علت همجنسگرایی در نوجوانان + شیوه درست رفتار والدین

  • مونا اعوانی

    روانشناس کودک و نوجوان

    تاریخ آخرین بروزرسانی ۱۴۰۳/۰۴/۲۴

علت همجنسگرایی در نوجوانان + شیوه درست رفتار والدین

یکی از مشکلات شایع والدین، بخصوص والدینی که دختران نوجوان دارند، تمایل فرزندشان به برقراری رابطه‌ای خاص با هم‌جنسان خود است. این موضوع، مسئله‌ای چالشی در بستر مذهبی و فرهنگی جامعه است و نگرانی‌های بسیاری را برای والدین ایجاد می‌کند.

در ابتدا و و میانه دوره نوجوانی، نوجوان شروع به برقراری رابطه‌ای خاص، عاشقانه و یا حتی با درون‌مایه جنسی با یکی از هم‌جنسان خود می‌کند. این رابطه گاهی با دوست و هم‌کلاسی یا گاهی با دوستی در فضای مجازی شکل می‌گیرد.

در این حالت نوجوان بیش از اندازه به یکی از دوستان هم‌جنس خود فکر می‌کند، به او هدایای فراوان و گل می‌دهد، صحبت‌ها و مراوداتی محبت‌آمیز و عاشقانه ( یا جنسی) با او دارد و در یک کلام او را معشوقه خود می‌پندارد.

اکثر نوجوانان این نوع رابطه خود را از والدین مخفی می‌کنند و والدین تنها شاهد نشانه‌های دیگری هم‌چون گوشه‌گیری، تمایل زیاد به استفاده از تلفن همراه و وقت‌گذرانی بیش از حد و ناتعارف با یکی از دوستان هم‌جنس هستند.

مطلب مرتبط: علت مخفی کاری در نوجوانان + راه های پیشگیری از پنهانکاری در نوجوانان

برخلاف تصوری که اکثر افراد دارند، تمایل به هم‌جنس در دوره نوجوانی لزوماً به معنی انحراف جنسی نوجوان و یا تمایل به هم‌جنس در دوره بزرگسالی نیست. این نوع روابط در دوره نوجوانی، به‌ویژه برای دختران، تاحدودی بیانگر ویژگی‌های دوران نوجوانی است.

 

علت تمایل نوجوانان به همجنس چیست؟

 در دوره نوجوانی، نه تنها جسم و ذهن نوجوان به مرور رشد و تغییر می‌کند، بلکه میل جنسی نوجوان نیز بیدار شده و به شکل‌گیری خود ادامه می‌دهد.

کمی به دوره نوجوانی خود فکر کنید و خاطرات خود با دوستانتان را مرور کنید. موضوعات جنسی همواره و در طول تاریخ یکی از موضوعات مهم برای کنجکاوی نوجوانان بوده است و آنها از منابع مختلفی به دنبال گسترش دانش جنسی خود هستند.

نوجوانان نه تنها میل جنسی را درون خود احساس می‌کنند بلکه نسبت به این مسائل کنجکاوند و می‌خواهند تجربه بیشتری در این باره کسب کنند. بسیاری از رفتارهای عاطفی و جنسی در نوجوانان برخاسته از همین حس کنجکاوی و تجربه است.

مطلب مرتبط: 9 تغییر جسمی و روحی دوره نوجوانی + آسیب‌های دوران بلوغ

نوجوان می‌خواهد به هر طریقی که می‌تواند چیزی که شنیده و یا خوانده را تا حدودی در عمل اجرا کند تا اطلاعاتی واقعی‌تر درباره آن کسب کند. یکی از مهم‌ترین مسائلی که باید به آن توجه کرد محدودیت‌های موجود برای نوجوانان، بخصوص دختران، در ارتباط با جنس مخالف است. با توجه به این محدودیت‌ها، نوجوان فرصت کنجکاوی و اکتشاف را در این باره از دست داده و پاسخ به سوالات خود را در برقراری رابطه با هم‌جنسان خود جستجو می‌کند.

 

از جهتی دیگر هویت‌یابی و یافتن پاسخی برای سوال "من کیستم و چه می‌خواهم؟" یکی از مهم‌ترین مراحل رشد یک نوجوان است. نوجوان در حوزه‌های مختلف زندگی خود، از انتخاب شغل و رشته تحصیلی تا خلقیات و اعتقادات مذهبی، به دنبال پاسخ به این سوال است.

