وقتی کارهای خانه را انجام میدهید ممکن است وسوسه شوید تلویزیون را روشن کنید تا بچهها سرگرم شوند. تلویزیون میتواند خیال پدر و مادرها را راحت کند که بچهها مشغولاند، شلوغ نمیکنند و خانه را به هم نمیریزند اما تماشای بیش از حد تلویزیون در دوران کودکی هم مشکلزاست.
وضع قوانینی برای تلویزیون دیدن کودکان - در کنار سایر قوانین خانه- هم برای شما به عنوان والد و هم برای بچهها مفید و البته لازم است. گرچه بچهها ترجیح میدهند هیچ محدودیتی برای تماشای تلویزیون نداشته باشند، اما وضع قوانین محدودکننده تماشای تلویزیون برای کودکان باعث میشود که بچهها فرصتی برای بازی داشته باشند و یاد بگیرند چطور خودشان را سرگرم کنند. (مطالــعـه بیشــتر)
1. زمان تماشای تلویزیون برای کودک را محدود کنید: آکادمی سلامت کودکان آمریکا توصیه میکند تماشای تلویزیون برای کودکان بالای دو سال، به روزی یک تا دو ساعت محدود شود. این محدودیت میتواند تعیین ساعات مشخصی برای تماشای تلویزیون در روزهای هفته باشد. همچنین میتوانید به جای این کار، تعداد مشخصی از برنامههای تلویزیونی را که کودک میتواند ببیند، تعیین کنید.
2. تعیین قوانینی درباره اینکه کودک چه چیزی را می تواند تماشا کنند: واضح است که شما به کودک تان اجازه نمیدهید هر چیزی را که تلویزیون پخش میکند، تماشا کند. ولی وقتی هم که مشغول انجام کاری هستید نمیتوانید در لحظه تصمیمگیری کنید. پیشنهاد ما این است که از قبل یک برنامه تلویزیونی یا کارتوی مناسب را انتخاب و دانلود کنید تا با این مشکل مواجه نشوید. (مطالــعـه بیشــتر)
3. مشخص کنید چه کسی میتواند برنامه تلویزیونی را انتخاب کند: اگر بیشتر از یک فرزند داشته باشید، مطمئناً نمیخواهید همه روز را صرف دعواها و بگومگوهای بچهها سر انتخاب برنامه تلویزیونی کنید. پس این یک قانون مهم است. بچهها معمولاً بین خودشان قوانینی وضع میکنند اما همیشه عادلانه تقسیمبندی نمیکنند. حتی اگر میخواهید بچهها را تشویق کنید که مسائل بین خودشان را حل کنند، باید قانونی وضع کرده باشید تا سهم عادلانهای به هر کودک بدهد.
4. جایگزینهایی برای زمان تماشای تلویزیون کودک داشته باشید: درست است که بیشتر بچهها تماشای تلویزیون را دوست دارند، اما فقط به این دلیل نیست که تلویزیون میبینند. خیلی از بچهها تلویزیون میبینند چون حوصلهشان سر رفته و کار دیگری برای انجام دادن ندارند. تلویزیون باعث میشود کودکان یادشان برود به جای تماشای تلویزیون چه کارهای دیگری میتوانستند انجام دهند. کارهای خلاقانه و جذاب برنامهریزی کنید تا مدت زمان تمایشان تلویزیون کودک کمتر شود. (مطالــعـه بیشــتر)
5. شیوهای برای عملیاتی شدن قوانین تلویزیون دیدن کودکان در نظر بگیرید: اگر دائما در حال چک کردن این مساله هستید که بچهها قوانین تلویزیون را رعایت میکنند یا نه، یک جای کار ایراد دارد. خیلی واضح و مشخص برای بچهها شرح دهید که اگر برنامه نامناسبی ببینند یا بیش از زمان تعیین شده پای تلویزیون باشند چه پیامدهایی متوجه کارشان است.
تاکید کنید که تماشای تلویزیون یک امتیاز است و اگر از قوانین آن تخطی کنند، این امتیاز از آنها گرفته میشود. با این وجود به بچهها گوشزد کنید که تماشای تلویزیون فقط یکی از کارهایی است که میتوانند در طول روز انجام دهند نه چیزی که تمام روز مشغولشان کند.
6. زمانی را برای تماشای تلویزیون کنار کودک تان اختصاص دهید: وقتی همراه با فرزندتان به تماشای تلویزیون مینشینید، فرصت دارید تا با کودک در مورد برنامهها و آگهیهای بازرگانی صحبت کنید، نظرش را در مورد شخصیتهای مورد علاقهاش بپرسید و برایش توضیح دهید لزوما هر چه در صفحه تلویزیون میبیند واقعی نیست و باید قبل از هر تصمیمی خوب فکر کند.
شیوه دریافت وقت مشاوره
لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره 02126722420 یا 02126722417 تماس بگیرید يا از طریق واتساپ به شماره 09120499760 پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتساپ به شماره 09935968010 است.
1. زمان تماشای تلویزیون برای کودک را محدود کنید: تماشای تلویزیون برای کودکان بالای دو سال، به روزی یک تا دو ساعت محدود شود. این محدودیت میتواند تعیین ساعات مشخصی برای تماشای تلویزیون در روزهای هفته باشد. همچنین میتوانید به جای این کار، تعداد مشخصی از برنامههای تلویزیونی را که کودک میتواند ببیند، تعیین کنید. تعیین قوانینی درباره اینکه کودک چه چیزی را می تواند تماشا کنند: واضح است که شما به کودک تان اجازه نمیدهید هر چیزی را که تلویزیون پخش میکند، تماشا کند. ولی وقتی هم که مشغول انجام کاری هستید نمیتوانید در لحظه تصمیمگیری کنید. پیشنهاد ما این است که از قبل یک برنامه تلویزیونی یا کارتوی مناسب را انتخاب و دانلود کنید تا با این مشکل مواجه نشوید. سایر قوانین و توضیحات تکمیلی را در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید.
نظرات کاربران