علل بی میلی به رابطه زناشویی + راهکارهای درمانی

  • آزاده جباری

    روانشناس، زوج‌درمانگر

    تاریخ آخرین بروزرسانی ۱۴۰۳/۰۴/۲۴

علل بی میلی به رابطه زناشویی + راهکارهای درمانی

اگر صحبت درباره رابطه جنسی دشوار است، صحبت درباره نداشتن رابطه جنسی سخت ­تر از آن است. رابطه جنسی یکی از خصوصی‌ترین تجربیات ماست و صحبت درباره آن خودآگاهانه است؛ چراکه باانگیزه‌های اساسی ما در ارتباط است. شدت بدنی برانگیختگی و ارضای جنسی، به میزانی که تجربه لذت و قدرت را به ما منتقل می­ کند خصوصی ­تر می­ شود. علیرغم اینکه رابطه جنسی عملی مشارکتی است اما واقعاً نمی‌دانیم شریک زندگی‌مان چگونه آن را تجربه می­ کند.

 

 

عوارض بی میلی به همسر

زمانی که صمیمیت جنسی در رابطه زوجین، صرف‌نظر از سبک یا نظم، نیازهای متقابل آن‌ها را برآورده می‌کند، باعث ایجاد احساس رضایت و خواستنی بودن می­ شود و اغلب احساسات منفی نسبت به خود را از بین می‌برد، همچنین ارتباط کلامی و غیرکلامی بین زوجین را ممکن می‌سازد و نتیجه آن افزایش میل و برقراری ارتباط مثبت است.

از سوی دیگر اجتناب یا بی میلی غیرقابل توضیح برای برقراری رابطه جنسی، قضاوت گری و احساسات منفی نسبت به خود را افزایش می­ دهد و باعث ایجاد سردرگمی، طرد شدن و رنجش بین همسران می­ شود. این موقعیت نه‌تنها برقراری ارتباط مؤثر برای زوجین در مسائل دیگر زندگی را به خطر می­ اندازد بلکه صمیمت روزمره و شناخت از یکدیگر را که باعث افزایش میل جنسی می­ شود را نیز از بین می­ برد.

  • او مدت‌هاست که برای شروع رابطه جنسی پیش­ قدم نشده، فهمیدم که دیگر به من علاقه‌ای ندارد.

  • وقتی سعی می‌کنم با رفتار محبت­ آمیز به او نزدیک شوم او من را نادیده می­ گیرد و وانمود می ­کند که مشغول انجام دادن کار مهمی است. من نمی‌خواهم طرد شوم پس دیگر به او نزدیک نمی­ شوم.

همان‌طور که تخیل و تصویرسازی ذهنی در خصوص برقراری رابطه جنسی باعث افزایش میل جنسی می­ شود؛ تصویرسازی ذهنی درباره خودداری و امتناع از رابطه جنسی نیز باعث تقویت پیش ­فرض­ های منفی، سرزنش شریک زندگی‌مان، تنفر از خود، ترس از جایگزینی و تنهایی، لجبازی و رفتارها تلافی­ جویانه می­ شود و شمارا به سمت جدایی سوق خواهد داد.

وقتی رابطه جنسی بین زوجین قطع یا کم می ­شود این باور که «عشق و علاقه بین ما از بین رفته است» ایجاد می­ شود که خود این باور خیلی ترسناک است و باعث افزایش اضطراب و استرس خواهد شد؛ اما قاتلین اصلی برقراری رابطه جنسی استرس، فرزندان، کمبود خواب، الکل، مواد مخدر، خودانگاره منفی، دارو، اختلال نعوظ، زودانزالی و... هستند.

مطلب مرتبط:  6 مشکل رایج جنسی همسران + راهکار

 

علت بی میلی مردان و زنان به رابطه زناشویی

علت بی میلی جنسی در ازدواج اغلب با یک مشکل جسمی شروع می­ شود که شریک زندگی واقعاً با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، اما ترجیح می­دهد که در مورد آن صحبت نکند. خستگی، درد در هنگام مقاربت، اختلال نعوظ، افسردگی، تصویر بدنی منفی، اعتیاد و سایر مشکلات.

ترس، خود قضاوتی منفی و درنهایت اجتناب از صحبت کردن در مورد مشکل باعث ایجاد باورهای منفی و نادرست در طرف مقابل خواهد شد. همسرتان به دنبال این است که کجای زندگی شماست و برای شما چه نقشی دارد صرفاً یک هم­خانه یا والد است؟ یا هنوز هم همسر و عشق شما به‌حساب می­ آید؟

  • «با توجه به مسئولیت­ های کاری و همچنین مدیریت خانه و بچه­ ها آن‌قدر مضطرب و خسته هستم که نمی‌توانم بخوابم. من از محبت کردن اجتناب می­ کنم، چون در حال حاضر برای انجام این کار به‌اندازه کافی خوب نیستم.»