هویت‌یابی جنسی و عاطفی نیز یکی از بخش‌های مهم همین فرآیند است. نوجوان می‌خواهد عمیقاً و از درون بداند که چه جنسیتی دارد، به چه افرادی تمایل دارد و چه رابطه‌ای برای او مناسب است.

همان‌طور که نوجوانان در انتخاب مسیر تحصیلی خود مدام از شاخه‌ای به شاخه دیگر می‌روند و کلاس‌ها و مسیرهای مختلفی را امتحان می‌کنند تا در نهایت مسیر مورد علاقه خود را بیابند، در فرآیند هویت‌یابی جنسی و عاطفی خود هم گاهی ممکن است مسیرهای مختلفی را امتحان کنند تا متوجه شوند که کدام شکل از رفتارهای جنسی و عاطفی برای آنان مناسب است.

علاوه بر این با توجه به اینکه امروزه ارتباط عاطفی و جنسی با هم‌جنس در بسیاری از رسانه‌ها به عنوان رابطه‌ای نرمال معرفی می‌شود، نوجوان تمایل دارد که این نوع از روابط را هم تجربه کند تا خود به این نتیجه برسد که این نوع از روابط برای او مناسب است یا خیر.

نکته مهم دیگر اهمیت دوستان و همسالان و تایید و محبت آنها در زندگی نوجوان است. در دوره نوجوانی وابستگی نوجوان به والدین کمتر شده و بیشتر به برقراری ارتباط با دوستان و گرفتن تایید و محبت آنان می‌پردازد.

ارتباط با دوستان در واقع تمرینی است برای جدا شدن نوجوان از خانواده و حضور او در اجتماع در بزرگسالی. در بعضی موارد نوجوانان به علت تجربه کم و یا تجارب ناموفق در برقراری روابط محبت‌آمیز در خانواده و یا دلایل دیگر، توان مدیریت و کنترل روابط خود را نداشته و به طور افراطی با یکی از دوستان خود صمیمی می‌شوند. این روابط معمولاً درون‌مایه جنسی نداشته و تنها ناشی از وابستگی و علاقه شدید است.

نحوه رفتار با نوجوانی که با هم‌جنس خود رابطه دارد

1. آرامش خود را حفظ کنید: پی بردن به این حقیقت که فرزند شما با هم‌جنس خود وارد رابطه عاطفی شده است، برای هر پدر و مادری نگران‌کننده است. در اولین قدم سعی کنید خونسردی خود را حفظ کنید. مطالب گفته شده در بخش قبل را با خود مرور کنید و به خاطر داشته باشید شما تنها والدی نیستید که با این موضوع روبرو شده‌ و لزوماً فاجعه‌ای هم رخ نداده است. به خاطر بیاورید که اغلب این روابط و تجارب گذرا هستند و اکثر افراد با پایان نوجوانی به این نوع رابطه خاتمه داده و آن را فراموش خواهند کرد.

2. رابطه صمیمی با نوجوان خود برقرار کنید: یکی از مهم‌ترین دلایلی که نوجوانان این نوع رابطه را آغاز کرده یا ادامه می‌دهند، مخالفت‌جویی با والدین است. واکنش‌هایی مانند نگرانی و یا عصبانیت شدید شما، نه تنها کمکی به حل مسئله نخواهد کرد بلکه نوجوان را به ادامه این رابطه تشویق خواهد کرد؛ چرا که نوجوان به مقابله و جنگ با والدین می‌ایستد و می‌خواهد آنها را بیشتر عصبانی کند و چون احساس می‌کند محبت والدین خود را از دست داده، بیش از قبل خود را نیازمند رابطه‌ عاطفی می‌بیند.

3. آگاهی خود را از شیوه‌های جدید تربیت جنسی افزایش دهید: همان‌طور که گفته شد یکی از دلایل برقراری این نوع از روابط، کنجکاوی نوجوانان و نیاز آنها به کسب اطلاعات و تجربه درباره مسائل جنسی است. روش‌های تربیت جنسی خود را مرور کنید. آیا به درستی اطلاعات مورد نیاز نوجوان را در اختیار او قرار داده‌اید؟ آیا فرزند شما برای پرسیدن سوالات خود با شما احساس راحتی می‌کند؟ آیا منابع درستی برای کسب اطلاعات جنسی در اختیار فرزند خود قرار داده‌اید؟  گفت‌وگو با یک روانشناس و یا شرکت در کارگاه‌های تربیت جنسی می‌تواند در این زمینه کمک فراوانی به شما کند.

