بهترین سن برای ازدواج دختران و پسران

  • تیم ترجمه و تولید محتوا

    مرکز مشاوره یاسان

    تاریخ آخرین بروزرسانی ۱۴۰۳/۰۱/۱۸

بهترین سن برای ازدواج دختران و پسران

نظرها درباره بهترین سن برای ازدواج بسیار متفاوت است. مثلا برخی معتقد هستند، نمی‌توان گفت بهترین سن برای ازدواج چه سنی است. آنها باور دارند هر زمان که آماده‌ شروع زندگی مشترک بودید، می‌توانید تصمیم به ازدواج بگیرید. با این حال، اکثر مردم بالاخص خانواده و بستگان، با این حرف موافق نیستند.

برخی کارشناسان معتقدند بهترین سن ازدواج برای خانم‌ها، 28 سال و برای آقایان، 32 سال است؛ چراکه شما تا آن زمان دقیقاً می‌دانید معیارهایتان برای انتخاب شریک زندگی چیست. ضمن اینکه در این سن، فارغ‌التحصیل شده‌اید و احتمالا مشغول به کار هستید و از خانواده مستقل شده اید. علاوه بر اینها در این سن از زندگی مجردی خسته ‌شده‌اید و مشتاق آشنایی با یک فرد خاص هستید.

سن ازدواج در کشورهای مختلف متفاوت است. مثلا در هند بهترین سن برای ازدواج بین 20 تا 25 سال است؛ در حالی که در کشورهای اروپایی بهترین سن ازدواج را 30 تا 34 سال می دانند؛ چراکه آن‌ها باور دارند، آمار طلاق در این رنج سنی کم‌تر است. در ایالات متحده مردم ترجیح می‌دهند بین 28 تا 32 سالگی ازدواج کنند.

اگر به بهترین سن برای ازدواج اعتقادی ندارید، پس باید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. مرکز مشاوره یاسان در این مقاله به موضوع اهمیت سن در ازدواج خواهد پرداخت.

 

بهترین سن ازداج بر اساس اصل گلدیلاکس

اصل گلدیلاکس (Goldilocks principle) یا اصل "مقدار درست" بر اساس یک داستان کودکانه نامگذاری شده‌است، که در آن یک دختر کوچک به نام گلدیلاکس، مهمان سه خرس می شود. وقتی خرسها سه کاسه فرنی را جلوی گلدیلاکس می گذارند، او پس از مزه مزه کردن آنها، می‌گوید فرنی‌ای را ترجیح می‌دهد که نه خیلی داغ باشد و نه خیلی سرد.

بر اساس اصل گلدیلاکس، سن ایده آل برای ازدواج با کمترین احتمال طلاق در پنج سال اول، 28 تا 32 سالگی است. یعنی سنی که افراد نه خیلی پیر و نه خیلی جوان هستند؛ چراکه همان قدری که زود ازدواج کردن خطرناک است، ازدواج در سن بالا هم مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

در واقع افراد باید آنقدری بزرگ شده باشند که تفاوت بین عشق واقعی، سازش و کنار هم بودن را با عشق بچگانه تشخیص دهند و در عین حال آنقدر هم سنشان بالا نرفته باشد که فقط یک مسیر را ببینند و تمایلی به تغییر و اصلاح عادت‌ها و سبک زندگی نداشته باشند.

 

چرا احتمال طلاق در سن پایین زیاد است؟

افراد معمولاً در 25 سالگی، وقتی به سطح خاصی از بلوغ فکری می‌رسند، ازدواج موفقی خواهند داشت؛ به طوری که آمار طلاق در افرادی که در سن 25 سالگی ازدواج می‌کنند، بیش از 50 درصد کمتر از افرادی است که در سن 20 سالگی ازدواج می‌کنند.

دلیل علمی این موضوع این است که رشد لوب پیشانی مغز (که دیرتر از سایر بخش های مغز به تکامل می رسد) بین 25 تا 30 سالگی کامل می شود. به همین دلیل تصمیماتی که قبل از 25 سالگی گرفته می‌شوند ممکن است دردسرساز شوند. به عبارت دیگر، ازدواج‌های نوجوانان و جوانان کم سن و سال معمولا با شکست روبرو می‌شوند.

