پرورش استعداد کودکان یکی از مواردی است که والدین از بدو تولد و چه بسا از پیش از تولد نوزادشان به آن توجه میکنند اما خیلی از والدین نمیدانند راههای سادهای برای پرورش استعدادهای فرزندشان وجود دارد. در این مقاله به تعدادی از سادهترین و در عین حال مهمترین و تاثیرگذارترین روشهای فرزندپروری موثر و شکوفایی تواناییهای بالقوه کودکان میپردازیم.
استقلال : استقلال به شکوفا شدن استعداد کودک قدرت می بخشد. اگر کودک شما از برآورده کردن خواستههای شما در خود مطمئن نباشد نمی تواند استعداد خود را در نشان دهد. استقلال در کودک باعث می شود کودک اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد و در برابر ناکامی ها مقاومت بیشتری از خود نشان داده و سعی کند موانع را با توجه به نوع توانایی ها و استعدادهایش پشت سر بگذارد. در نتیجه موفقیت بیشتری کسب می کند.
کنجکاوی: کودکانتان را به طور غیر مستقیم وادار به سوال از هرکس و هر چیز (البته نه در رابطه با مسائل شخصی) کنید. کنجکاوی کودک، او را در موقعیت کشف شرایط و محیط قرار می دهد. به سوالات کودک خود با احترام پاسخ دهید تا او به اهمیت پاسخ دادن و جستجو برای جواب سوال پی ببرد.
تخیل: کم و بیش کودکان تخیلاتی دارند. تخیلات آنها را به مسیر درست هدایت کنید و به تخیلاتش شکل دهید به عنوان مثال اگر کودک شما در انجام کاری بی انگیزه است با ایجاد یک اسطوره خیالی موفق در ذهنش او را تشویق کنید. البته کاملا به طور غیر مستقیم.
تصور مثبت از خود: شما تنها کسی هستید که می توانید خودباوری را در کودکتان ایجاد کنید و پرورش دهید. البته نکته مهم اینجاست که تشویق شما باید مطابق موفقیت کودک با شد نه اغراق آمیزتر. در حقیقت شما برای کودکتان مانند آینه هستید پس باید منکعس کننده تواناییهای حقیقی او باشید تا کودک بتواند به شما و خودش اعتماد پیدا کند.
الگو باشید: سعی کنید خودتان الگوی کودکتان شوید. برای موفقیت و رشد استعداد های خودتان تلاش کنید. کودکتان باید ببیند شما به عنوان والدین هم برای موفقیت تلاش می کنید و حتی گاهی نیز شکست می خورید. موفقیت و کشف استعداد ها نیاز به تلاشی مستمر و کمی صبر دارد. مداومت شما در انجام کارها می تواند الگوی خوبی برای فرزندتان باشد.
خلاقیت: بیشتر کودکان از شرکت در فعالیت های هنری، نمایشی مانند خواندن سرود، نواختن موسیقی، تئاتر، آشپزی و یا فعالیت های هنری دیداری مانند نقاشی، مجسمه سازی، عکاسی و کاردستی لذت می برند. بنابراین فراهم کردن زمینه و فرصت مناسب برای انجام اینگونه فعالیت ها نه تنها باعث پرورش خلاقیت کودک می شود بلکه باعث رشد هویت فردی، فکری و احساسی آنها نیز می شود.
تشویق: تشویق نیز در این زمیته نقش مهمی را ایفا میکند اگر تشویقی در کار نباشد، با افزایش سن، اعتماد به نفس کودک نسبت به توانمندی هایش کم می شود و ممکن است فرصتها و تجربههای جدیدی را که برای رشد فردی او مفید باشد را از دست بدهد.
هانیه لواف، ارزیاب و استعدایاب کودک مرکز مشاوره یاسان در این پادکست درباره اهمیت استعدادیابی کودک و مزیت های آن صحبت کرده است.