4. رابطه عاطفی خود را با فرزندتان تقویت کنید: در بسیاری از موارد کمبود روابط محبت‌آمیز در زندگی نوجوان باعث می‌شود که او به دنبال برقراری رابطه‌ عاطفی باشد. نوجوان خود را ببوسید، در آغوش بگیرید، با او شوخی کنید و به او نشان دهید که نه تنها برای شما مهم است، بلکه او را دوست دارید. در صورتی‌که فکر می‌کنید روابط شما و فرزندتان به خوبی قبل نیست و با مشکل روبرو شده، حتماً با یک روانشناس گفت‌وگو کرده  یا در کارگاه‌های فرزندپروری شرکت کنید.

5. با نوجوان خود صحبت کنید: اگر با تکنیک‌های گفت‌وگو با نوجوانان آشنایی دارید، سعی کنید در موقعیتی مناسب، ترجیحاً غیرمستقیم، در این باره با نوجوان خود گفت‌وگو کنید و نظر او را بشنوید. گاهی ممکن است ما شرایط را بدتر از چیزی که واقعاً هست، تصور کنیم. اگر با این تکنیک‌ها آشنایی ندارید، ممکن است نتوانید این گفت‌وگو را به خوبی مدیریت کنید. می‌توانید با خواندن کتاب راهنمای جامع‌ فرزندپروری در دوران نوجوانی با تکنیک‌های گفت‌وگو با نوجوانان آشنا شوید.

6. نوجوان را سرگرم کنید: بسیاری از نوجوانان تنها برای سرگرمی و وقت‌گذرانی وارد این نوع روابط می‌شوند. سعی کنید فضای خانواده را شاد کرده و برنامه‌های تفریحی خانوادگی ترتیب دهید. به این ترتیب نه تنها نیاز فرزندتان به سرگرمی و شادی را پاسخ گفته‌اید، بلکه به او نشان داده‌اید که چگونه می‌تواند تفریحاتی سالم و مفید داشته باشد.

7. در دوستیابی به نوجوان کمک کنید: به فرزندتان کمک کنید دوستان مناسبی از جنس موافق و مخالف پیدا کند. همان‌طور که گفته شد، محدودیت برقراری هر نوع رابطه‌ای با جنس مخالف و ناتوانی در مدیریت روابط دوستان‌هم‌جنس از مهم‌ترین دلایل گرایش نوجوانان به هم‌جنسان خود هستند. فضاهایی امن و کنترل شده برای پیدا کردن دوستان مناسب و هم‌چنین روبرو شدن فرزندتان با جنس مخالف ترتیب دهید. این بدین معنی نیست که اجازه برقراری رابطه عاطفی با جنس مخالف را به فرزندتان بدهید. به عنوان مثال می‌توانید برنامه‌های تفریحی با فامیل و یا دوستان خانوادگی ترتیب دهید که در فضایی کنترل شده نوجوانان دختر و پسر با یکدیگر روبرو شوند و یا فرزندتان را در کلاس‌های آموزشی و پرورشی مطمئن ثبت‌نام کنید.

مطلب مرتبط: 

 آموزش مهارت دوستیابی در دوران نوجوانی 

حد و مرز رابطه نوجوان با جنس مخالف کجاست؟

 

چه زمانی باید درباره همجنسگرایی نوجوان از روانشناس کمک بگیریم؟

  • روابط عاطفی با هم‌جنسان در دختران شایع‌تر و کم‌خطرتر از پسران است. اگر متوجه رابطه عاطفی و جنسی پسرتان با هم‌جنس خود شدید، برای بررسی‌های بیشتر حتماً به روانشناس مراجعه کنید.

  • در صورتی که متوجه شدید فرزند شما علاوه بر رابطه عاطفی، هر شکلی از رابطه جنسی را هم برقرار کرده است، حتماً از مشاور کمک بگیرید.

مطلب مرتبط: چگونه بفهمم، فرزندم رابطه‌ جنسی دارد؟ + 3 راهکار

  • در صورتیکه علاوه بر برقراری ارتباط عاطفی با جنس موافق، متوجه تغییرات دیگری همچون افت تحصیلی، گوشه‌گیری، تمایل به پوشیدن لباس‌های جنس مخالف، اختلال در رشد بدنی و... در فرزندتان شدید، لازم است برای پیگیری‌های بیشتر به روانشناس مراجعه کنید.

 

شیوه دریافت وقت مشاوره

لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره 02126722420 یا 02126722417 تماس بگیرید يا از طریق واتس‌اپ به شماره 09120499760 پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتس‌اپ به شماره 09935968010 است. 

