• تاریخ آخرین بروزرسانی ۱۴۰۲/۰۹/۱۳

کوچینگ توسعه فردی

"موفقیت هر ورزشکاری در جهان نتیجه همراهی یک مربی استثنایی است"، همه ما با این موضوع موافق هستیم! اما، نوع دیگری از مربیگری (کوچینگ) وجود دارد که برای بسیاری از افراد ناشناخته است؛  کوچ یا مربی توسعه فردی.

 

مربی (کوچ) توسعه فردی کیست؟

مدرس توسعه فردی، شخصی است که به طور حرفه‌ای آموزش دیده تا توانایی‌های بالقوه شما را با هدف دستیابی به بهترین نتیجه به فعلیت برساند. در واقع، کوچ مانند یک دوست و مشاور قابل اعتماد در طول سفر زندگی، شما را تشویق می‌کند تا نسخه بهتری از خودتان باشید.

 

اهمیت کوچینگ توسعه فردی

امروزه، اکثر افراد برای ایجاد تعادل بین خواسته‌های مختلف زندگی، بسیار تلاش می‌کنند اما نتیجه مطلوبی به دست نمی‌آورند. این موضوع تنها شامل زندگی کاری نیست بلکه شامل ارزش‌‌های شخصی، روابط، خانواده و سلامت هم می‌شود. داشتن مربی توسعه فردی (کوچینگ) به بهبود عملکرد ما در همه زمینه‌های زندگی کمک می‌کند.

 

مطلب مرتبط: تفاوت روان‌درمانی با روان‌پزشکی، مشاوره و کوچینگ

 

14 مزیت کوچینگ توسعه فردی

1. به شما کمک می کند تا درباره احساسات خود شفاف باشید: افراد زیادی هستند که نمی دانند دقیقاً  از زندگی چه می خواهند یا چگونه می توانند به اهداف خود برسند! این سردرگمی ناشی از این است که افراد تصویر روشنی از اینکه چه کسی هستند، چه چیزی، زندگی را برای آنها معنی‌دار می‌کند یا به آنها احساس مهم بودن می‌دهد، ندارند. مربی توسعه فردی می تواند راهی عالی برای درک بهتر شخصیت، کشف استعدادها و تعیین مهارتهای شما باشد.

2. آماده کردن شما برای روبه رو شدن با موانع و کمک به حل آن: غالباً دشوار است که وضعیت خود را دقیقاً به همان صورتی که هست، تحلیل کنید. اما کوچینگ فردی می تواند علاوه بر شناسایی موانعی که ممکن است شما را از دستیابی به اهدافتان بازدارد، به تغییر دیدگاه شما و پیداکردن  راه حل های جدید برای مشکلات خاص کمک کند.

3. کمک به شما برای یادگیری ذهن آگاهی ( زندگی در حال): افراد معمولاً یا مشغول فکر کردن به اهداف بزرگ خود در آینده هستند یا درگیر زندگی گذشته. مربی توسعه فردی با آموزش تکنیک‌های ذهن آگاهی به شما کمک می کند به زمان حال بازگردید و از اتفاقات و کارهای ساده که در زمان حال رخ می‌دهد، لذت بیشتری ببرید.

4. شناسایی اهداف و تعریف چشم انداز موفقیت: نداشتن چشم انداز و برنامه‌های بلند مدت یا حتی میان مدت برای آینده بسیار دلهره‌آور است. کوچ توسعه فردی با سوالات بسیار دقیق و شفاف از خواسته‌ها و نیازهایتان، به طور شایسته شما را در فرایند تعیین اهداف راهنمایی و با همکاری شما برنامه‌ای عملی برای دستیابی به این اهداف تدوین می‌کند. مدرس توسعه فردی نه تنها تک تک برنامه های شما را از جهت "قابل دستیابی بودن" بررسی می کند بلکه به شما کمک می‌کنند تا مطمئن شوید تا چه حد این برنامه متناسب با اهداف شما و واقع‌بینانه است.

