی بودن» میزان خجالتی بودن خود را مشخص کنید:

 

چگونه خجالتی نباشیم؟

 

الف) به دست آوردن اعتماد به نفس

1. مشخص کنید چه چیزی را می‌خواهید تغییر دهید و چرا: آیا کمبود مهارت‌های اجتماعی شما را آزار می‌دهد؟ آیا با نشان دادن احساسات خود، مکث‌های ناخوشایند مکرر هنگام مکالمه با دیگران یا ... مشکل دارید؟ شاید به اندازه کافی اجتماعی هستید اما باز هم آرزو می‌کنید که ای کاش در مواجهه با افراد احساس ناراحتی و ناامنی نداشته باشید.

فراموش نکنید، همه نمی‌توانند شمع محفل باشند؛ پس انرژی‌تان را صرف مقایسه خود با دیگران نکنید. تلاش نکنید مثل دیگران شوید؛ این فقط باعث می‌شود احساس بدی نسبت به خودتان داشته باشید.

مطلب مرتبط: راه های شناسایی تله نقص و شرم

2. مراقب افکار منفی باشید: افرادی خجالتی غالباً سرشان مملو از افکار منفی است! «من بی دست و پا هستم»، «هیچکس از من خوشش نمی‌آید»، « شبیه احمق‌ها هستم». افکار منفی نسبت به خود فقط باعث می‌شود، شما در هنگام حضور در اجتماع خجالتی و مضطرب شوید. برای تغییر الگوهای تفکر منفی می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

  • شناسایی الگوهای تفکر منفی: اولین گام برای تغییر الگوهای تفکر منفی، شناسایی آن‌هاست. برای این کار می‌توانید فکرهای خود را در یک دفتر یادداشت کنید.

  • تمرین تفکر مثبت: باید به دنبال فکرهای مثبت باشید و آن‌ها را جایگزین افکار منفی کنید. قرار دهید.

  • تمرین خودشناسی: برای تغییر الگوهای تفکر منفی، باید از خودتان بپرسید، چرا این فکرهای منفی را دارید و چگونه می‌توانید آن‌ها را تغییر دهید.

  • آموزش مهارت‌های مدیریت استرس: مهارت‌های مدیریت استرس شامل تمرینات شناختی، خواب کافی، تغذیه سالم، ورزش و همچنین تمرینات تنفسی است.

  • درخواست کمک: در صورتی که تلاش برای تغییر الگوهای تفکر منفی برای شما سخت است، می‌توانید از یک مشاور یا روانشناس کمک بگیرید. او می‌تواند به شما کمک کند تا الگوهای تفکر منفی خود را شناسایی کنید و به سمت تفکرهای مثبت و سازنده حرکت کنید.

مطلب مرتبط: 9 راهکار برای درمان استرس و اضطراب بدون نیاز به دارو

3. روی محیط و دیگران تمرکز کنید نه خودتان: تمرکز بر روی افکار منفی درباره خود یکی از مهمترین جنبه‌های خجالتی بودن و اضطراب اجتماعی است. افراد خجالتی اغلب در طول مکالمه، توجه‌شان به افکار منفی‌شان جلب می‌شود.

به جای اینکه روی خجالتی بودن خود متمرکز شوید یا نگران این باشید که حرف اشتباهی نزنید، سعی کنید نسبت به مشکلات‌تان بی‌خیال باشید. بخندید و افکار منفی را از خودتان دور کنید. ممکن است احساس کنید همه شما را تماشا می‌کنند، اما در واقعیت این طور نیست. مردم شما را قضاوت نمی‌کنند. آنها مشغول انجام کارهای خود هستند و در بیشتر موارد توجهی به شما ندارند.

مطلب مرتبط: ۱۰ روش برای افزایش عزت نفس + تست

4. تقلید کنید: تقلید از دیگران می‌تواند به عنوان یک روش مفید برای بهبود مهارت‌ها و توانایی‌های شما به کار گرفته شود. البته، شما نباید دقیقاً همان کاری را انجام دهید که اشخاص دیگر انجام می‌دهند. در واقع مشاهده فردی که از نظر اجتماعی ماهر است می‌تواند به شما کمک کند که در موقعیت‌های خاص باید چگونه عمل کنید.

اگر به اندازه کافی این افراد را می‌شناسید، می‌توانید با آنها صادق باشید و صریح از آنها راهنمایی بخواهید. گاهی ممکن است غافلگیر شوید؛ چراکه متوجه می‌شوید فردی را که به دلیل توانایی‌های اجتماعیش تحسین می‌کردید، نزد شما اعتراف می‌کند به اندازه شما خجالتی است!

5. از یک متخصص کمک بگیرید: اگر نمی‌توانید به تنهایی بر خجالتی بودن خود غلبه کنید به یک روانشناس یا مشاور مراجعه کنید. گاهی اوقات، کمرویی شدید نشانه اختلال اضطراب اجتماعی است. افراد مبتلا به این اختلال به شدت از قضاوت شدن توسط دیگران می‌ترسند تا جایی که دوستان کمی دارند، روابط عاشقانه کمی را تجربه می‌کنند یا اصلاً دوست یا رابطه‌ای ندارند.