 

تماس با ما

تماس با ما

برچسب ها:

نوجوانان نه تنها میل جنسی را درون خود احساس می‌کنند بلکه نسبت به این مسائل کنجکاوند و می‌خواهند تجربه بیشتری در این باره کسب کنند. بسیاری از رفتارهای عاطفی و جنسی در نوجوانان برخاسته از همین حس کنجکاوی و تجربه است. سایر علل را در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید.

1. آرامش خود را حفظ کنید

2. رابطه صمیمی با نوجوان خود برقرار کنید

3. آگاهی خود را از شیوه‌های جدید تربیت جنسی افزایش دهید

4. سایر راهکارها به همراه توضیحات تکمیلی را در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید

  • روابط عاطفی با هم‌جنسان در دختران شایع‌تر و کم‌خطرتر از پسران است. اگر متوجه رابطه عاطفی و جنسی پسرتان با هم‌جنس خود شدید، برای بررسی‌های بیشتر حتماً به روانشناس مراجعه کنید.

  • در صورتی که متوجه شدید فرزند شما علاوه بر رابطه عاطفی، هر شکلی از رابطه جنسی را هم برقرار کرده است، حتماً از مشاور کمک بگیرید.

  • سایر موارد را در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید.

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

7 - 4 = ?

نظرات کاربران

۰۹ شهریور ۱۴۰۱
مومنی

مطالب خوبی بود

۰۷ آبان ۱۴۰۱
یه دختره

هیییی

۲۶ آذر ۱۴۰۱
شریفی

سلام یک روانشناس خوب در این زمینه تو مشهد لطفا معرفی کنید مننون

۲۶ آذر ۱۴۰۱
مرکز مشاوره یاسان

سلام دوست عزیز! سرکار خانم الهه عزیزی درمانگر نوجوان هستند. برای هماهنگی با ایشان لطفا به این شماره پیام دهید: 09358480079

۲۶ بهمن ۱۴۰۱
مریم صادقی

دختر 13 ساله من با دوست دخترش رابطه عاشقانه و متمایل به جنسی پیدا کرده.. اوتمایلی به حرف زدن با من نداره.. من بهش نگفتم که میدونم ولی بهش گفتم میدونم مشکلی داری و بیا با هم صحبت کتیم. چطور سر حرف رو باز کنم. آیا به طور مستقیم وارد طرح مساله بشم

۱۱ اسفند ۱۴۰۱
:)

سلام من حالم خیلی بده لطفا راهنماییم کنید خیلی میترسم من ۱۴ سالمه دختر هستم اگه بخوام یه توضیح بدم درباره خودم، من همیشه گرایشم به جنس مخالف بوده همه کراشام پسر بودن و حتی تا همین ماه پیش از یه پسر خیلی خوشم میومد اما چند وقتی میشه احساس میکنم از دو سه تا از همکلاسیام خوشم اومده و انگار که عاشق شده باشم یا همچین چیزی... و خیلی دارم سره این حسم اذیت میشم حتی امروز خوابه‌ رابطه جنسی با همکلاسیمو دیدم و واقعا نگرانم ، ترسیدم اینم بگم که من تک فرزندم و خیلی هم محدودیت دارم برای برقراری هر نوع ارتباط با جنس مخالف...

۱۱ اسفند ۱۴۰۱
:)

و اینم یادآوری کنم که همیشه تمایل به‌ جنس مخالف داشتم و این یکم برام عجیبه و اینکه جنسیت خودمم دوست دارم و تامبوی‌ نیستم اینکه لباس پسرونه بپوشم و... اینجوری نیستم اون افرادی هم که بهشون علاقه مند شدم هم اینجوری نبودن ... و استارت‌ جدی شدنه این ماجرا این بود که بقیه دوستام خیلی شیپ میکردن و همش گیر میدادن که تو از فلانی خوشت اومده در حالی که اون فقط دوستم بود اما کم کم داره روم تاثیر میزاره یعنی میشه گفت گذاشته :> حالا در مورد اعتقاداتمم اینو بگم که اصلا اعتقاد ندارم به دینو‌ فلان و در رابطه با ال جی بی تی هم نظر خاصی نداشتم و نه مخالفم نه حمایت میکنم :) و تو رو خدا منو راهنمایی کنید من خیلی درگیرم با این موضوع

