چگونه یک کودک مودب تربیت کنیم؟

  • تیم ترجمه و تولید محتوا

    مرکز مشاوره یاسان

    تاریخ آخرین بروزرسانی ۱۴۰۳/۰۴/۲۴

چگونه یک کودک مودب تربیت کنیم؟

پدر و مادرها دوست دارند بچه‌هایشان در رفتارهای اجتماعی، مودب باشند تا به این واسطه در تعاملات و نقش‌هایی که در آینده می‌پذیرند، موفقیت بیشتری کسب کنند و دیگران هم به آنها احترام بگذارند اما همه این‌ها در صورتی اتفاق می‌افتد که رفتارهای مودبانه را از سنین پایین به کودکان آموزش دهیم. در ادامه این مطلب به اصول ساده‌ای می‌پردازیم که با کمک آنها می‌توانید کودک مودب تربیت کنید.

1. والدین الگوی فرزندان هستند: مهم‌ترین نکته برای تربیت کودک مودب این است که خودتان الگوی رفتار مودبانه باشید. پدر و مادرهایی که با کوچک‌ترین بهانه‌ سر فرزندشان داد می‌زنند نمی‌توانند انتظار داشته باشند فرزندشان در بزرگسالی، فرد مودبی باشد. بچه‌ها بیش از هر کس دیگری شبیه پدر و مادرشان می‌شوند. پس اگر می‌خواهید فرزند مودبی داشته باشید باید این رفتارها را به او نشان دهید. با کودک با مهربانی صحبت کنید و اگر درخواستی از او دارید به جای تهدید کردن، درخواست خود را مودبانه مطرح کنید. البته همیشه کار راحتی نیست که در مقابل بچه‌ها صبوری به خرج دهیم اما فراموش نکنید که وظیفه شما این است که الگوی رفتار مودبانه باشید تا کودک از شما یاد بگیرد. 

2. کودک را هنگام انجام رفتار مودبانه تشویق کنید: وقتی می‌بینید فرزندتان رفتار مودبانه‌ای دارد، مثلا از کسی تشکر می‌کند یا درخواستش را مودبانه مطرح می‌کند، به او بگویید که متوجه رفتار خوبش هستید و او را تشویق کنید. به این ترتیب رفتار خوب مورد توجه قرار می‌گیرد و کودک متوجه می‌شود که شما انتظار چه نوع رفتاری را از او دارید.

3. رفتارهای مورد تایید و انتظارات خود از کودک را مشخص کنید: یادتان باشد که باید برای کودک توضیح دهید چه رفتارهایی از نظر شما مورد قبول است. مثلا در بعضی از خانواده‌ها باید با شخصی که هدیه تولد آورده تماس گرفته و از او تشکر کرد. اگر کودک احساسات کسی را جریحه‌دار کرده باشد، حتی اگر این کار را سهواً انجام داده باشد، او را تشویق کنید که به خاطر هر سوءتفاهم یا اقدام غیرعمدی که موجب رنجش دیگری شده، عذرخواهی کند.

برای تربیت کودک مودب باید به فرزند خود نشان دهید منظورتان از رفتار مودبانه چیست و چه انتظاراتی از او دارید. لازم است که همیشه و در طول رشد کودک این موارد را به او یادآوری شود تا کودک به بزرگسالی مودب تبدیل شود. البته این که شما به فرزندتان یاد دهید چطور مودب باشد، دلیل این نیست که همه با او مودبانه برخورد کنند. به کودک بیاموزید از موقعیت‌ها یا افرادی که رفتار بی‌ادبانه‌ای دارند دوری کند. با این کار، درس مراقبت از خود و احترام به خود را نیز به کودک یاد می‌دهید.

4. به فرزند خود نزدیک شوید: بعضی از والدین چنان استانداردهای سختی برای رفتار مودبانه درنظر می‌گیرند که هیچ وقت با فرزندشان صمیمی نمی‌شوند و با او تفریح و وقت‌گذرانی نمی‌کنند. وقتی به فرزندتان نزدیک شوید و در عین حال به او آموزش رفتار مودبانه بدهید، ارتباط قوی، محکم و درازمدتی را با فرزندتان برقرار کرده‌اید. این نوع برخورد شما، رفتارهای مودبانه را در فرزندتان نهادینه می‌کند.

5. تربیت کودک مودب را از نوزادی شروع کنید: هیچ وقت برای آموزش رفتار مودبانه زود نیست. رفتارهای مودبانه ساده شامل گفتن "لطفا" و "خیلی ممنون" برای انجام کار یا دریافت چیزی از کسی است. در عین حال رفتارهای مودبانه شامل تن صدا و رفتار دوستانه هم هست. به کودک نشان دهید که افراد، رفتار مودبانه و دوستانه را بیشتر می‌پسندند. وقتی کودکان از سنین پایین بدانند چه انتظاراتی از آنها وجود دارد، عزت نفس و اعتماد به نفس بیشتری خواهند داشت و در بزرگسالی هم افراد مودبی خواهند بود.

 

10 گام اساسی برای تربیت فرزند

دکتر کریستین کانتی، در این ویدئوی آموزشی توضیح می دهد که چگونه می توانید با استفاده از ده تکنیک تربیتی موثر، فرزندانتان را به بهترین نحو تربیت کنید.

 

شیوه دریافت وقت مشاوره

لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره 02126722420 یا 02126722417 تماس بگیرید يا از طریق واتس‌اپ به شماره 09120499760 پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتس‌اپ به شماره 09935968010 است. 

 

تماس با ما

تماس با ما

برچسب ها:

در و مادرها دوست دارند بچه‌هایشان در رفتارهای اجتماعی، مودب باشند تا به این واسطه در تعاملات و نقش‌هایی که در آینده می‌پذیرند، موفقیت بیشتری کسب کنند و دیگران هم به آنها احترام بگذارند اما همه این‌ها در صورتی اتفاق می‌افتد که رفتارهای مودبانه را از سنین پایین به کودکان آموزش دهیم. در این مقاله مرکز مشاوره یاسان به اصول ساده‌ای می‌پردازد که با کمک آنها می‌توانید کودک مودب تربیت کنید.

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

2 + 9 = ?

نظرات کاربران

۲۲ بهمن ۱۴۰۱
مهنا حلمی سیاسی

خیلی ممنونم از مطالبتون

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

8 - 4 = ?

دریافت وقت مشاوره