زوج‌های 30 ساله علاوه بر اینکه بالغ‌تر هستند، معمولاً تحصیل‌کرده‌ اند و از لحاظ اقتصادی پشتوانه‌ بهتری دارند. و این موضوع خیلی مهمی است؛ چراکه مشکلات مالی می‌توانند دلیل اصلی طلاق باشند. برای آگاهی بیشتر توصیه می کنیم مقاله 16 علامتی که نشان می‌دهد، آماده ازدواج نیستید را بخوانید. همچنین می توانید آمادگی خود برای ازدواج را از طریق تست " آیا برای ازدواج آمادگی دارید؟" بسنجید.

 

دلایل اهمیت ازدواج در سن مناسب

1. دلایل پزشکی: بدن ما همیشه مثل دوران جوانی نمی‌ماند و کم کم تحلیل می‌رود. وقتی سن و سالمان زیاد می‌شود دیگر نمی‌توانیم از عهده‌ کارهایی که در جوانی و سن کم انجام می‌دادیم، بربیاییم. ازدواج عهد و پیمانی پر از مسئولیت است. در جوانی، می‌توانید مسئولیت هر کاری را بر عهده بگیرید، اما با بالا رفتن سن، دیگر توانایی پذیرش مسئولیت‌های بزرگ را ندارید. با ازدواج در سن کم، به مسئولیت های زندگی زناشویی خود عادت می‌کنید، و گسترده‌تر شدن دایره‌ این مسئولیت‌ها در آینده برایتان چالش برانگیز خواهد بود.

تشکیل خانواده، بچه‌دار شدن و تربیت آن‌ها در سن کم آسان است اما این کار با بالا رفتن سن امکان پذیر نخواهد بود. علاوه بر این، با بالا رفتن سن، علاقه خود را به صمیمیت در رابطه‌ جنسی از دست خواهید داد. رابطه جنسی هم در ازدواج و هم برای عملکرد صحیح بدن شما لازم است. عدم حضور این بخش جدایی‌ناپذیر روی روابط شما تاثیر منفی می‌گذارد. ازدواج در سن مناسب کمک می‌کند که از روابط فیزیکی لذت کامل را ببرید. در واقع، رابطه‌ جنسی در به ثمر رسیدن هر ازدواجی نقش حیاتی دارد.

2. دلایل روانی: این دلیل بسیار مهم است. ازدواج به موقع فواید زیادی دارد. شاید ازدواج، کل زندگی شما را تعیین نکند، اما تاثیر زیادی بر زندگی شما می گذارد. ثابت شده است افرادی که تنها زندگی می‌کنند، خیلی سخت خودشان را با دیگران وفق می‌دهند. سبک زندگی و طرز فکر آنها تغییر می‌کند. آنها چنان در خود غرق می‌شوند که به سختی می‌توانند با دیگران سازش پیدا کنند. این در حالیست که ازدواج بر پایه سازش و توافق شکل می‌گیرد. برای آگاهی بیشتر توصیه می کنیم مقاله 8 مهارتی که در مشاوره قبل از ازدواج می آموزید را بخوانید.

3.دلایل شخصی: اولویت‌های افرادی که دیر ازدواج می‌کنند نسبت به کسانی دارند که در سن کم ازدواج می‌کنند، بسیار متفاوت است. در سنین بالا مسائل مالی برایتان اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کنند و این روی رابطه شما تاثیرگذار است. علاوه بر این، دوست ندارید کسی در تصمیمات شما دخالت کند؛ زیرا تا آن زمان، آنقدر مستقل هستیدکه به نظرتان دلیلی ندارد کسی شما را نصیحت کند. نگرش شما نسبت به زندگی با افزایش سن تغییر می‌کند و وقتی این اتفاق بیفتد، دیگر خیلی سخت می‌توانید خودتان را تغییر دهید. در زندگی زناشویی شما باید مسئولیت خیلی از مسائل را به عهده بگیرید و با یکدیگر مشارکت کامل داشته باشید. انجام این کار در جوانی آسان‌تر است.