۱۴ اسفند ۱۴۰۱
رها

خیلی وضعیت سختی شده

۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲
:((

من ۱۳ سالمه و هم همیشه گرایشم به جنس مخالف بوده و هست و یک سالی هست که از روابط جنسی و خیلی چیز ها فهمیدم و با فیلم های +۱۸ تحریک شدم... اما مدرسمون همه درگیر همجنسگرایی شدن و هر روز صحبت از اینه که همجنسگرایی چه مدلیه و... واسه همین منم رفتم چند تا از فیلمای همجنسگرایی دیدم و ب خودم فشار اوردم تا تحریک شم و شدم... حدود یک ماه این کارو تکرار کردم و به شدت پشیمونم و خیلی میترسم از اینکه نکنه همجنسگرا باشم چون از هیچ دختری خوشم نمیاد و اصلا با همجنسگراها موافق نیستم... لطفا به من بگین چجوری باید حتی اگه همجنسگرا هستم درمان شم چون ب شدت میترسم😔😔 و خانوادم هیچ اطلاعی ندارن

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
مرکز مشاوره یاسان

وقت بخیر. برای این مشکل حتما با یک روانشناس، مشاور و یا یک فرد قابل اعتماد به صورت حضوری صحبت کنید.

۰۳ مرداد ۱۴۰۲
):

دخترم ۱۷ سالشه و با یکی از هم مدرسه ایاش رابطه عاطفی و فکر می‌کنم جنسی برقرار کرده الان تو رو خدا راهنمایی کنین چی کار کنم

۲۷ شهریور ۱۴۰۲
مرکز مشاوره یاسان

لطفا به صورت حضوری یا آنلاین با روانشناس نوجوان جلسه داشته باشید. روانشناس با توجه به شرایط راهنماییتون می کنه

۱۰ مرداد ۱۴۰۲
:]

سلام من ۱۴ سالمه من‌ تا سال پیش اصلا با موضوع همجنسگرایی و این چیزا موافق نبودم و همیشه معتقد به جنس مخالف بودم. اما امسال چون در کلاس این موضوع همجنسگرایی پیش اومد و خیلی از بچه های کلاسمون این کارو انجام میدادن من هم کم کم به این سمت کشیده شدم و نتیجش شد کراش زدن رو یکی از همکلاسیام و میل به همجنس گرایی من اصلا از این بابت خوشحال نیستم و این حسی که پیدا کردم عذابم میده . لطفا اگه امکانش هست راهنماییم کنید

۲۷ شهریور ۱۴۰۲
مرکز مشاوره یاسان

این مساله در نوجوان ها بسیار شایع هست. اما حتما با یک روانشناس نوجوان به صورت حضوری یا آنلاین جلسه داشته باش تا بتونه کمکت کنه

۱۵ مرداد ۱۴۰۲
عبداله ک

لطفا بک مشاور در شیراز معرفی کنین

۱۸ مرداد ۱۴۰۲
مرکز مشاوره یاسان

وقت بخیر. ما در حال راه اندازی بخش مشاوران مورد اعتمادمون در سراسر کشور هستیم. تا اون زمان می تونید از طریق سایت نظام روانشناسی نسبت به انتخاب مشاورین دارای مدرک نظام اقدام کنید

۲۸ شهریور ۱۴۰۲
لیلا خاتوبه

روانشناس خوب در همین مورد برای زنجان لطفا معرفی کنید

۲۹ شهریور ۱۴۰۲
مرکز مشاوره یاسان

سلام. وقت بخیر. به مراکز مورد تایید سازمان بهزیستی یا نظام روانشناسی شهرتون مراجعه کنید

۱۱ فروردین ۱۴۰۳
امیر

سلام من یه پسر ۱۶ساله هستم زمانی که ۵یا۶سالم بود مورد تجاوز قرار گرفتم و اصلا از سکس و رابطه اینا خبر نداشتم هرچی اونا میگفتن منم اطاعت میکردم تا اینکه خودم کم کم خوشم اومد از رابطه با همجنس الان که نگاه میکنم با خودم میگن چخ کار زشتی بوده و پشیمونم میخوام اینکارو ترک کنم ولی نمتونم چون علاقه پیدا کردم نسبت به همجنس لطفا کمکم کنین خواهش میکنم ازتون

۱۹ فروردین ۱۴۰۳
مرکز مشاوره یاسان

سلام. وقت بخیر. برای حل این مساله به یک روانشناس مراجعه کنید تا بهتون کمک کنند

۰۳ خرداد ۱۴۰۳
گودرزی

ساده و کامل

۱۸ تیر ۱۴۰۳
لیلا

سلام هزینه مشاوره رو رو هم بگید ممنون.

۱۸ تیر ۱۴۰۳
مرکز مشاوره یاسان

سلام دوست عزیز! لطفا با یکی از این دوشماره تماس بگیرید: 021-26722420 - 021-26722417

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

2 + 9 = ?

دریافت وقت مشاوره