نحوه برخورد صحیح با پرخوری کودک

  • تیم ترجمه و تولید محتوا

    مرکز مشاوره یاسان

    تاریخ آخرین بروزرسانی ۱۴۰۳/۰۴/۲۴

نحوه برخورد صحیح با پرخوری کودک

هر کودک ویژگی‌های شخصیتی خودش را دارد که با آن‌ها به دنیا می‌آید. بچه‌ها از نظر "شخصیت غذایی" هم فرق دارند. حتی خواهر و برادرهایی که در یک خانواده بزرگ می‌شوند هم سلایق غذایی متفاوتی دارند. خیلی از پدر و مادرها شکایت می‌کنند که یکی از بچه‌هایشان کم‌غذاست و دیگری پرخور است و زیاد غذا می‌خورد.

بعضی از بچه‌ها انگار دکمه خاموشی غذا خوردن ندارند و هر قدر غذا بخورند باز هم سیر نمی‌شوند. آنها از غذا خوردن، طعم و بوی غذا لذت می‌برند. در چنین مواردی برای والدین بسیار سخت است که بدون دعوا، جنگ قدرت و یا حتی بدتر از آن، ایجاد اختلالات خوردن در کودکان، مسئله را مدیریت کنند. در این ادامه چند توصیه به شما ارائه می‌کنیم که می‌توانید بدون کمترین مشکلی، رفتارهای غذایی فرزندتان را مدیریت کنید:

1. شما هم از غذا خوردن لذت ببرید و به فرزندتان نشان بدهید که طعم‌ها و غذاها را به اندازه او دوست دارید.

2. به کودک یاد بدهید "کارشناس بدن" خودش باشد و مشکلاتش را شناسایی کند. یعنی باید به خوبی به سینگال‌های شکمش گوش کند تا ببیند سیر شده است یا نه. به فرزندتان یاد بدهید بعضی از بدن‌ها سیگنال‌های سیری را دیرتر می‌فرستند. پس بهتر است بعد از یک بشقاب غذا بیست دقیقه صبر کنند تا صدای بدنش را به خوبی بشنوند.

3. وقتی که منتظر شنیدن صدای سیگنال‌هاست از او بخواهید کاری مثل تمیز کردن میز یا گذاشتن ظرف‌ها در ماشین ظرفشویی را انجام دهد. اگر غذای بیشتری خواست، غذایش را روی میز بگذارید تا ببیند در صورتی که بدنش بگوید هنوز خیلی گرسنه است، غذا به اندازه کافی هست (وارد جنگ قدرت با فرزندتان نشوید).

 

4. به کودک یاد بدهید چطور صدای بدنش را بشنود. گرسنگی یا سیری را از شماره 1 تا 7 درجه‌بندی کنید. کمکش کنید که به خوبی صدای بدنش را بشنود و بر اساس میزان گرسنگی‌اش غذا بخورد و هر وقت احساس سیری کرد دست از غذا خوردن بکشد.

5. بعضی غذاها هستند که زبان و دهان را تحریک می‌کنند، خیلی سخت است که موقع خوردن این غذاها دکمه خاموش را بزنیم. بعضی غذاهای شور یا خیلی شیرین این‌طور هستند. در این باره با فرزندتان صحبت کنید و توضیح دهید که ممکن است زبان و دهان به مغز بگوید: "بیشتر! بیشتر!" درست مثل این که یک مهمانی توی دهان در حال برگزاری باشد؛ چه کسی دوست دارد مهمانی تمام شود؟!

با وجود بهترین تلاش های والدین برای شناخت کودک و نوجوان خود، برخی اوقات به نظر می رسد مشکلات فرزندان برای آنها غافلگیر کننده است. در مواجهه با مشکلات رفتاری و هیجانی (مانند رفتارهای پرخطر غیر قابل کنترل) باید حتماً از روانشناس متخصص کودک و نوجوان کمک بگیرید. برای رزرو وقت مشاوره و ارزیابی کلیک کنید.

همچنین می توانید مهارت های فرزندپروری خود را با خواندن کتاب های روانشناسی در زمینه کودک و نـوجوان  یا حضور در کـارگـاه های فرزندپروری ارتقا دهید.

 

شیوه دریافت وقت مشاوره

لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره 02126722420 یا 02126722417 تماس بگیرید يا از طریق واتس‌اپ به شماره 09120499760 پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتس‌اپ به شماره 09935968010 است. 

 

تماس با ما

تماس با ما

برچسب ها:

 به کودک یاد بدهید "کارشناس بدن" خودش باشد و مشکلاتش را شناسایی کند. یعنی باید به خوبی به سینگال‌های شکمش گوش کند تا ببیند سیر شده است یا نه. به فرزندتان یاد بدهید بعضی از بدن‌ها سیگنال‌های سیری را دیرتر می‌فرستند. پس بهتر است بعد از یک بشقاب غذا بیست دقیقه صبر کنند تا صدای بدنش را به خوبی بشنوند. 5 روش دیگر به همراه توضیحات تکمیلی را در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید.

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

7 - 5 = ?

نظرات کاربران

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

2 + 9 = ?

دریافت وقت مشاوره