مرکز مشاوره یاسان با انجام تستهای تخصصی، انواع هوش کودک در زمینه منطقی ریاضی، تجسم فضایی، درون فردی، میان فردی، طبیعت گرا، موسیقایی، بدنی_ جنبشی و کلامی_زبانی را مورد بررسی قرار می دهد و با توجه به نتیجه آزمونها، مشاغلی که کودک در آینده می تواند در آن ها موفق باشد را برحسب اولویت نشان مشخص می کند.
با آگاهی نسبت به این هوشبهرها و روشن بودن استعداد کودک، می توانید به فرزندتان کمک کنید تا در آینده بتواند حرفه ای مرتبط با نوع هوشبهر و استعداد خود داشته باشد و به جای هدر دادن آن و از این شاخه به آن شاخه پریدن در فعالیت های مختلف برای آینده خود سرمایه گذاری کند. برای دریافت وقت استعدادیابی و سنجش هوش کودک خود کلیک کنید.
همچنین می توانید مهارت های فرزندپروری خود را با خواندن کتاب های روانشناسی در زمینه کودک و نـوجوان یا حضور در کـارگـاه های فرزندپروری ارتقا دهید.
شیوه دریافت وقت مشاوره
لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره 02126722420 یا 02126722417 تماس بگیرید يا از طریق واتساپ به شماره 09120499760 پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتساپ به شماره 09935968010 است.
راههای سادهای برای پرورش استعدادهای کودکان وجود دارد. در این مقاله به شش راهکار سادهترین و در عین حال مهمترین و تاثیرگذارترین روشهای فرزندپروری موثر و شکوفایی تواناییهای بالقوه کودکان میپردازیم. استقلال: استقلال به شکوفا شدن استعداد کودک قدرت می بخشد. اگر کودک شما از برآورده کردن خواستههای شما در خود مطمئن نباشد نمی تواند استعداد خود را در نشان دهد. استقلال در کودک باعث می شود کودک اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد و در برابر ناکامی ها مقاومت بیشتری از خود نشان داده و سعی کند موانع را با توجه به نوع توانایی ها و استعدادهایش پشت سر بگذارد. در نتیجه موفقیت بیشتری کسب می کند. سایر راهکارها را در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید.
نظرات کاربران
سلام و عرض ادب امیدوارم محبت کنین و جواب منو بدین🙏 دخترم ۷ سال و نیمش هست و کلاس شنا ثبت نامش کردم. بعد از ۸ جلسه هنوزم ترس شدید از آب و خفگی و غرق شدگی داره ، تمام مدت کلاس گریه میکنه و حاضر نیست سرشو تو آب کنه ... هیچ اتفاق و خاطره بدی هم در این مورد نداره... به نظرتون باید ادامه بدم کلاسها رو یا خیر ؟!
پاسخ به نظر کاربر
مرکز مشاوره یاسان
سلام دوست عزیز موقتاً باید کلاس شنا رو متوقف کنید و حتما از یه متخصص روانشناس برای بررسی علل ترس کودک کمک بگیرید. رزرو نوبت مشاور
پاسخ به نظر کاربر
مولوی
سلام.خسته نباشید پسر من ۸ سالشه یه بازی به اسم ماین کراف یا تون سیتی کرافت که توش خونه سازی انجام میده قبلا توجه نمیکردم ولی اخرین خونه ایی که ساخته خیلی زیبا بود با جزییات و بالکن و .... و به شدت هم به این ساختن علاقه داره میخواستم ببینم چطور میتونم این استعدادشو علاقه اشو رشد بدم مرکزی هست که معرفیش کنم؟؟؟
پاسخ به نظر کاربر
مرکز مشاوره یاسان
سلام دوست عزیز! کاملا مشخص هست که فرزند شما هوش فضایی بالایی دارد. اما نکته مهم این است که کودکی با هوش فرزند شما قطعا در رشته های دیگر نیز هوش بالایی دارد. و بسیار مهم است که علاقمندی کودک نیز در نظر گرفته شود. توصیه می کنیم حتما برای ارزیابی هوش و استعدادسنجی به یک متخصص مراجعه کنید. این خدمت هم اکنون توسط مرکز مشاوره یاسان انجام می شود.
پاسخ به نظر کاربر