اگر گوشی دارید به احتمال زیاد فابینگ هم دارید! + خطرات و درمان

  • دکتر آسیه اناری

    روانشناس بالینی کودک و نوجوان؛ مدیر مرکز مشاوره یاسان

    تاریخ آخرین بروزرسانی ۱۴۰۳/۰۴/۲۴

اگر گوشی دارید به احتمال زیاد فابینگ هم دارید! + خطرات و درمان

فابینگ چیست؟

فابینگ پدیده‌ای است که انسان به جای اینکه به روابط اجتماعی توجه کند به تلفن همراه خود توجه می‌کند. در واقع انسان در روابط روزمره به جای دیدن آدمها و وقت گذرندان با آنها از ابزاری واسطه‌ای به نام موبایل استفاده می‌کنند.

امروزه گوشی یار همیشگی انسان شده است، در محل کار، مهمانی و محیط خانواده نگاه به صفحه گوشی سبب شده تا تعاملات انسان با هم نوعش از بین برود. مسئله‌ای که با بیماری کرونا و کم شدن ارتباطات روزمره در زندگی، شدت یافته و بیشتر شاهد آن هستیم.

 

اثرات منفی فابینگ بر کودکان و نوجوانان

فابینگ چند آسیب اساسی مخرب بر خانواده به ویژه فرزندان دارد. برخی از اثرات مخرب فابینگ بر کودکان و نوجوانان شامل:

  • انزوای اجتماعی و عدم یادگیری رفتار‌ها و مناسبات اجتماعی: کودکان و نوجوانان به دلیل اینکه همیشه با گوشی سر و کار دارند و ارتباطات آن‌ها در بستر‌های موبایل خلاصه می‌شود، رفتار‌های اجتماعی را یاد نمی گیرند. این نسل اگر در محیط بدون گوشی تلفن همراه قرار گیرد توانایی بروز رفتارهای صحیح اجتماعی مثل همدلی را نخواهد داشت. کودک و نوجوانی که بروز احساسش را با حروف مختصر و ایموجی یاد گرفته و زبان بدن را در مواجه با رفتار‌های اجتماعی بلد نیست، در بزرگسالی آسیب زیادی خواهد دید.

  • آسیب های جسمی: از دیگر اثرات منفی فابینگ می توان به آسیب‌های جسمی مانند کمردرد و ضعیف شدن چشم در کودکان و نوجوانان اشاره کرد.

  • زورگیری و قلدری اینترنتی: کودکان و نوجوانانی که به محیط خانوادگی و اجتماعی توجه نمی‌کنند دچار مشکلات پیچیده در فضای مجازی مثل مورد اذیت و آزار قرار گرفتن در فضای مجازی می شوند.

  • بلوغ زود رس: دسترسی به اطلاعاتی که کودک و نوجوان هنوز آمادگی دریافت آن‌ها را ندارد منجر به بلوغ زودرس عاطفی و فکری در آنها خواهد شد.

 

اثرات فابینگ بر بزرگسالان  

درمان فابینگ

1. قانونمند کردن استفاده از تلفن همراه در سه زمینه زیر:

  • قانون درون خانوادگی: هنگام غذا خوردن هیچ کس اجازه‌ آوردن گوشی بر سر سفره را ندارد.

  • قانون شخصی: برنامه ریزی برای استفاده از گوشی هوشمند و ساعاتی را بدون گذراندن در فضای مجازی.

  • قانون در جمع دوستان: جمع کردن تمام گوشی های همراه در یک ظرف و استفاده نکردن از آن در زمان برگزاری مهمانی.

 

2. پاک کردن یا ایجاد زمان بندی بر​نامه‌های وقت گیر: این کار می‌تواند در کاهش استفاده از گوشی هوشمند و فضای مجازی موثر باشد. هرچه قدر موبایل مان از اپلیکیشن های مختلف خلوت‌تر باشد، پدیده‌ی فابینگ کمتر اتفاق می‌افتد.

3. تداوم و گسترش روابط اجتماعی: با ملزم کردن خود به برقراری ارتباط مستقیم با خانواده و دوستان، تاثیر منفی فابینگ کاهش می یابد و کمتر در دنیای بی نهایت مجازی غرق خواهید شد.

4. کمک از روانشناس: با وجود راهکارهای ارائه شده در بالا توصیه می شود که در صورت مشاهده علائم فابینگ در خود یا اعضای خانواده حتماً از کمک یک مشاور و روانشناس استفاده کنید. 

 

شیوه دریافت وقت مشاوره

لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره 02126722420 یا 02126722417 تماس بگیرید يا از طریق واتس‌اپ به شماره 09120499760 پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتس‌اپ به شماره 09935968010 است. 

 

تماس با ما

تماس با ما

فابینگ پدیده‌ای است که انسان به جای اینکه به روابط اجتماعی توجه کند به تلفن همراه خود توجه می‌کند. در واقع انسان در روابط روزمره به جای دیدن آدمها و وقت گذرندان با آنها از ابزاری واسطه‌ای به نام تلفن همراه استفاده می‌کنند

  1. انزوای اجتماعی و عدم یادگیری رفتار‌ها و مناسبات اجتماعی

  2. آسیب های جسمی

  3. زورگیری و قلدری اینترنتی

  4. بلوغ زود رس

توضیحات تکمیلی هر کدام از موارد را در سایت یاسان بخوانید

  1. غفلت از وظایف

  2. غافل شدن از فرزندان و خانواده

  3. کاهش تعاملات اجتماعی

  4. احساس تنهایی و افسردگی

 

1. قانونمند کردن استفاده از تلفن همراه

2. پاک کردن یا ایجاد زمان بندی برنامه‌های وقت گیر

3. تداوم و گسترش روابط اجتماعی

4. کمک از روانشناس

توضیحات تکمیلی را در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید.

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

8 - 3 = ?

نظرات کاربران

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

3 + 6 = ?

دریافت وقت مشاوره