آیا مکالمات کوتاه روزمره بر سلامت روان موثر است؟

  • تیم ترجمه و تولید محتوا

    مرکز مشاوره یاسان

    تاریخ آخرین بروزرسانی ۱۴۰۴/۰۱/۲۷

آیا مکالمات کوتاه روزمره بر سلامت روان موثر است؟

تحقیقات زیادی نشان می دهد، افراد با روابط اجتماعی خوب نسبت به افراد منزوی، شادتر هستند. اما در مورد تعاملات اجتماعی کوچک­تر و گاه به گاه – مانند مکالمه­ ای کوتاه با صندوقدار یک فروشگاه - چطور؟ تحقیقات جدید اسرا آسکیگیل و همکارانش که به تازگی در ژورنال Social Psychological and Personality Science منتشر شده است، نشان می دهد حتی کوتاه ترین تبادلات اجتماعی روزمره می تواند بر سلامت روان تأثیر بگذارد.

اکثر تحقیقات درباره روابط اجتماعی و رضایت از زندگی بیشتر بر روی روابط نزدیک مانند خانواده و دوستان تمرکز دارد. اگرچه این روابط مهم هستند اما تنها ارتباطات اجتماعی ما نیستند.

علاوه بر روابط نزدیک، ما ارتباطات دیگری نیز داریم که جامعه‌شناسان آن‌ها را "ارتباطات ضعیف" می‌نامند. ارتباطات ضعیف می‌تواند شامل همکارانی باشد که گاهی اوقات با آن‌ها در محل کار گفت­ وگو می‌کنید، همسایه‌ای که وقتی سگتان را به پیاده‌روی می برید با او صحبت می‌کنید، یا آرایشگری که یک بار در ماه او را می بینید. حتی ارتباطات اجتماعی ممکن است ضعیف‌تر از این­ها باشد، مانند گپ زدن با صندوقدار فروشگاه مواد غذایی.

مجموعه ای کوچک از تحقیقات در این زمینه نشان داده است که برقراری ارتباطات ضعیف با افزایش رضایت از زندگی همراه است. به عنوان مثال، در یک آزمایش میدانی خلاقانه، از گروهی از مسافران قطار لندن خواسته شد در طول سفرشان با یک غریبه در قطار صحبت کنند. آنها لذت بیشتری نسبت به گروهی که از آنها خواسته شده بود با کسی ارتباط نگیرند، گزارش کردند.

در آزمایش دیگر، گروهی از مشتریان یک کافه که به آنها دستور داده شد با باریستا تعاملی صمیمی داشته باشند، گزارش کردند که خلق و خوی مثبت‌تری را تجربه کردند نسبت به گروهی که از آنها خواسته شده بود کمترین ارتباط را با باریستا داشته باشند.

برای دستیابی به نگاهی جامع تر به اینکه چگونه انواع مختلفی از تعاملات اجتماعی گاه به گاه می تواند بر رضایت و شادی افراد تأثیر بگذارد، آسیگیل و همکارانش تمام تعاملات مردم با روابط ضعیف و غریبه ها – البته این بار نه فقط مکالمات، بلکه حتی حرکات کوچک مانند احوالپرسی و تشکر- را بررسی کردند.

دو مطالعه، یکی در ترکیه و دیگری در بریتانیا انجام شد و هزاران نفر از پاسخ دهندگان درباره تعاملات اجتماعی روزانه­ شان مورد بررسی قرار گرفتند. همه پاسخ دهندگان رضایت کلی خود را از زندگی ارزیابی کردند و گزارش دادند که در هفته گذشته با چند غریبه گفتگو کرده اند. علاوه بر این، برای بررسی تعاملات با روابط ضعیف، پاسخ دهندگان ترک، میزان استقبال، تشکر و یا شروع گفتگو با کسانی را که می‌شناختند اما نزدیک به آنها نبودند را هم رتبه‌بندی کردند.

محققان بررسی کردند که چگونه روابط ضعیف و تعامل با غریبه­ ها با رضایت از زندگی مرتبط است. اما چالش در بررسی این نوع داده ها این است که تعیین روابط علت و معلولی می تواند دشوار باشد؛ یعنی اگرچه محققان فرض کردند صحبت های کوتاه با غریبه ها ممکن است باعث شادتر شدن افراد شود، با این حال، ممکن است افرادی که در ابتدا شاد هستند، رفتار دوستانه‌تر و بازتر داشته باشند و این باعث می‌شود که آنها بیشتر با غریبه‌ها ارتباط برقرار کنند.

پژوهشگران برای اطمینان بیشتر از اینکه هر تاثیری که در نتایج مشاهده شده است وابستگی علّی دارد و نتیجه مستقیم یک عمل یا پدیده خاص است، از تکنیک‌های آماری و روش‌های تحلیلی مخصوص استفاده کردند.

نتایج پژوهشگران نشان داد که گفت‌وگوهای مکرر با روابط ضعیف و غریبه‌ها با افزایش رضایت از زندگی یا شادی بیشتر فرد مرتبط است. اگرچه ممکن است افراد تعداد تعاملات خود با دیگران را به خاطر نداشته باشند، با این وجود این مطالعه شواهد جالبی ارائه می دهد مبنی بر اینکه «حتی مکالمات کوتاه و سطحی می‌تواند رضایت از زندگی را در ما تقویت کند.»

 

منبع:سایت psychologytoday

شیوه دریافت وقت مشاوره

لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره 02126722420 یا 02126722417 تماس بگیرید يا از طریق واتس‌اپ به شماره 09120499760 پیام دهید. راحت ترين مسير برای مشاوره ایرانیان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتس‌اپ به شماره 09935968010 است. 

 

تماس با ما

تماس با ما

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

3 + 9 = ?

نظرات کاربران

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

2 + 8 = ?

دریافت وقت مشاوره