5. به شما در افزایش بهره وری کمک می‌کند: حتماً برای شما هم بارها پیش آمده است که آرزو کرده‌اید، ای کاش زمان بیشتری برای انجام کارها داشتید! اغلب این موضوع ربطی به کمبود زمان ندارد بلکه بیشتر به نحوه صرف وقت مربوط می شود. کوچینگ فردی می تواند به افزایش بهره‌وری روزانه شما کمک کند تا زمان بیشتری را صرف رسیدن به اهداف و پیشرفت شخصی خود کنید.

6. در رشد خودآگاهی به شما کمک می کند: اگر در رسیدن به اهداف و رشد فردی خود جدی هستید باید خودآگاهی بیشتری داشته باشید؛ چراکه شناخت لایه‌های شخصیتی و نقاط ضعف و قوت به شما کمک می‌کند تا مطمئن شوید اهدافی که برای خود تعیین کرده‌اید واقعاً برای شما مناسب است یا نه. همچنین با رشد خودآگاهی حرکت به سوی اهداف راحت‌تر می‌شود.

7. تقویت انگیزه: داشتن انگیزه عنصر مهمی در تعقیب رویاها و اهداف است با این حال افراد اغلب هنگامی که کاری را به تنهایی انجام می‌دهند، ممکن است در اواسط کار انگیزه خود را از دست بدهند. کوچ فردی با پیگیری مداوم  و تشویق، انگیزه شما را در مسیر رسیدن به نتیجه دلخواه بالا نگه می‌دارد.

8. ارزیابی دوباره اندیشه و باورهای فرد: در حالی که برخی از باورهای مثبت به شما این امکان را می دهند که بهترین نسخه از خودتان باشید، برخی باورها هم با ایجاد محدودیت در ذهن شما، مانع از رسیدن به خواسته‌هایتان می شوند. مربی توسعه فردی نه تنها به شما کمک می کند تا این باورها، افکار و مفروضات محدود کننده را شناسایی کنید بلکه به شما آموزش می‌دهد چگونه با این افکار منفی مقابله کنید.

9. تلاش برای استقلال مالی

10. بهبود روابط و مهارتهای ارتباطی

11. به دست آوردن تعادل بین کار و زندگی

12. ایجاد برنامه های رشد حرفه ای و شخصی

13. دستیابی به اهداف کاهش وزن و یا تناسب اندام

14. راه اندازی کسب و کار جدید یا توسعه کسب و کار موجود

شیوه کار کوچینگ توسعه فردی چگونه است؟

در ابتدا کوچ با طرح سوالاتی دقیق و شفاف اهداف شما را بررسی می‌کند. سپس با تجزیه و تحلیل وضعیت فعلی، شناسایی باورهای محدودکننده، چالش‌ها و موانع احتمالی که با آن روبرو هستید، شیوه برخورد با موانع را به شما می‌آموزد. در ادامه، شما به کمک کوچینگ فردی خود برنامه‌ای کوتاه مدت و بلندمدت برای رسیدن به اهداف‌تان تدوین خواهید کرد. کوچینگ فردی اقدامات شما و پیشرفت برنامه را به طور مداوم بررسی می‌کند تا اگر برنامه در هر مرحله نیاز به تغییر داشت، این کار صورت گیرد. او با دادن انگیزه از شما پشتیبانی می‌کند. این گونه شما به انجام برنامه تا زمان رسیدن به نتیجه نهایی متعهد می‌شوید.

 

چه کسانی نیاز به کوچینگ توسعه فردی دارد؟

اگر کسی احساس کرد بین جایی که هست و جایی که می خواهد باشد شکافی وجود دارد، قطعاً به یک مربی  توسعه فردی برای عبور از این شکاف نیاز خواهد داشت. در واقع نه تنها کسانی که خواهان پیشرفت و موفقیت هستند بلکه، افراد بلندپروازی که می‌خواهند بیش از گذشته عملکرد خود را بهبود بخشند و رشد بیشتری را تجربه کنند، نیازمند کوچینگ فردی هستند.  در ادامه به چند نشانه در افراد نیازمند به کوچینگ فردی اشاره می‌ شود:

1. پرخوری یا زیاده روی در نوشیدن الکل

2. داشتن افکار منفی درباره خود یا دیگران

3. شروع یک مرحله جدید در زندگی ( یا ایجاد یک تغییر اساسی در زندگی)

4. بروز یک حادثه استرس‌زا

5. ترس از شکست

چه مواقعی داشتن کوچینگ توسعه فردی مفید نیست؟!

