چگونه در کودکان حس تعلق به خانواده ایجاد کنیم؟

  • دکتر شایسته شکوفه‌فرد

    روانشناس بالینی کودک و نوجوان

    تاریخ آخرین بروزرسانی ۱۴۰۳/۰۴/۲۴

چگونه در کودکان حس تعلق به خانواده ایجاد کنیم؟

ما انسان ها موجوداتی اجتماعی هستیم و برایمان مهم است که با دیگران در ارتباط باشیم. از همان کودکی ترجیح می دهیم به گروه یا جمع خاصی تعلق داشته باشیم و بدانیم که مهم هستیم. خانواده و اعضای آن مهمترین جمعی است که به کودکد حس امنیت و تعلق می دهد. در حقیقت خانواده تمام دنياي كودك است و او خودش را با خانواده اش تعريف مي كند.

کودکی که خود را عضوی از یک خانواده بداند هویت مثبتی دارد، خود را ارزشمند می داند و هدفمند خواهد بود. محيط خانوادگی که بتواند به اعضای خود اعتبار ببخشد و از آنها حمایت کند، احساس اعتماد به نفس در کودک و اعتماد به دیگران را  پرورش مي دهد، چیزی که کودک برای ارتباط سالم با دوستان، همکلاسی ها و گروههای اجتماعی به آن نیاز دارد.

با توجه به نکات ساده اما مهمی در محیط خانواده می توانید حس تعلق و ارزشمندی را در کودک شکل دهید:

1. وقت مشخصی را برای شوخی، بازی و تفریح مشترک با اعضای خانواده اختصاص دهید. بازی کردن با فرزندان و اختصاص زمان باکیفیت به آنها به بهبود ارتباط و ایجاد فضای امن خانه کمک زیادی می کند.

2.غذا خورد در کنار اعضای خانواده، فعالیت روزمره اما بسیار با اهمیتی است که نباید از آن غافل شد. این زمان بهترین فرصت برای ارتباط برقرار کردن با کودک و آگاهی از احساسات فرزندان و افزایش نزدیکی به آنهاست.

3. هر از گاهی جزئیاتی از گذشته خانواده، درباره پدر بزرگ ها و مادربزرگها، داستان ازدواج والدین، خاطرات نوزادی فرزندان و شبیه اینها را تعریف کنید. حتی می توانید آلبوم خانوادگی را آورده و به همراه کودک آن را تماشا کنید. این کار به شکل گیری حس تعلق کمک فراوانی می کند.

4. برای حل مشكلات یا برنامه ریزی های خانوادگی، جلساتی تشكيل دهيد و بدون سرزنشگری یا انتقاد اجازه دهید فرزندان صحبت کنند. نظرات آنها را بشنوید، از ایده و افکار آنها به عنوان عضوی از خانواده استقبال کنید و با هم تصمیم گیری کنید.

5. تلاش کنید رفتارهاي مثبت فرزندتان را تاييد و تشویق كنيد. به اين ترتيب او احساس مي كند به عنوان عضوي از يك گروه، مورد قبول و ارزشمند است.

با وجود بهترین تلاش های والدین برای شناخت نوجوان خود، برخی اوقات به نظر می رسد مشکلات نوجوان شان برای آنها غافلگیر کننده است. در مواجهه با مشکلات رفتاری و هیجانی (مانند رفتارهای پرخطر غیر قابل کنترل) باید حتماً از روانشناس متخصص نوجوان کمک بگیرید. برای رزرو وقت مشاوره و ارزیابی کلیک کنید.

همچنین می توانید مهارت های فرزندپروری خود را با خواندن کتاب های روانشناسی در زمینه کودک و نـوجوان  یا حضور در کـارگـاه های فرزندپروری ارتقا دهید.

 

شیوه دریافت وقت مشاوره

لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره 02126722420 یا 02126722417 تماس بگیرید يا از طریق واتس‌اپ به شماره 09120499760 پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتس‌اپ به شماره 09935968010 است. 

 

تماس با ما

تماس با ما

برچسب ها:

کودکی که خود را عضوی از یک خانواده بداند هویت مثبتی دارد، خود را ارزشمند می داند و هدفمند خواهد بود. محيط خانوادگی که بتواند به اعضای خود اعتبار ببخشد و از آنها حمایت کند، احساس اعتماد به نفس در کودک و اعتماد به دیگران را  پرورش مي دهد، چیزی که کودک برای ارتباط سالم با دوستان، همکلاسی ها و گروههای اجتماعی به آن نیاز دارد. با توجه به نکات ساده اما مهمی در محیط خانواده می توانید حس تعلق و ارزشمندی را در کودک شکل دهید: 1. وقت مشخصی را برای شوخی، بازی و تفریح مشترک با اعضای خانواده اختصاص دهید. 2.غذا خورد در کنار اعضای خانواده، فعالیت روزمره اما بسیار با اهمیتی است که نباید از آن غافل شد. 3. ... سایر راهکارها و توضیحات تکمیلی را در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید.

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

5 + 8 = ?

نظرات کاربران

۲۴ اسفند ۱۴۰۰

پسر ۴ ساله ام مدام ازم میپرسه مامان دوستم داری یا از رفتن به آرایشگاه وحشتناک جلوگیری میکنه جدیدا هم دهانش را کج میکند با حرص کلمه ئَ ئَ را تکرار میکند هرطور تهدیدشم هم میکنم هراز گاهی تکرار میکند

۱۷ فروردین ۱۴۰۱
مرکز مشاوره یاسان

دوست عزیز! پرسش کودک درباره اینکه شما دوستش دارید یا خیر مربوط می شود به حس تعلق در کودک. باید به فرزندتان ابراز محبت و توجه زیادی کنید؛ فرزند شما الان فقط از شما توجه منفی می گیرد یعنی اینکه شما فقط به کارهای اشتباه یا نادرست کودک واکنش منفی نشان می دهید. برای اینکه کودک دیگر اینگونه رفتار نکند باید به رفتارها مثبت او توجه کنید و این حس را که فردی دوست داشتنی است را در او ایجاد کنید. پس در طول روز چندین با به او ابراز محبت کنید و کارهای خوب او را به زبان بیاورید. درباره ترس از آرایشگاه رفتن هم باید بررسی شود علت آن چیست. ممکن است به دلیل اضطراب از قرار گرفتن در یک محیط جدید باشد.

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

7 - 2 = ?

دریافت وقت مشاوره