6 زمان طلایی برای ارتباط با کودک

  • پریسا گنجه

    روانشناس و درمانگر

    تاریخ آخرین بروزرسانی ۱۴۰۳/۰۱/۱۸

6 زمان طلایی برای ارتباط با کودک

ارتباط خوب پایه بسیاری از موفقیت ها و احساسات خوب در انسان هاست. امروزه یکی از چالش های والدین فرهیخته یادگیری روش هایی برای داشتن بهترین و کاراترین ارتباط با فرزندانشان است. کودکان نیز همچون بزرگسالان زمان هایی از روز خسته، بی حوصله و حتی عصبانی هستند که در این مواقع اگر خودشان آموزش ندیده باشند و یا والدینشان ندانند چه کنند، ارتباطشان با دیگران بویژه والدین مختل شده و منجر به افزایش تعارض می شود.

در ادامه راهکارهایی برای اینکه والدین بتوانند ارتباط خوبی با کودک برقرار کنند آمده است:

1. شناخت دنیای کودکی و نیازهای مراحل مختلف رشد کودک

2. شناخت خود کودک: هر کودک موجودی منحصر به فرد با نیازهای خاص و متفاوت است: زبان کودکمان را یاد بگیریم

3. ایجاد دلبستگی: دلبستگی حساب پس انداز شما نزد کودکتان جهت برقراری ارتباطی پر بار است. پس همدلی و انعکاس احساسات را یاد بگیریم.

4. گذراندن زمان کافی با کودکمان و گوش دادن به او: یادمان باشد گوش دادن با شنیدن متفاوت است. سعی کنید به کودک گوش دهید.

5. الگوی کودکتان باشید: اصول ارتباطی درست را بکار ببندید تا او نیز یاد گیرد.

 

بهترین زمانها برای ارتباط با کودک 

  • زمان هایی طلایی برای ارتباط با کودک وجود دارد، بر اساس نیاز کودکتان انها را بشناسید و باری ارتباط مناسب با او استفاده کنید.

  • دقایق اولیه که کودکتان از خواب بیدار می شود: با کلام مناسب، انرژی، هدف و امید را  برای داشتن روزی شاد در او زنده کنید

  • در راه برگشت از مدرسه یا زمانی که از مدرسه به خانه می آید: حتی اگر سرکار هستید، دقایقی تلفنی با او صحبت کنید.

  • شب هنگام موقع خوابیدن کودک: یادتان باشد در این هنگام  نصیحت نکنید، تنها گوش دهید.

  • زمان هایی که کودکتان احساس ناراحتی می کند: دوستانش او را در بازی راه نداده اند، یا نمره مورد نظرش را نگرفته است.

  • زمان هایی که می گوید حوصله ام سر رفته است: برایش با انجام کاری خوشایند همراه خودتان، هیجان ایجاد کنید.

در تمام این موارد می توانید از تجربیات، خاطرات و احساسات خود بگویید. اینگونه کودک احساس می کند او را به خوبی درک می کنید.

گاهی با وجود بهترین تلاش های والدین برای شناخت کودک یا نوجوان خود، برخی اوقات به نظر می رسد مشکلات فرزندشان برای آنها غافلگیر کننده است. در مواجهه با مشکلات رفتاری و هیجانی (مانند رفتارهای پرخطر غیر قابل کنترل) باید حتماً از روانشناس متخصص کودک و نوجوان کمک بگیرید. برای رزرو وقت مشاوره و ارزیابی کلیک کنید.

همچنین می توانید مهارت های فرزندپروری خود را با خواندن کتاب های روانشناسی در زمینه کودک و نـوجوان  یا حضور در کـارگـاه های فرزندپروری ارتقا دهید.

 

دریافت وقت مشاوره

لطفا برای دریافت وقت مشاوره از روانشناسان مرکز مشاوره یاسان از ساعت 9 تا 19 با دو شماره زیر تماس بگیرید يا از طریق واتس‌اپ پیام دهید. راحت ترين مسير براي فارسی زبانان خارج از کشور ارسال پيام از طریق واتس‌اپ است.

تماس با ما

تماس با ما

برچسب ها:

1. زمان هایی طلایی برای ارتباط با کودک وجود دارد، بر اساس نیاز کودکتان انها را بشناسید و باری ارتباط مناسب با او استفاده کنید. 2. دقایق اولیه که کودکتان از خواب بیدار می شود: با کلام مناسب، انرژی، هدف و امید را  برای داشتن روزی شاد در او زنده کنید3. در راه برگشت از مدرسه یا زمانی که از مدرسه به خانه می آید، حتی اگر سرکار هستید، دقایقی تلفنی با او صحبت کنید. سایر  زمانهای مناسب و توضیحات تکمیلی را در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید.

1. شناخت دنیای کودکی و نیازهای مراحل مختلف رشد کودک، 2. شناخت خود کودک: هر کودک موجودی منحصر به فرد با نیازهای خاص و متفاوت است: زبان کودکمان را یاد بگیریم، 3. ایجاد دلبستگی: دلبستگی حساب پس انداز شما نزد کودکتان جهت برقراری ارتباطی پر بار است. پس همدلی و انعکاس احساسات را یاد بگیریم. 4. گذراندن زمان کافی با کودکمان و گوش دادن به او: یادمان باشد گوش دادن با شنیدن متفاوت است. سعی کنید به کودک گوش دهید. 5. الگوی کودکتان باشید: اصول ارتباطی درست را بکار ببندید تا او نیز یاد گیرد.توضیحات تکمیلی را در سایت مرکز مشاوره یاسان بخوانید.

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

5 + 9 = ?

نظرات کاربران

ارسال پیام و سوال

{{ nameForm1_error }}

{{ mobileForm1_error }}

5 + 6 = ?

دریافت وقت مشاوره