مربیگری (کوچینگ) زندگی برای افراد بسیاری، نتایج عظیمی به همراه داشته اما این همراهی برای برخی افراد مناسب نیست. مثلا اگر شما دارای اختلالات روانی هستید. مربیان زندگی، درمانگر، روانشناس یا روانپزشک نیستند. آنها برای کمک به شما در بررسی طرز فکر و غلبه بر موانع آموزش دیده‌اند و نمی‌توانند مشکلات مربوط به سلامت روان مانند افسردگی یا اضطراب شدید شما را درمان کنند.

 

باورهای غلط درباره کوچینگ توسعه فردی

برخی افراد تصورات اشتباهی درباره کوچینگ فردی دارند که در ادامه به برخی از این موارد اشاره می شود:

باور غلط: هر کسی می تواند مربی توسعه فردی باشد و مربیان نیازی به آموزش ندارند.

واقعیت: مدرس توسعه فردی باید دارای ترکیبی مناسب از تخصص و مهارت باشد.

 

باور غلط: کوچینگ فردی همان روان درمانگر است.

واقعیت: مربی توسعه فردی بر زمان حال و آینده شما متمرکز است. کوچ واقعیت فعلی شما را می پذیرد و به دنبال بهبود وضعیت شماست اما روان درمانگر یا روانشناس بر گذشته افراد تمرکز می‌کند و به دنبال بررسی عملکردها و الگوهای گذشته است.

 

باور غلط: کوچینگ فردی فقط برای افراد دارای مشکل یا کسانی است که نمی توانند به تنهایی موفق شوند.

واقعیت: حتی ماهرترین و موفق ترین افراد نیز می توانند از داشتن مربی توسعه فردی سود ببرند.

 

سوالات متداول درباره کوچینگ توسعه فردی

 

کوچینگ فردی در چه زمینه هایی به افراد کمک می کند؟

کوچ توسعه فردی در زمینه های مختلف قادر است به شما کمک کند. این موضوع بستگی به شما دارد. شما می خواهید در چه زمینه ای پیشرفت کنید؟ یا درکدام مرحله از زندگی دچار مشکل و سردرگمی شده‌اید؟ در کسب و کار؟ خانواده؟ رابطه با شریک عاطفی؟ یا سلامت؟

 

من فرد موفقی هستم، آیا باز هم به کوچ فردی نیاز دارم؟

با توجه به تعریف مربی توسعه فردی، متوجه می شوید که کوچینگ توسعه فردی تنها به کسانی که در بحران هستند یا به اندازه کافی پیشرفت نمی‌کنند، محدود نمی‌شود بلکه کوچینگ فردی طیف گسترده‌ای از افراد را در برمی‌گیرد از جمله کسانی که در حال حاضر مشاغل موفقی را اداره می‌کنند، سالم هستند یا روابط زیادی دارند.

 

آیا تا پایان عمر نیازمند کوچینگ فردی هستیم؟

خیر، یکی از اهداف مربی این است که در شما استقلال و قدرت ذهنی ایجاد کند به گونه ای که پس از مدتی با رسیدن به خودباوری بتوانید به تنهایی بهترین تصمیمات را برای زندگی خود بگیرید.

 

و در نهایت اینکه کوچینگ توسعه فردی (کوچ)  "من می خواهم" را به "من دارم" و "من باید" را به "من هستم" تبدیل می کند. 

 

شیوه دریافت وقت مشاوره

لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان نوجوان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره زیر تماس بگیرید يا از طریق واتس‌اپ پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتس‌اپ است.

تماس با ما

تماس با ما

دریافت وقت مشاوره