شاید شما هم دیده باشید وقتی میان زوجی اختلاف پیش می آید، دیگران توصیه به فرزندآوری می کنند تا مشکلاتشان کمتر شود. اما همیشه این توصیه درست نیست و با فرزندآوری تحمیلی، زوج اختلافاتشان بیشتر از گذشته شده و سرنوشت یک کودک با دعوا، تنش و درگیری پدر و مادر گره می خورد. اگر زن و شوهر برای فرزندآوری یکدیگر را مجبور کنند، به جای ایجاد محبت و دوستی در زندگی مشترک، زوجی که آمادگی پذیرفتن وظیفه پدری یا مادری را نداشته، دچار آسیب روحی شده و از انجام تکالیفش نسبت به فرزند باز می ماند.
باشگاه خبرنگاران جوان در همین زمینه با دکتر آسیه اناری، موسس و مدیر مرکز مشاوره یاسان و عضو هیئت رئیسه انجمن روانشناسی بالینی کودک و نوجوان گفتوگو کرده است که در ادامه آن را میخوانید:
برخی از علل تمایل نداشتن به فرزندآوری مشکلات دوران کودکی فرد است، مانند مشکلاتی فرد در کودکی با خانواده، افسردگی و اضطرابهای پنهان و همچنین فلسفه و جهان بینی فرد نسبت به زندگی در این مسئله دخیل است.
گاهی فرد گمان میکند با تولد فرزند، کارهای روزمره از قبیل سفر، مهمانی و ... تعطیل میشود. در صورتی که اگر سبک زندگی را با بچهدار شدن هماهنگ کنند، میتوان به ادامه کارهای زندگی پرداخت.
اگر با زور و تحمیل مسئولیت پدر یا مادری به فرد داده شود، تا آخر عمر نسبت به فرزند خود احساس خوبی ندارد؛ چراکه انسانها با قرار گرفتن در موقعیت انجام شده نمیتوانند شرایط را مدیریت و احساس مثبت داشته باشند.
گاهی کودک به جای دریافت مهر و محبت، از والدی که بدون علاقه مسئولیت پدر و مادری به آن محول شده، خشم و نفرت دریافت میکند و طرد میشود. پس باید این اتفاق با مهر و رضایت و آگاهی دوطرفه زن و شوهر صورت بگیرد و با گفتگو این مسئله حل شود.
فرزندآوری از مسائل مهمی است که باید افراد پیش از ازدواج و قبل از شروع زندگی مشترک بر سر آن توافق کنند تا در آینده دچار تعارض نشوند. نباید پیش از ازدواج گمان کرد که نظر فرد تغییر میکند.
اگر فرد پیش از ازدواج اعلام کرده است، نمی خواهد صاحب فرزند شود، نباید انتظار داشت در طول زندگی نظرش عوض شود، حتماً در مشاوره قبل از ازدواج درباره این موضوع با مشاوره خود صحبت کنید.
همچنین درصورتی که نظر یکی از زوجین درباره فرزندآوری منفی باشد باید دلایل او برسی شود، نگرانیهای فرزندآوری باید برای زوجی که مخالف فرزند است توسط زوج درمانگر یا روانشناس کودک و نوجوان مورد کنکاش قرار بگیرد. یک روانشناس می تواند به شما کمک کند تا مشکلات و مسائل فرزندپروی آشنا شده و از قبل برای آن برنامه ریزی کنید.
چه ازدواج کرده باشید و چه در یک رابطه متعهدانه قرار داشته باشید، حتما در مورد بچهدار شدن فکر کرده اید. شاید هنوز به نتیجه نرسیده باشید و شاید هم تصمیم نهایی خودتان را گرفته باشید. تست آیا آمادگی بچهدار شدن را دارید؟ به شما کمک میکند بدانید چقدر آماده این اتفاق مهم هستید.
توصیه میشود زوجین برای افزایش آگاهی نسبت به فرزندآوری و مراحل تحول و رشد فرزندان علاوه بر خواندن کتاب های فرزندپروی در کارگاههای مرتبط با این موضوع شرکت کنند.
شیوه دریافت وقت مشاوره
لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره 02126722420 یا 02126722417 تماس بگیرید يا از طریق واتساپ به شماره 09120499760 پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتساپ به شماره 09935968010 است.
منبع باشگاه خبرنگاران
اگر فرد پیش از ازدواج اعلام کرده است، نمی خواهد صاحب فرزند شود، نباید انتظار داشت در طول زندگی نظرش عوض شود، حتماً در مشاوره قبل از ازدواج درباره این موضوع با مشاوره خود صحبت کنید. همچنین درصورتی که نظر یکی از زوجین درباره فرزندآوری منفی باشد باید دلایل او برسی شود، نگرانیهای فرزندآوری باید برای زوجی که مخالف فرزند است توسط زوج درمانگر یا روانشناس کودک و نوجوان مورد کنکاش قرار بگیرد. یک روانشناس می تواند به شما کمک کند تا مشکلات و مسائل فرزندپروی آشنا شده و از قبل برای آن برنامه ریزی کنید.
نظرات کاربران