روانشناس به شما در تشخیص اختلال اضطراب اجتماعی، ایجاد الگوهای فکری سالم و تقویت اعتماد به نفس برای جلوگیری از اجتناب از افراد و موقعیت‌های اجتماعی کمک می‌کند.

مطلب مرتبط: انواع تله های شخصیتی که زندگی را خراب می کنند

 

ب) صحبت کردن با افراد جدید

1. زبان بدن مناسب را یاد بگیرید: افراد ما را در اولین دیدار بر اساس زبان بدن‌مان قضاوت می‌کنند. زبان بدن این پیام را به دیگران می‌دهد که مایل به تعامل با آنها هستید. پس:

  • از نگاه کردن به پایین یا داشتن اخم خودداری کنید.

  • سعی کنید به جای آن یک لبخند کوچک و با اعتماد به نفس داشته باشید.

  • محکم دست بدهيد.

  •  با افراد ارتباط چشمی برقرار کنید.

  • صاف بایستید و شانه‌ها را کمي عقب ببريد تا قفسه سینه شما باز شود.

  • مطمئن شوید شانه‌هایتان تراز و  به سمت فردي باشد که با او صحبت مي‌کنيد.

گرفتن ژست قدرتی به مدت دو تا پنج دقیقه می‌تواند شیمی مغز شما را تغییر دهد. در حقيقت اين نوع زبان بدن تستوسترون را افزایش داده و هورمون‌های استرس را کاهش مي‌دهد. حتی تجسم ساده این ژست‌ها می‌تواند به شما احساس اعتماد به نفس بیشتری بدهد و به شما در برقرار ارتباط کمک کند.

مطلب مرتبط: چگونه خودمان را دوست داشته باشیم؟

2. از منطقه امن خود خارج شويد: بهترین راه برای خروج از منطقه امن ملاقات با افراد جديد است. سعی کنید روزانه حداقل با یک نفر آشنا شويد. براي اين کار مي‌توانيد از دوستانتان بخواهید، دوستان یا آشنایان خود را به شما معرفی کنند. البته لازم نیست نگران شناختن همه افراد و ارتباط دائمي با آنها باشید؛ زیرا فردی که با او آشنا مي‌شويد فقط یک موقعيت آموزشي است. مدتی با آن شخص صحبت کنید و سپس به آرامی به جمع دوستان مشترک خود برگرديد.

3. صحبت کردن را تمرین کنید: جلوی آینه بایستید یا چشمان خود را ببندید و خود را در حال صحبت با کسی تصور کنید. آمادگی قبل از ورود به یک محیط اجتماعی ناآشنا به کاهش اضطراب شما کمک مي‌کند. خود را به عنوان فردی با مهارت اجتماعي بالا تصور کنید که دیگران را جذب می‌کند. سپس همين تمرینات را در ارتباطات واقعي خود استفاده کنيد.

4. توانايي‌ها و مهارت‌هاي خود را نشان دهيد: تقویت نقاط قوت نه تنها باعث می‌شود در اطراف دیگران احساس اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، بلکه باعث می‌شود جذاب‌تر به نظر برسید. با انجام کارهایی که از آن لذت می‌برید مي‌توانيد دوستان زیادی جذب کنید.

5. صادقانه از افراد تعریف کنید: گاهي نيازي نيست کار سختي انجام دهيد فقط کافي است بگويد: «چقدر اين لباس به شما مي‌آيد! امروز بسيار زيبا شدي! و ...».

تعریف و تمجید به طور طبیعی باعث مي‌شود دیگران نسبت به شما احساس مثبتی پيدا کنند: زیرا شما به آنها احساس خوبی داده‌اید.

  • اگر آن شخص را می‌شناسید، هنگام تعریف و تمجید از نام او استفاده کنید.

  • خاص باشید؛ يعني فقط نگویید «شما عالی به نظر می‌رسید»، بگوييد: «من مدل موهای جدید شما را دوست دارم. اين رنگ واقعاً با رنگ پوست شما جذاب است».

  • سعی کنید روزانه از سه تا پنج نفري که در خیابان يا فعالیت‌های روزانه ملاقات می‌کنید، تعريف انجام دهید.

  • سعی کنید یک نفر را دو بار انتخاب نکنید.

6. با گام‌هاي کوچک شروع کنيد: به انجام کارهایی مانند گفتگو با افراد جدید و جستجوی فرصت‌هایی برای ارتباط با دیگران ادامه دهید و پیروزی‌های کوچک را جشن بگیرید.

 

شیوه دریافت وقت مشاوره

لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره 02126722420 یا 02126722417 تماس بگیرید يا از طریق واتس‌اپ به شماره 09120499760 پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتس‌اپ به شماره 09935968010 است. 

 

تماس با ما

تماس با ما

برچسب ها:

افراد معمولاً خجالتی بودن و درونگرایی را با هم اشتباه می‌گیرند این در حالی ست که کمرویی یعنی ترس از ارزیابی منفی. در واقع خجالتی بودن شکل خفیفی از اضطراب اجتماعی است در حالی که فرد درونگرا صرفاً تنها بودن را به در جمع بودن ترجیح می‌دهد. برای خواندن 11 راهکار درمان خجالتی بودن به سایت مرکز مشاوره یاسان مراجعه کنید.

 

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

6 - 4 = ?

نظرات کاربران

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

5 + 6 = ?

دریافت وقت مشاوره