4. دلایل اجتماعی: اگرچه هنجارهای مربوط به سن ازدواج تا حد زیادی تغییر کرده‌اند اما هنوز بعضی خانواده‌ها معتقدند، دختر باید حدود 20 سالگی ازدواج کند. اگرچه والدین روشنفکرتر شده‌اند، اما زمانی که دختر یا پسرشان به استقلال می‌رسند، کم کم به فکر ازدواجشان می‌افتند. حتی اگر فشاری از سوی خانواده برای ازدواج حس نکنید، دیگران مثل اقوام، آشنایان، همسایه‌ها و دوستان مدام از شما می‌پرسند که "آیا ازدواج کرده‌اید یا نه" یا "چرا ازدواج نمی کنید؟"

مزایای ازدواج در سن مناسب  

1. ساختن آینده در کنار هم: ازدواج به موقع این فرصت را در اختیار شما می‌گذارد که آینده‌ خود را با هم بسازید. وقتی به موقع ازدواج می‌کنید، برای شکل دادن به آینده خود فرصت کافی خواهید داشت. می‌توانید مسیر زندگی‌تان را به دلخواه خود تعیین کنید. زمان به نفع شماست و قادر هستید، بدون عجله کردن، هر طور که می‌خواهید از آن استفاده کنید. می‌توانید برای آینده خود پس انداز مالی داشته باشید. برای بچه‌دار شدن زمان کافی دارید یا اینکه می‌توانید بین بدنیا آوردن یک فرزند تا فرزند بعدی استراحت و وقفه‌ داشته باشید. فرصت دارید که با خرید بیمه نامه‌های عمر، درمانی و سرمایه‌گذاری، آینده مالی خود را تضمین کنید.

2. با هم خوش گذراندن: ازدواج فقط مسئولیت و سوختن و ساختن نیست بلکه بیشتر عشق و همراهی است. وجود یک همراه کنار شما موجب شادی و رضایتتان می‌شود. شما کسی را دارید که با او وقت بگذرانید و از زندگی‌تان لذت ببرید. اگر در جوانی ازدواج کنید، می‌توانید بیشتر با هم خوش بگذرانید، با هم سفر کنید و خاطرات قشنگی را برای خودتان رقم بزنید.

3. احساس امینت و آرامش داشتن: وقتی همسری دارید که همیشه در کنار شما است، احساس امنیت می‌کنید. مهم نیست زندگی‌ چقدر به شما سخت بگیرد، دست کم می‌دانید همیشه کسی را دارید که به او تکیه کنید و مشکلات و خوشی‌ها را با او در میان بگذارید. نیمی از مشکلات شما با در آغوش کشیدن همسرتان فوراً حل می‌شوند. این همان احساس آرامش و اطمینان خاطری است که به مرور زمان میان شما ایجاد می‌شود.

4. پیر شدن کنار هم: با هم پیر شدن بسیار لذت‌بخش است. وقتی دیگران را می‌بینید که تلاش می‌کنند خودشان را پیدا کنند، احساس قدرت می‌کنید که قبلاً متوجه شده‌اید که در زندگی چه می‌خواهید و کسی را کنارتان دارید که به شما کمک کند تا به رویاهایتان برسید. برای آگاهی بیشتر توصیه می کنیم مقاله چرا از ازدواج می ترسم؟ را بخوانید.

5. زندگی سالم: ازدواج در جوانی نقش بسزایی در سالم زندگی کردن دارد. اولاً، روابط جنسی خوب کمک می‌کند بدنتان عملکرد بهتری داشته باشد. ثانیاً، سبک زندگی سالم را ادامه می‌دهید؛ زیرا می‌دانید که همسر یا خانواده‌ای دارید که روی شما حساب می‌کند. بر همین اساس با احتیاط رانندگی می کنید، سالم غذا می خورید، نوشیدنی الکلی یا دخانیات مصرف نمی کنید و مراقب خودتان هستید.

6. ارتباطات اجتماعی بهتر: ازدواج در جوانی به شما زمان می‌دهد تا در جامعه ارتباط قوی‌تری با یکدیگر برقرار کنید و مسلماً همه دوست دارند با یک زوج خوشبخت رفت و آمد کنند. خانواده، اقوام و دوستان شما دوست دارند شما در شادی‌ها و مراسم آن‌ها حضور داشته باشید.