  • «من مشکل دارم. نمی­دانستم که دیدگاه تو در مورد استفاده من از داروی ویاگرا چیست و چه فکری در مورد من می‌کنی به همین دلیل ترجیح دادم از تو فاصله بگیریم. من نگران این هستم که اعتبارم را در مقابل تو از دست بدهم.»

مطلب مرتبط: پادکست/ 12 علت سرد شدن رابطه جنسی + راهکارهای درمانی

 

درمان بی میلی جنسی در همسران

وقتی زوجین متوجه می‌شوند چه اتفاقی در حال رخ دادن است، آهی راحت می‌کشند و این همان نقطه شروع ترمیم رابطه جنسی است. البته در این­گونه مواقع نباید فشار ناگهانی برای داشتن رابطه جنسی داشته باشید. این مرحله صرفاً به معنای آگاهی بیشتر است.

حالا که آگاه شده ­اید باید از یک مشاور کمک بگیرید تا شمارا در مورد بررسی­ های پزشکی، خستگی­ های حاصل از کار و تعهدات، تأثیرات افزایش سن در تمایلات جنسی و همچنین عملکرد جدید جنسی یاری کند.

باید گام­ های کوچک اما قدرتمند برای بازگرداندن علاقه و صمیمت بردارید مانند قرارها و متن­ های عاشقانه، نوازش، در آغوش گرفتن، دیدن آلبوم عکس­های قدیمی، تشریفات و آداب‌ورسوم جدید و استفاده از گفتار نرم زمانی که تمایل به برقراری رابطه و نزدیکی ندارید.

مطلب مرتبط:  9 کلید طلایی برای بهبود رابطه با همسر

 

درمان بی میلی مردان و زنان به رابطه جنسی

آنچه در طول سالیان متمادی با بسیاری از زوج‌ها دریافته‌ام، وقتی یکی از طرفین بحث را باز می­ کند و طرف مقابل با همدلی و درک کمک می­ کند تا بحث ادامه پیدا کند؛ ارتباط متقابل و حل مسئله ممکن می­ شود.

اولین گام برای رهایی از احساس گناه یا تنش فعلی این است که با یادآوری احساسات اصلی خود، مانند زمانی که یکدیگر را انتخاب کردید و تمایلات جنسی روزهای اول آشنایی­تان و اشتیاق برای باهم بودن شروع کنید.

به شرایط ملاقات اولیه خود فکر کنید، اولین قدم به سمت صمیمیت چه بود؟ بهترین خاطره عاشقانه­ تان چیست؟

سؤال مهمی که باید بپرسید این است که آیا هنوز تمایل به صمیمیت و نزدیکی باهم دارید؟ بسیاری از زوجین وقتی متوجه می­شوند که همسرشان همچنان مشتاقانه به او تمایل دارد شوکه می­ شوند حتی وقتی بی میلی جنسی وجود دارد.

اگر جواب شما به این سؤالات مثبت است حتی اگر صمیمیت جنسی به‌زودی برقرار نشود شما همچنان می ­توانید به ترمیم رابطه ­تان امیدوار باشید و باکمی تعهد و تلاش مسائل را حل کنید.

مطلب مرتبط:  پادکست/ آموزش نحوه برخورد با مردان بی توجه

 

یک راهکار ساده و جذاب برای درمان بی میلی همسر

دکتر هلن فیشر، نویسنده کتاب «چرا او؟» توصیه می‌کند که برای شروع ماجراجویی در زندگی جنسی خود، شروع به بوسیدن کنید.

بوسیدن مغز شمارا فعال می‌کند؛ زیرا تمام حواس درگیر هستند. لب‌ها، زبان و دهان شما مملو از نورون‌هایی هستند که به ظریف‌ترین احساسات پاسخ می‌دهند. هورمون‌های دل‌بستگی بالا می‌روند، هورمون‌های استرس کاهش می‌یابند و بزاق مردانه حاوی مقدار زیادی تستوسترون است که می‌تواند میل جنسی را تحریک کند.

به امید آنکه دوباره یکدیگر را عاشقانه دوست داشته باشید و اشتیاق و تمایل بین شما افزایش یابد یکدیگر را ببوسید این مهم‌ترین گام برای بی میلی رابطه جنسی است.

مطلب مرتبط:  7 دلیل کاهش علاقه به همسر

 

شیوه دریافت وقت مشاوره

لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره 02126722420 یا 02126722417 تماس بگیرید يا از طریق واتس‌اپ به شماره 09120499760 پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتس‌اپ به شماره 09935968010 است. 

 

تماس با ما

تماس با ما

برچسب ها:

علت بی میلی جنسی در ازدواج اغلب با یک مشکل جسمی شروع می­ شود که شریک زندگی واقعاً با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، اما ترجیح می­دهد که در مورد آن صحبت نکند. خستگی، درد در هنگام مقاربت، اختلال نعوظ، افسردگی، تصویر بدنی منفی، اعتیاد و سایر مشکلات. ادامه توضیحات را در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید.

 

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

3 + 6 = ?

نظرات کاربران

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

7 - 5 = ?

دریافت وقت مشاوره