بحران پلاسکو و آثار روانشناختی آن بر خانواده

  • دکتر آسیه اناری

    روانشناس بالینی کودک و نوجوان؛ مدیر مرکز مشاوره یاسان

    تاریخ آخرین بروزرسانی ۱۴۰۳/۰۴/۲۴

بحران پلاسکو و آثار روانشناختی آن بر خانواده

بی شک جامعه متشکل از خانواده هایی است که فراتر از خود اجتماع را می سازند. فضای روانی خانواده بر اجتماع و جو روانشناختی جامعه بر خانواده ها آثار دو جانبه و دوسویه ای بر جای می گذارد. با فراگیر شدن شبکه های اجتماعی و فضای مجازی، اخبار لحظه به لحظه به درون خانواده ها رسوخ می کند. بنابراین در کسری از ثانیه، وقایع و حوادث به دورافتاده ترین نقاط منتقل شده و همراه با این انتقال، با روانشناختی خود را نیز به دریافت کننده اخبار انتقال می دهند.

بحرانهایی چون حادثه پلاسکو که بعد از 24 ساعت همچون کلافی سردرگم و پازلی حل نشده پر از شک و تردید، نگرانی و استرس و یاس و ناامیدی هستند فضای روانشناختی بسیار مخربی در جامعه و به تبع آن خانواده ها ایجاد کرده و به آثار و تبعات درازمدتی منجر خواهند شد. در باب اینکه پیشگیری موثرترین راه برای جلوگیری از آسیبها است سخن بسیار گفته شده اما اکنون چه باید بکنیم؟

استرس مزمن می تواند به نشانه هایی همچون بیخوابی، بی انگیزگی، پرخاشگری و دردهای جسمانی منجر شود. خانواده ها باید خود و فرزندانشان را تا جایی که ممکن است از آثار ناشی از این فشارهای روانی مصون نگه دارند. بنابراین ضمن همدلی با قربانیان و جانباختگان و مالباختگان این حادثه توصیه می شود:

1-در حضور کودکان و نوجوانان کمتر از این حادثه، حواشی و آسیبهای جانی آن صحبت شود.

2- اخبار را دنبال کرده اما اندکی با تاخیر؛ لحظه به لحظه به دنبال اخبار جدید نباشد و کمی از حادثه فاصله بگیرید.

3- اگر امکان رفتن به خارج از شهر را دارید حتما این کار را انجام دهید، یا به منزل دوستان و بستگان رفته و یا آنها را دعوت کنید.

4- زمان مشخصی را به صحبت در مورد حادثه اختصاص دهید و بعد با گوش دادن به موسیقی، تماشای فیلم و یا بازی گروهی به ذهن خود و خانواده خود استراحت دهید.

5- برای ابراز ناراحتی و یا خشم در حضور فرزندتان الفاظ پرخاشگرانه و توهین آمیز نسبت به مسببین احتمالی حادثه – از نظر شما- و یا شرایط موجود جامعه به کار نبرید.

6- تلویزیون را برای مدتی خاموش کنید.

7- با فرزندانتان یک فعالیت فیزیکی مثل پیاده روی، نظافت منزل و یا تمیز کردن ماشین را انجام دهید.

8- با کمک فرزندانتان راهی برای ابراز همدردی با آتشنشانان شجاع انتخاب کنید؛ نقاشی کشیدن، گل خریدن یا هر فعالیت دیگری.

شیوه دریافت وقت مشاوره

لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره 02126722420 یا 02126722417 تماس بگیرید يا از طریق واتس‌اپ به شماره 09120499760 پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتس‌اپ به شماره 09935968010 است. 

 

تماس با ما

تماس با ما

برچسب ها:

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

4 + 7 = ?

نظرات کاربران

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

9 - 2 = ?

دریافت وقت مشاوره