7. لذت بردن از بهترین دوران زندگی در کنار یکدیگر: وقتی در جوانی ازدواج می‌کنید، نسبت به ازدواج در سن بالا، لذت بیشتری از زندگی‌تان می‌برید. در جوانی، پرانرژی هستید. دوست دارید کارهای بیشتری انجام دهید، بیشتر از کنار هم بودن لذت ببرید، می‌خواهید با همسرتان پیاده‌روی یا کوهنوردی بروید و چیزهای جدید را با او تجربه کنید. هر کاری که در جوانی امکان‌پذیر است با بالاتر رفتن سن تبدیل به رویا خواهد شد.

8. شریک شدن در موفقیت‌های یکدیگر: موفقیت یک شبه به دست نمی‌آید. موفقیت در زندگی به زمان، تلاش، اعتماد به نفس و قدرت زیاد نیاز دارد. وقتی می‌دانید کسی در کنارتان است، مطمئن هستید که در زندگی موفق خواهید شد. شما می‌توانید با کمک شریک زندگیتان به هر چه می‌خواهید برسید. البته شما هم باید حامی محکمی برای همسرتان باشید و به او کمک کنید تا به اهدافش برسد. به این ترتیب، هر دوی شما می‌توانید در موفقیت‌های یکدیگر سهیم باشید. حتی زمانی که شکست بخورید، کسی را خواهید داشت که دلتان گرم باشد و بتوانید به او اعتماد کنید. در نتیجه، متوجه خواهید شد که بدون حمایت شریک زندگی‌تان هرگز نمی‌توانستید به آنچه دارید، برسید. موفقیت او از آن شما خواهد بود و موفقیت شما از آن اوست، در اصل هدف ازدواج هم همین است.

مرکز مشاوره یاسان با داشتن بهترین روانشناسان کشور آمادگی ارائه مشاوره پیش از ازدواج را به شما مراجعان عزیز به صورت آنلاین و حضور دارد.  

شیوه دریافت وقت مشاوره

لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره زیر تماس بگیرید يا از طریق واتس‌اپ پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتس‌اپ است.

تماس با ما

تماس با ما

برچسب ها:

سن ایده آل برای ازدواج با کمترین احتمال طلاق در پنج سال اول، 28 تا 32 سالگی است. یعنی سنی که افراد نه خیلی پیر و نه خیلی جوان هستند؛ چراکه همان قدری که زود ازدواج کردن خطرناک است، ازدواج در سن بالا هم مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

سن ایده آل برای ازدواج با کمترین احتمال طلاق در پنج سال اول، 28 تا 32 سالگی است. یعنی سنی که افراد نه خیلی پیر و نه خیلی جوان هستند؛ چراکه همان قدری که زود ازدواج کردن خطرناک است، ازدواج در سن بالا هم مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

دلیل علمی این موضوع این است که رشد لوب پیشانی مغز (که دیرتر از سایر بخش های مغز به تکامل می رسد) بین 25 تا 30 سالگی کامل می شود. به همین دلیل تصمیماتی که قبل از 25 سالگی گرفته می‌شوند ممکن است دردسرساز شوند. به عبارت دیگر، ازدواج‌های نوجوانان و جوانان کم سن و سال معمولا با شکست روبرو می‌شوند. ادامه مطلب را در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید.

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

3 + 8 = ?

نظرات کاربران

۱۵ اسفند ۱۴۰۰

تو جامعه و فرهنگ ما دختر بودن مانع شروع رابطه از طرف دختر میشه. یعنی همیشه باید صبر کنیم تا یکی بیاد سمت ما؟

۱۸ اسفند ۱۴۰۰
مرکز مشاوره یاسان

سلام دوست عزیز! عرف و فرهنگ جامعه این گونه است که مرد از زن درخواست می کند اما به این معنی نیست که شما نمی توانید از مرد مورد علاقه خود درخواست کنید. البته دخترانی که در این کار پیش قدم می شوند باید هزینه و تبعات خلاف عرف عمل کردن و رد شدن درخواست شان از سوی مرد و ... را هم بپذیرند.

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

6 - 3 = ?

دریافت وقت مشاوره