خواندن و نوشتن مولفه پایهای سوادآموزی، کسب دانش و آگاهی است. چنانچه ميخواهيد فرزند شما در این حيطه از آموزش خوب عمل کند، بهتر است از سالهاي پیش از دبستان شروع کنيد. در ادامه راهکارهایی برای تقویت املا در کودکان پیش از سن مدرسه آمده است:
1. تقویت شنوایی کودک: اگر میخواهید کودک تان در املا موفق عمل کند، بايد بتواند خوب تلفظ کند، پس ابتدا باید خوب بشنود، مغز انسان برای تولید گفتار صحيح ابتدا نیاز به ورودي اطلاعات صحيح دارد.
سعی کنید کودک بیشتر از تماشای تلويزيون، رادیو و داستانهای صوتی گوش دهد. با او صحبت کنید، صبر کنید کلمات را خودش بیان کند. از او بخواهيد به جاي اشاره کردن، نام وسيلهای را که مي خواهد بیان کند.
در هنگام صحبت کردن با کودکتان، شمرده شمرده و با شیوه صحیح کلمات و جملات را بيان کنید. این گونه گوش کودک با تلفظ صحيح حروف و کلمات آشنا ميشود و هنگامی که در معرض شنیدن کلمات برای نوشتن قرار ميگيرد، با سهولت بیشتری کلمات را جهت نوشتن یادآوری میکند.
2. تقویت بینایی کودک: به لحاظ ديداري کودک باید در معرض شکل کلمات قرار گيرد تا چشم او به نحوه نوشتن کلمات آشنا باشد. استفاده از کارتهای دید آموز، گزينه مناسبی جهت اینکار هستند، با استفاده از این کارتها هم دايره لغاتي که کودک میداند افزايش ميیابد و هم کودک با نحوه نوشتن کلمات آشنا ميشود.
هنگامی که برای کودک داستان میخوانید، سعی کنید حداقل یکی دو صفحه را کلمه به کلمه با اشاره انگشت یا مداد بخوانيد. اين گونه هر دو مهارت دیداری و شنیداری کودک تقویت میشود.
عادت دادن کودک به کتابخوانی، حتی از سنین خردسالی ( که تنها کتاب را ورق میزند و صفحات را میبیند) به توانایی تحصیلی کودک در سالهای آتی کمک میکند.برای آگاهی بیشتر مقاله 15 فایده قصه گفتن برای کودکان را بخوانید.
3. تقویت مهارت نوشتاری: برای تمرین نوشتن حروف و املا در سالهاي مدرسه، با توجه به نقش شما به عنوان والد نه معلم، محيطي شاد را فراهم آورید و سعی کنید در قالب بازي تمريناتی که در ادامه می آید را انجام دهيد مانند: تمرین نوشتن با رنگ انگشتي روی دیوار حمام، بازی نوشتن حروف و کلمات در کمر یکدیگر و حدس کلمه نوشته شده توسط دیگری، نوشتن کلمات با چوب، حبوبات، پولکهای رنگی، روی مقوا. تمرین دیگر، پرسیدن هجی کلمات از یکدیگر وقتی که در حال پیادهروی با هم هستيد، یا کودک در ماشین همراه شماست.
توجه داشته باشید که تمام تمرينات فوق باید در محیطی شاد، به دور از اجبار و سرزنش صورت گیرد. همچنین این مسئله را مد نظر قرار دهید که تقويت تمرکز دیداری و شنيداري از مولفههای مهم برای موفق عمل کردن در درس املا است.
با وجود بهترین تلاش های والدین برای شناخت کودک و نوجوان خود، برخی اوقات به نظر می رسد مشکلات فرزندان برای آنها غافلگیر کننده است. در مواجهه با مشکلات رفتاری و هیجانی (مانند رفتارهای پرخطر غیر قابل کنترل) باید حتماً از روانشناس متخصص کودک و نوجوان کمک بگیرید.
همچنین می توانید مهارت های فرزندپروری خود را با خواندن کتاب های روانشناسی در زمینه کودک و نـوجوان یا حضور در کـارگـاه های فرزندپروری ارتقا دهید.
شیوه دریافت وقت مشاوره
لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره 02126722420 یا 02126722417 تماس بگیرید يا از طریق واتساپ به شماره 09120499760 پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتساپ به شماره 09935968010 است.
خواندن و نوشتن مولفه پایهای سوادآموزی، کسب دانش و آگاهی است. چنانچه ميخواهيد فرزند شما در این حيطه از آموزش خوب عمل کند، بهتر است از سالهاي پیش از دبستان شروع کنيد. در ادامه راهکارهایی برای تقویت املا در کودکان پیش از سن مدرسه آمده است:
1. اگر میخواهید کودک تان در املا موفق عمل کند، بايد بتواند خوب تلفظ کند، پس ابتدا باید خوب بشنود، مغز انسان برای تولید گفتار صحيح ابتدا نیاز به ورودي اطلاعات صحيح دارد.
2. سعی کنید کودک بیشتر از تماشای تلويزيون، رادیو و داستانهای صوتی گوش دهد. با او صحبت کنید، صبر کنید کلمات را خودش بیان کند. از او بخواهيد به جاي اشاره کردن، نام وسيلهای را که مي خواهد بیان کند. سایر راهکارها را در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید.
نظرات کاربران
سید لیلا نورمحمدی
چطوری بچه ای خجالتی رو تلفظ کلمه مشکل داره کمکش کنم
پاسخ به نظر کاربر
مرکز مشاوره یاسان
در ابتدا حتما با یک گفتاردرمانگر مشورت کنید
پاسخ به نظر کاربر
فاطمه سهرابی
چیکارکنم املا پسرم خوب بشه هنوزبعضی کلمه هارو اشتباه مینویسه
پاسخ به نظر کاربر